Априлчета малки слушкат и искат в мама да се гушкат :)

• 36 422
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Момичета от ЛЛЛ и Априлки,
възможно ли е в болницата да са ни свикнали на АМ. След като му дам кърма около 70мл. (цедя се тъй като така и не можахме да засучем) започват зверски колики, които нямат утеха, освен в някои моменти помага гушкането... След като му дам АМ спи като къпан... Мисля, че може и кърмата не му харесва... или му е трудно да я усвои коремчето... Няма как да не му стига, защото , ако поеме повече след разбуждане - я връща... Снощи почти не мигнахме, затова сега си мисля последните хранения да са с АМ да видим как ще реагира, но ще помоля за мнения.... На път съм да махна кърмата, а има тоолкова много... И този плач... не мога да го понеса психически  #Crazy Ние с таткото ли не можем да гледаме малкия да плаче и това е напълно нормално ...  Thinking

# 271
gerryy3 Аз в началото и давах Лефакс,но и аз не видях кой знае какъв ефект.От Абоколикен май има някакъв резултат,а може и да се заблуждавам.На нас май сега ни е пика #2gunfireНадявам се да не продължи така до 3 месец.

И аз се надявам, да не продължи до 3 месеца, че ние сме само на 3 седмици и ще лудна ако е така нон стоп  newsm45  #Cussing out

# 272
Anichka1987,не вярвам да не му харесва кърмата , няма нищо по - хубаво и по - естествено от нея за бебето , за свикването към АМ не знам , но с упоритост мисля че може да започне суче , може би му трябват повече сили , а на шишето му е по лесно . А и кърмата се усвоява много по - лесно от АМ и щом имаш много недей да спираш едва на 8-мия ден . Здрави нерви и си мисли колко е по - хубаво детето да яде кърма , а не АМ.Просто съвет , решението е твое.

# 273
Anichka1987, a ти спазваш ли някаква диета, тоест да не ядеш бобови, зеле, марули и т.н. Има бебета, на които повече им влияе какво е хапвала мама, моето първо беше така и сега доста неща съм ограничила от тази гледна точка. Иначе подкрепям с 2 ръце, че няма как нито кърмата ти да е трудно усвоима (още повече сравнена с АМ), нито да му харесва по-малко... Peace

Ние пътувахме вече, но не знам дали може да се сметне за път - до Банкя и обратно, около 30-40мин в едната посока ни излезе. Малкия не го бяхме изкарвали до онзи ден (14 дни, но то все дъжд...), затова вчера и днес по 2 разходки - сутрин и вечер, в началото по 30мин, после направо на 1 час. Вече го считам официално "изведен" Simple Smile

И аз предлагам само от едната на хранене, май кърмата вече се е регулирала. Стига му да се наяде само от едната, но хапва доста малко, (сравнен с лакомника преди 2години) - 5мин, после преобуване и още 7-8мин. След 2-3ч давам другата, общо взето няма напрягане. Само спонтанно протичане....Днес го изпуснах и спа 4 часа, трябваше да го будя. Но ако започне да не му стига само от едната и да дохранвам от другата - ще взема мерки за увеличаване на лактацията.

# 274
  • София
Мерси за куража titinq и Sun~shine, може би пък за да можем да се синхронизираме да ядем кърма през деня , а храненето в 24ч. да е АМ, за да можем и да си почиваме, че и таткото на работа трябва да ходи... а наистина , ако този рев е 3 месеца... ще лудна  #Crazy

# 275
Момичета от ЛЛЛ и Априлки,
възможно ли е в болницата да са ни свикнали на АМ. След като му дам кърма около 70мл. (цедя се тъй като така и не можахме да засучем) започват зверски колики, които нямат утеха, освен в някои моменти помага гушкането... След като му дам АМ спи като къпан... Мисля, че може и кърмата не му харесва... или му е трудно да я усвои коремчето... Няма как да не му стига, защото , ако поеме повече след разбуждане - я връща... Снощи почти не мигнахме, затова сега си мисля последните хранения да са с АМ да видим как ще реагира, но ще помоля за мнения.... На път съм да махна кърмата, а има тоолкова много... И този плач... не мога да го понеса психически  #Crazy Ние с таткото ли не можем да гледаме малкия да плаче и това е напълно нормално ...  Thinking
Не се отказвай от кърмата
Ако е до усвояване ам много по трудна за усвояване
Има шише на  medela което имитира майчината кърма защо не го пробваш
И най важното опитай с упоритост да засуче в болницата на едното момиче не искаше няколко дни но тя с помощ и воля успя
Извикай консултант вкъщи по кърмене да ти помогнат за за засукването
ще видиш за теб ще е по лесно и за бебо
Не се отказвай
Всичко е разбира се твое решение Simple Smile)
Все пак е важно и за теб да се чувстваш спокойна
Успех ще се справите  Hug

