ВАРНА - да обсъдим ресторантите:) -5

• 240 631
  • 1 282
  •   1
Отговори
# 1 035
Ми то вегетарианците ядем основно салати, предястия/разядки и гарнитури по обикновенните ресторанти Wink
Разгледайте менютата на  The Bay,  Horizont,  BM, мр. Баба, Море, Бриса

# 1 036
  • Варна
Преди две седмици бяхме в Калимански хан  - ами ...не! Почти нищо не се изяде - нито салати, нито каквото и да било друго. Не може в сезона на пресните зеленчуци да сервираш пластмасови и бевкусни такива! Менюто им голямо, а нищо не можеш да си избереш. ММ го боля корема на следващия ден защото яде някакви сърчица.

# 1 037
Мотото на всички ресторантьори във Варна е “ ден година храни”. Нищо против нямам да си дам парите, но да е с удовлетворение. Мизерия лъха от 90% от заведенията. Вече не вярвам на мнения на клиенти. Как може някой да е доволен от заведение, където обикалят котки? За протокола-отглеждаме куче вкъщи. Най-дразнещи в момента за мен са уж домашните лимонади- изкуствен вкус, лед, вода, евентуално резен лимон и стрък мента и хоп-15 лв. За снобарията в по-скъпите заведения няма да отварям дума. Джуклести примати се оглеждат за платежоспособни спонсори. Те от своя страна се правят на разбиращи от ядрена физика, а едва са завършили средно. Откъде знам ли? Ами така са наблъскани масите, че неволно се чува. Не. Мерси!

# 1 038
Преди две седмици бяхме в Калимански хан  - ами ...не! Почти нищо не се изяде - нито салати, нито каквото и да било друго. Не може в сезона на пресните зеленчуци да сервираш пластмасови и бевкусни такива! Менюто им голямо, а нищо не можеш да си избереш. ММ го боля корема на следващия ден защото яде някакви сърчица.

Пластмасови и безвкусни домати ядох на Ефе преди две седмици.
Пълен отврат.

# 1 039
Не знам дали сте наясно, но в тази суша домати и краставици няма.Няма и слънчоглед и кой знае какво още. Успяват да отгледат точно тези пластмасови сортове. Но всеки от собствената си камбанария.

# 1 040
За вегетарианска кухня се сещам само за едно заведение,бившото Тилилей. Ако е със същото име се извинявам,не съм обръщала внимание ама си мисля,че са го прекръстили. На Ген.Колев се намира с/у био маркет Балев. Там наистина си разбираха от работата, беше вкусно и здравословно.

# 1 041
Не знам дали сте наясно, но в тази суша домати и краставици няма.Няма и слънчоглед и кой знае какво още. Успяват да отгледат точно тези пластмасови сортове. Но всеки от собствената си камбанария.
А как като тръгнеш на север и домати, и краставици, и пипер и какво ли не?
Да, собствената ми камбанария е в двора и виждам продукцията.
Не може посред сезон да дават такива домати, а иначе цените над 10 лв.

# 1 042
  • Вестерос
Не съм съгласна. Купувам си страхотни домати и краставици от двете малки квартални магазинчета до нас.

Колкото до ресторантите, безумни цени, безвкусна храна- поглед последните 3 години някъде, а доста съм посетила. Случвало се е да е вкусна храната, но порциите нюню, цената до небесата.

# 1 043
  • Варна
Хубава работа! По пазарите има, всички купуваме от там и сме наясно.
Някой посети ли Time for Wine? На ъгъла на Братя Шкорпил  и Антим. Бившия  .... нещо с wine пак беше Thinking

# 1 044
Цените в ресторантите са безумие, не се спазват и грамажите, но въпреки това заведенията и ресторантите се пукат по шевовете.
Прави ми впечатление, че по-голямата част от хората, дори и цели компании стоят на полупразна маса, хапват по една салатка, картофки, хайверче и т.н. и си приказват 2-3 часа и това им е посещението в ресторанта. Една бутилка вино се разделя на 4-5 човека и я ближат цяла вечер.

# 1 045
  • Варна
Хубава работа! По пазарите има, всички купуваме от там и сме наясно.
Някой посети ли Time for Wine? На ъгъла на Братя Шкорпил  и Антим. Бившия  .... нещо с wine пак беше Thinking
дивайн беше. Ще става италиански ресторант до колкото знам още миналата есен трябваше да отвори и още не е май. Скоро не съм минавала от там.

# 1 046
Като стана въпрос за истинска домашна лимонада, какво би следвало да съдържа и в кое заведение се предлага? Аз имам чувството, че навсякъде е някаква химия(боровинка, ягода, има и една "дъвка",и тн), смесена с вода, парче лимон и вероятно захар. А какъв е истинският вкус и къде да го открием?

# 1 047
  • Варна
Внос са .
В Турция явно суша няма.

Като стана въпрос за истинска домашна лимонада, какво би следвало да съдържа и в кое заведение се предлага? Аз имам чувството, че навсякъде е някаква химия(боровинка, ягода, има и една "дъвка",и тн), смесена с вода, парче лимон и вероятно захар. А какъв е истинският вкус и къде да го открием?
Както си я правехме едно време в къщи - лимони, захар и вода. за разнообразие може да добавиш плодов сироп за разреждане /пак имахме домашен/. Правехме всяка година от сливи, но сме правили и от бъз и от малини.

# 1 048
Това не е вярно

# 1 049
Абе суша, ние доматите в градинката ни ги поливаме, и имаме - само дето от разсадите които взехме едните точно едни пластмасови излязоха, да ме е яд за скъпата варненска вода ...

Цените в ресторантите са безумие, не се спазват и грамажите, но въпреки това заведенията и ресторантите се пукат по шевовете.
Прави ми впечатление, че по-голямата част от хората, дори и цели компании стоят на полупразна маса, хапват по една салатка, картофки, хайверче и т.н. и си приказват 2-3 часа и това им е посещението в ресторанта. Една бутилка вино се разделя на 4-5 човека и я ближат цяла вечер.
Заради такива още повече се качват цените .. ако имам заведение и аз си бих вдигнала надценката.
Въпреки, че не съм забелязала по местата които ходя да стоят хората без да консумират.
Скрит текст:
Миналата седмица минавайки покрай едно от плажните ресторантчета решихме да проверим дали има маса за бърза ранна вечеря. На маса 4ка стояха 3-ма човека с 3 изпразнени чаши бира и обща чиния с остатъци от картофки, вече поискали сметката. Решихме да изчакаме да станат. Ам не - вече бяхме на десерта на друга маса, когато бяха помолени да освободят защото идваше време за резервацията в 20ч. От 16:30 - 19:30 ?!?!
Светкавица обикновенно в заведенията тази която правят с фреш лимон, сода, мед/захар, ментичка - си пише Домашна.
Макар, че аз обожавам и тази която правят с разреден бъзов сироп ( ние си правим "домашна" така в къщи Simple Smile )

Общи условия

Активация на акаунт