Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 436
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Привет!  Hug
Честито на всички нови мами! Да са ви живи и здрави бебенцата и много да ви радват!    bouquet
Ние си се гледаме и растем,минахме изцяло на АМ и така.  Whistling
mimata14 и моят юнак,доста често киха...по няколко пъти на ден. Не знам колко е нормално.  newsm78

# 256
И ни е кихаме доста,онзи ден даже се притесних,че за целия ден кихна сигурно15 пъти.
Но ако няма сополи и не хърка явно е нормално.То сигурно и най-малкото мъхче и прах им дразни.Питах другите мами във Фейса,но и при тях е така,затова не се притеснявай.

# 257
Момичета, сега пък нов проблем. Sad Запушването мисля, че го преборих, снощи нямах температура, но кърмата ми намаля драстично за един ден.От снощи сме с часове на гърдата, добре , че бебо е търпелив и суче ли, суче, даже и нищо да не пуска.След хранене изцеждам и двете гърди и се надявам да стимулирам лактацията. Прочетох и статиите от първа страница, така че ще се борим до последно. Praynig

# 258
  • София
Мами, педиатрите на бебечета ви вече поставиха ли ваксината против хепатитВ (2-ри прием)? Как се отрази, имаше ли странични ефекти и ако- да, как ги преодоляхте?

# 259
На Краси вече и сложиха ваксината . Нито съм се притеснявала , нито имаше странични ефекти .
Единственото неразположение за мен е , че съм много пъзлиза от игли и крачето и го държа тати , но това е бял кахър.Поплака 2 минути и след това все едно нищо не се беше случвало.Вечерта нито съм мерила температура , следях си я разбира се , нямаше нищо необичайно.Дано и следващите така ги понесе  Simple Smile

# 260
Здравейте!Чета ви редовно,но все не оставаше време да пиша.На 10.04 се роди Сияна 3700кг. 51см. със секцио по спещност.Главичката и се беше заклещила и се оказа с увита пъпна връв около врата,но всичко мина успешно.
Сега съм в постоянна чуденка колики силни ли ни мъчат или кърмата не и стига или и двете newsm78 Давам и Абоколикен,Био Гайа и антибиотик за гъбичките в устата.Цяла нощт не спря да ръмжи,да се напъва и да ръкомаха.През деня също има такива моменти.Мислех,че и е трудно да се изака,че за цял ден само 2 пъти и то много малко.Увеличих и капките за колики,че предната вечер беше страшно.Ревеше все едно я колят.Сега пък ака почти воднисто.дали не е от капките?Другото което ме притесни,че имаше 4 напълно сухи памперса за 24 часа.Дадох и кърма от шише,един път изпи 100гр другия път към 70.Пробвах да се изцедя,трудно но ги събирам 80-90 грама от двете гърди.А тя в повечето случаи яде само от едната гърда.Иначе интервала между храненията е различен.През 2 часа,2,5 дори 3 часа,някой път и през час иска до яде.Една нощт прави паузи от 4-5 часа друг път става през 2 часа гладна.Вече тотално се обърках.Извинявам се за халотичния пост,но не знам вече какво да мисля.И с това ръмжене и пъшкане почти постоянно.Само се питам сега гладна ли е,колики ли има,не може да ака ли?! #Cussing out

# 261
  • в 1001-та нощ
Аз съм разказвала, че моите родители преди години си взеха едно място с къща - между Стара планина и Средна гора ... От както Руни се роди - сме ходили за Великден и сега за Гергьовден ...дойдохме дори по-рано - заради празниите Simple Smile

Ами Simple Smile неузнаваем е малкият мушмурок, кротък, спи, слуша, няма колики, аз се наспивам чудесно - пак се храним нощем, но "прилично", не с нерви и мрънктене и без липса на сън Simple Smile

Баткото също много спеше там Simple Smile На цялото семейство много ни харесва, а и има на кого да оставим децата и д аотидем на кино, например, има чуден СПА център в близост .... направо си мисля да си направим една почивка там:)

Вие пътувахте ли вече с децата и как им се отразява новата среда?  Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 03 май 2014, 16:02 от a.l.e.n.a

# 262

elito_ , предполагам че към месеца ще се нагодите , ще разбираш кога плаче от глад , кога от колики , кога е наакана .
Стана ми интересно за този антибиотик ?! Изписан ти е от доктор ли , на толкова малко бебе антибиотик ?

# 263
  • в 1001-та нощ
svusy, и други майки след такъв проблем са в тази ситуация; и в темата е споделяно  Blush

Пожелавам да се справите бързо Blush

Ваксината - понеже Руни още жълтее - в Токуда препоръчаха да я отложим до месец след термина - за да не се товари черния дроб, ще водя преговори с педиатърката по каса - дано няма големи разправии, тя иска да я постави на 7 май  Confused

В Токуда препоръчаха да има повече натрупана мускулна маса, тъй като е и болезнена  Sad и казаха, че ще се чисти до 60-тия ден от раждането  Blush

# 264
  • в 1001-та нощ
elito_  Hug ръмжането и напъването са от колики - опитва да изкара газове и ако .....

Храненето през 2 часа е нормално, както и някоя друга по-дълга пауза нощем  Blush

Озадачава ме това, че храниш предимно от едната гърда - другата не се ли напряга?