Здравейте
Честито на новите ни бебчетата
La carata
Много хубави снимки да ти е жив и здрав
 За коликите
И ние непрекъснато ръмжим днес цял ден спи пл 5 мин и след това иска гушкане
Имаме рев изпъване пръцкане:)
Но като знам как болят колики ги разбирам
На нас ни помага колиийв
Давам вечер и през  ноща
На 7 ни е втората ваксина
И ние кихаме непрекъснато понякога има нещо беличко в носа промивах със Стеримар
Предполагам кърма
Ще видим как наддава на 7
Храним се през 2 часа така си иска давам и двете гърди
Когато има колики само ма гърда се успокоява та сме почти постоянно
За лактацията ми помага много жито ,лук и овесени трици и топъл чай преди кърмене пия от лайка
Някой да знае какви други чайове можем да пием ????? По време  на кърмене освен за лактацията
Ние вече сме на вилата тук въздуха е уникален за тях
Ще сменяме с бургаския при баба:) тук ден до октомври Simple Smile

Има накрая има ли мами от Бургас
Ние живеем блузо до морската и като отида ще съм там повечето време
Ако има ми пишете на лични може да направим ден разходка
Adura
Как сте ?
Прегръдки за всички

# 276
ЛЛЛ, ако може да ми дадете съвет за увеличаване на лактацията.Имах запушване на едната гърда, това се случи преди около 5 дни. Гърдата ми се отпуши  с топли компреси и сукане от бебето, но кърмата доста ми намаля. Прочетох статиите за стимулация и непрекъснато слагам бебо на гърдите, сигурно прекарва там над час, храненията ни се сливат, след това изцеждам с помпата, последно изцедих около 20 мл след храненето, но той беше още гладен, дадох му и от другата. И на нея прекара доста време, накрая му направих и малко АМ изпи около 40 - 50 мл и се успокои, причината беше, че не беше пишкал от сутринта и се притеснявам да не стои  много гладен. През нощта имам повече кърма, храня го и тогава през два три часа и пак изцеждам, тогава пълни и памперса 2 пъти ака и 3 пъти пишка. Дохранвам го с бибероната на Медела имитираща кърменето, за да не се отбие. Ако има още нещо, което мога да направя, моля дайте съвет. Praynig

# 277
  • London
Ще се включа по отношение на кърменето...

Няма нищо по-хубаво за бебето от майчината кърма. Тя му дава имунитет, аз самата не не съм кърмена и ако започна да ви изреждам какви заболявания съм прекарала като дете ще се хванете за главите. АМ, е по-удобния вариант за майката, защото бебето спи повече, но дали е по-добрия вариант за бебето? Ако мъника засуче добре няма да имате никакви грижи с кърменето, погледнете си зърната, ако са плоски или малки си купете помпа електрическа, тя ще ви ги издърпа и уголеми, после бебо ще суче по-добре. Хранете на поискване, не робувайте на режими и ще видите, че всичко ще се намести без особени усилия. А за малките часове може да имате една доза кърма изцедена с помпата, аз засега само веднъж съм се цедила да видя как е, но пък е вариант ако сме решили да поспим и мъжа да нахрани бебо. Разходките и банята също спомагат за добър сън на бебчо, вчера си заспах като пич в 12 с мъника и се събудих в 4.30 хаха само аз... към 5 се събуди и той хапна в просъница и пак се отнесе, но като поиска циццата е винаги на линия. Laughing

# 278
И аз съм съгласна,че няма нищо по-добро от майчината кърма,но това че който е на АМ е много болнав са най-големите глупости на света.Каката беше на кърма до 14 месеца и въпреки това не е била от най-здравите.Аз съм отгледана на АМ и да ви кажа никак не съм от болнавите.Всичко си е до детето и организма.Винаги съм се дразнела като каже някой детето е толкова здраво защото е кърмено-нима?!!!Така че хайде да не укоряваме майките,които дават АМ,защото има много които искат да кърмят,но не се получава и за доброто на бебето додават АМ!
Ако имаш плоски зърна и с помпа да ги дърпаш и без няма да станат по-големи,по скоро ще си вземеш силиконови и така ще кърмиш!

# 279
  • София
Съгласна съм, че кърмата е най-доброто нещо за бебето.
Но има и случаи в които не се получава и това е. както е при мен.Има си причина и толкоз.
И какво като додавам АМ? Това прави ли ме лоша майка????
Айде стига с тези поучителни писаници. ......

# 280
Определено и аз съм на мнение, че е мит това, че некърмените деца са постоянно болни. Да, със сигурност майчиното мляко не може да се мери с АМ (и пак зависи от общото състояние на майката, разбира се!). Но аз лично съм кърмена до 20ти ден, оттам нататък само с АМ, но през скромния си живот от 22 години да имам 1-2 сериозни боледувания - една пневмония (в следствие на ваксина) и ... за друго не се сещам, честно казано. Всичко си е до организъм.

Аз също основно го кърмя (макар и да изцеждам и да давам основно от шише, много рядко го слагам на гърда - имам си причини за това - не е нито болка, нито невъзможност на детето да суче), но има средно по 3 хранения изцяло на АМ през деня, а понякога се налага и да го дохранвам, че изцедените 100 мл не му стигат някой път.

А иначе - нека децата ни са живи и здрави, да не боледуват - без значение кой как ги храни.

# 281
  • в 1001-та нощ
Мисля, че кърмата има отношение към имунитета до толкова, до колкото - ако има "вирус наоколо", чрез кърмата майката предава антитела и на детето  Peace

Иначе и аз считам, че е важно детето да е нахранено и майката да е спокойна  Peace

# 282
  • София
elfi80, и ние сме така - през 2 часа ядене, ама като иска и да се утешава и презапасява за през дългите нощни паузи се получава почти нон-стоп хранене -  ама здраве да е - ще се израстне  Grinning направо ти завиждам за вилата, малката я изкарвам със слинга из кварталните градинки и близкия парк, но все се случва да се мине покрай булевард или улица с коли, а ми се ще да избягвам тези 'екстри' поне в първите месеци; добре, че софия е празна сега - има осезаема разлика в чистотата на въздуха

svusy, ти правиш всичко както трябва, мога да добавя да пиеш много течности - вода, чайове каквито пожелаеш (без черен и зелен), фрешове, аз си правя и топло какао сутрин, яж плодове каквито душа ти сака, сочни зеленчуци, просто трябва време, не се тормози

Момичета, разбира се, че кърмата е най-доброто на детето, но понякога като не се получава няма смисъл детето да стои гладно, нали? И аз не съм съгласна с наставническия тон. Всеки сам намира своя баланс и душевен комфорт, както и сам носи отговорност за действията си. Давайки АМ не прави никоя жена лоша майка. Дори мисля, че създава на някои жени комплекси за цял живот, а не е нужно. Единствено не одобрявам АМ във варианта "защото е по-лесно", защото да - кърменето иска страшни усилия в повечето случаи в първия месец, но след време то се оказва лесния вариант - няма миене, стерилизиране, изчакване да стане млякото, докато бебето вече пищи от глад и т.н. Например точно преди празниците бяхме на профилактичен преглед при ортопед за луксация и на връщане в колата детето си поиска да папка - извадих я от столчето и я нахраних, това с АМ няма как да стане. Но излишното заклеймяване - да - не го одобрявам и няма смисъл от него.

# 283
Малкия ми беше на кърма до 4 месец
После  на ам каквото и да направрех не ставаше и минах изцяло на ам
Не ми е боледувал никога сериозно
Аз съм била на кърма и нон стоп болна
Подкрепям кърменето ако е възможно
По удобно и лесно е особенно ако имаш кърма
Ако на контролата не наддава съм взела шише на медела и лактана био с това храних баткото и съм много доволна Simple Smile
Давам всичко от себе си като не става  не се тормозя
Момичета хапвам  лук воден и сладък мнохо помага за лактацията Simple Smile
     Dao
Да за вилата е чудесно малко аз съм ограничена от контакти но се надявам на приятелки с коли да идват с децата
Въздуха е чудесен и затова лятото сме там докато можем Simple Smile
На 7 си чакам слинга същия като твоя ще искам съвет ако не се справя
Че все ми в ръцете или на гърдите Simple Smile
На 7 сме на ортопед вие ще водите ли мъниците ?
Ние сме при Драганов във ВМА
Там водих и баткото
Има страшен репертоар Simple Smileедин и същ без кенгуру прохидилки кошари и пр ако някои е ходил знае лекцията но е добър
Че аз съм със дисплазия а се предава на момичетата
Дано ни се размине с малката

Прегръдки на всички
Най важното е спокойни мами и бебета Simple Smile)няма знамение кърма или ам Simple Smile

# 284
Искам да ви питам
Не мога да в оригна
Вие успявате ли ?
С баткото лесно успявах с нея не и после почва едно  newsm78хълцане ?!?

Общи условия

Активация на акаунт