По каква схема и в какви количества даваш капките и антибиотика?

Колко често пълни памперсите?  Rolling Eyes

# 265
  • London
На 18-ти Разпети Петък в 2.00 през ноща се роди моя Япончо. Родих естествено без упойка, раждане то бе 22 часа и протече по мечтания за мен натурален начин. Може да ме отметнете от първата страница. Ето и малко от двама ни. Blush

Скрит текст:

Веднага след раждането Simple Smile. Имахме скин то скин допир и цяла нощ си бе при мен. Мъжлето отряза пъпната връв и засука веднага щом ми го дадоха.

Честито на всички родили до този момент и успех на бъдещите майки в очакване, нека преживеят едно незабравимо раждане в положителния смисъл.  bouquet

# 266
elito_  Hug ръмжането и напъването са от колики - опитва да изкара газове и ако .....

Храненето през 2 часа е нормално, както и някоя друга по-дълга пауза нощем  Blush

Озадачава ме това, че храниш предимно от едната гърда - другата не се ли напряга?

По каква схема и в какви количества даваш капките и антибиотика?

Колко често пълни памперсите?  Rolling Eyes
Ами до преди 2 дни тя се наяждаше само с едната и после цедя другата.Но сега предлагам и двете.Вече не са ми така напрегнати като преди.Дори са ми меки и си мисля,че няма мляко.Но пък през деня може да спи и 3 часа,ако е гладна би трябвало да се сабуди след час примерно. newsm78
Капките ги давам по 5 капки преди хранене.Антибиотика ни е предписан заради гъбична инфекция по цялата лигавица.В родилното се наложи да е 7 дни на антибиотик и от там гъбички според педито.Давам и го 3 пъти на ден по 2мл.
Вчера трудно акаше и то само 2 пъти,но си го обяснявам от това,че бях малко на сухи храни и аз имах такъв проблем EmbarassedВчера забелязах и 3 памперса напълно сухи през хранене.Днес ака почти след всяко хранене.

# 267
Здравейте!Чета ви редовно,но все не оставаше време да пиша.На 10.04 се роди Сияна 3700кг. 51см. със секцио по спещност.Главичката и се беше заклещила и се оказа с увита пъпна връв около врата,но всичко мина успешно.
Сега съм в постоянна чуденка колики силни ли ни мъчат или кърмата не и стига или и двете newsm78 Давам и Абоколикен,Био Гайа и антибиотик за гъбичките в устата.Цяла нощт не спря да ръмжи,да се напъва и да ръкомаха.През деня също има такива моменти.Мислех,че и е трудно да се изака,че за цял ден само 2 пъти и то много малко.Увеличих и капките за колики,че предната вечер беше страшно.Ревеше все едно я колят.Сега пък ака почти воднисто.дали не е от капките?Другото което ме притесни,че имаше 4 напълно сухи памперса за 24 часа.Дадох и кърма от шише,един път изпи 100гр другия път към 70.Пробвах да се изцедя,трудно но ги събирам 80-90 грама от двете гърди.А тя в повечето случаи яде само от едната гърда.Иначе интервала между храненията е различен.През 2 часа,2,5 дори 3 часа,някой път и през час иска до яде.Една нощт прави паузи от 4-5 часа друг път става през 2 часа гладна.Вече тотално се обърках.Извинявам се за халотичния пост,но не знам вече какво да мисля.И с това ръмжене и пъшкане почти постоянно.Само се питам сега гладна ли е,колики ли има,не може да ака ли?! #Cussing out

И ние имаме ужасни колики, направо на моменти имам чувството, че ще превъртя  newsm45 Даваме му Лефакс, но като че ли не помага Sad сега мисля да пробвам с Борина това е парче от дънера на иглолистно дърво, напоено със смола,
служи за палене на огън. Та това парче се пали и с дима му се опушва една лъжица и
тя се измива в малко вода. И тази вода се дава на бебето. Може да пробваш като го поставиш да легне на леглото и му духаш със сешоар на коремчето, при нас помага.

# 268
 gerryy3 Аз в началото и давах Лефакс,но и аз не видях кой знае какъв ефект.От Абоколикен май има някакъв резултат,а може и да се заблуждавам.На нас май сега ни е пика #2gunfireНадявам се да не продължи така до 3 месец.

# 269
  • София
 Здравейте,
Вашите мъници  имат ли бели точици в устата? Забелязах днес 2-3 и се притесних...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт