Не си оставяйте дрехите в химическо!

• 28 097
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
Трябва ли да си милионер за да си купиш хубаво сако?
Малко стана като темата с количките, за да буташ Стоке трябва да имаш и 4-стаен в центъра, иначе не пасва на стандарта.
Аз предпочитам едно хубаво сако или дънки например отколкото да си купя 4-5 евтини. Хубавата дреха е инвестиция, не винаги е парадиране с нещо си.
Иначе очила за 3000 не бих си купила, но не бих и окачествявала хора, които го правят като кифли, позьори, скотове и т.н. Всеки да си разполага с парите си както намери за добре.

Ако вземаш 3000 лв. заплата, мога да приема че с икономии може да се купи нещо за 600 лв. и то ако нямаш семейство и деца за които да се грижиш или мъжа ти също взема добри пари и не е кой знае какво лишение. Но да се гладува за нещо скъпо , не го разбирам . Също ако работната среда го изисква, не ти да ходиш като гаврошче . Толкова скъпи маркови дрехи в чужбина не съм виждала , също повечето там купуват по намаленията с риск да се обидиш /което не целя и моля да ме извиниш ако е така/ смятам , че да се вземат дрехи над стандарта е синдром на перстройката .

# 121
Трябва ли да си милионер за да си купиш хубаво сако?
Малко стана като темата с количките, за да буташ Стоке трябва да имаш и 4-стаен в центъра, иначе не пасва на стандарта.
Аз предпочитам едно хубаво сако или дънки например отколкото да си купя 4-5 евтини. Хубавата дреха е инвестиция, не винаги е парадиране с нещо си.
Иначе очила за 3000 не бих си купила, но не бих и окачествявала хора, които го правят като кифли, позьори, скотове и т.н. Всеки да си разполага с парите си както намери за добре.

Така е. Simple Smile От друга страна, като видя как всеки трети в тролея Икарус, вади iphone, това вече е за парадиране.  Grinning
Но пак, тяхна си работа, ако са си го изгладували. Simple Smile
Човек трябва да си прави кеф понякога, и над стандарта му да е.

# 122
Живи и здрави да са богатите , познавам такива и сме били в една компания /кръгове , но не понасям да ми се надуват или да ми се имат отгоре за сметка на пари /не го и правят  Heart Eyes/ . Който има пари със здраве да си ги харчи .

А за бг. синдрома , с тел. за 1600 лв. нямаме пари за ваучер, хубавите цигари ги пушим по кафетата да ни гледат и имаме 2 блузи ама маркови  Flutter

Да дава Господ , всички да сме здрави , за имаме покрив  над главите си , да не сме гладни и боси , а другото е бели кахъри . Да не забравяме "ако имаме 2 ризи да дадем едната на ближния си ".
Весел празник Ви желая.

# 123
Ако сакото действително отговаряше на стандарта на авторката, нямаше да крещи като луда за загубата му. Да си позволиш нещо скъпо, но във възможностите ти, си е нормална човещинка, но да дадеш такава сума за дреха, че загубата й да води до истерия /не по сантиментални, а очевидно по материални причини/ - и за мен това е глупаво и  Wink кифленско.
/Уточнение: В моите представи кифла е момиче или жена от типа форма без съдържание./
Не че оневинявам химическото чистене - виновни са, но първоначалната реакция на авторката е неадекватна на сериозността на проблема. А изтриването на информацията за предложената компенсация е доста некоректно, включително и спрямо четящите темата. Като цяло първият пост в този си вариант звучи доста хумористично.

# 124
  • София
Ако сакото действително отговаряше на стандарта на авторката, нямаше да крещи като луда за загубата му. Да си позволиш нещо скъпо, но във възможностите ти, си е нормална човещинка, но да дадеш такава сума за дреха, че загубата й да води до истерия /не по сантиментални, а очевидно по материални причини/ - и за мен това е глупаво и  Wink кифленско.
/Уточнение: В моите представи кифла е момиче или жена от типа форма без съдържание./
Не че оневинявам химическото чистене - виновни са, но първоначалната реакция на авторката е неадекватна на сериозността на проблема. А изтриването на информацията за предложената компенсация е доста некоректно, включително и спрямо четящите темата. Като цяло първият пост в този си вариант звучи доста хумористично.

Може да е глупаво и "кифленско"? по твоите представи, но по чуждите представи може и да не е. Слънцето не изгрява и не залязва със собствената ти особа. Има и други хора на този свят и те могат да имат други представи за него. Хубаво е всеки да бъде уважаван, заедно с представите му и чувствата му. А дано, ама надали... Whistling

# 125
Ами тя авторката ни я показва паницата си, да не кажа направо навира в очите с тия гоооолеми букви /за оригиналния пост говоря/. Пък след това - що я коментирате? Можеше да напише, че са й изгубили сако и й предлагат половината от стойността му за компенсация. Щото наистина за някои хора 600 лева са това, което са за други 50. Но не - марки, цени, апокалиптични предупреждения... Коментираме написаното, нищо повече.

# 126
М да,темата написана с нормален шрифт и без цифри,може би щеше да бъде приета нормално.
Но мен друго ме вълнува,защо въпросната мис не се включи повече в дискусията?

# 127
  • Sofia
Ами тя авторката ни я показва паницата си, да не кажа направо навира в очите с тия гоооолеми букви /за оригиналния пост говоря/. Пък след това - що я коментирате? Можеше да напише, че са й изгубили сако и й предлагат половината от стойността му за компенсация. Щото наистина за някои хора 600 лева са това, което са за други 50. Но не - марки, цени, апокалиптични предупреждения... Коментираме написаното, нищо повече.

Извинявай, но според мен, авторката искаше да бъде максимално обстоятелствена, да изложи всички подробности по случая, за да придобием оптимално реалистична представа, и именно затова в оригиналния си пост спомена името на марката и цената на сакото. Надали е предполагала (още по-малко се е притеснявала), че някои от потребителките ще изтълкуват подробното и́ описание на случката като самохвалство, парадиране, кифленско изказване, снобарско поведение и какви ли още не определения, каквито вие и́ лепнахте.  Crazy Лишеният от предразсъдъци човек по правилно не обмисля и не пресява предварително думите си, с цел да не засегне нечие чуждо его и разбирания.  Peace Всеки си има своя мироглед, който, по всички неписани правила на човешките взаимоотношения, заслужава елементарно зачитане и уважение.

# 128
Black Cat 13, принципно съм напълно съгласна с теб.
Но моето мнение е, че свръхемоционалната реакция на авторката не отговаря на сериозността на проблема, а еквивалентните на крясък главни букви са проява на лошо възпитание. Мен лично това ми направи лошо впечатление, не цената на сакото. Нормите на доброто възпитание не заслужават ли зачитане и уважение?

# 129
Black Cat 13, принципно съм напълно съгласна с теб.
Но моето мнение е, че свръхемоционалната реакция на авторката не отговаря на сериозността на проблема, а еквивалентните на крясък главни букви са проява на лошо възпитание. На мен лично това ми направи лошо впечатление, не цената на сакото. Нормите на доброто възпитание не заслужават ли зачитане и уважение?

# 130
Малко се обезмисля разговора след тоталната редакция на първия пост...

# 131
  • София
Popule,разликата между мен и тебе е , че ти уважаваш мнението на хора с пари  Joy, а не на такива като мене. Аз комплекси за пари нямам , както казвах общувам и съм общувала с много богати , не ме делят и се държат с мен като с равна . Идва ли са ми на гости в квартала /това за чек/ . Като се лишавате да си купите скъпи , което не значи и хубави дрешки и да имитирате стандарт който не притежавате , за да ви приемат богатите , ще разберете , че не ви делят защото нямате скъпи парцалки  Sunglasses По това може да ви оценят други скотове или кифловци и кифли . Богатия може да ви завижда за хубост , талант, интелект , с това , че сте интересен , танцувате хубаво и много други неща и те са хора и си имат комплекси .Може да ви оцени , защото сте му истински приятел примерно , а не да искате да го използвате за парите само , да можете да изслушвате и много други .

Popule, щом за теб вещите са по стойностни от хората, не се чуди защо някой само парите ти ще те приеме , просто и ти си такава  Wink

Разликата между мен и теб е, че аз мисля логично, а ти - хаотично. Къде съм казала, че вещите са по-стойностни от хората?  newsm78 Посочи ми в изказванията ми, защото наистина ми стана интересно? Цялата ти тирада е изпълнена с комплекси - ама разбирате ли, аз съм бедна, но съм горда и богатите ми приятели ме приемат такава, каквато съм. Ми бъди си горда и достойна, кой те спира? Но пък и не отнемай от правото и по-заможните от теб да имат някаква гордост и достойнство. Всички хора, независимо какво е имотното им състояние, са преди всичко хора, не го забравяй. Така че, това, което имаш ти като чувства, го имат и по-богатите от теб. Странно тогава защо им се цупиш и завиждаш (гледам, че си употребила тази думичка, защо ли? Wink), че са по-богати? Ще ти кажа моята теория - цупиш се, защото това, че един човек е по-успял от друг може единствено да се измери чрез материалните му придобивки. По никакъв друг начин. Wink Ама недей се комплексира от това де, какво, че някой си е по-успял от теб и си купува сака за 600 лв.? Няма нужда да се сравняваш с другите, това се опитвам да ти кажа, защото започнеш ли, това само ще те измъчва и нищо положително няма да ти донесе. Но, това си е мое мнение, в крайна сметка прави каквото знаеш. Peace

Последна редакция: нд, 20 апр 2014, 15:15 от Popule

# 132
  • България-Швейцария
Хора, не всички живеят в Интернет и са наясно с правилата по форумите.
Повечето и представа си нямат, че главните букви означават крещене.
Имам например приятелка, която ползва единствено скайп и пише с главни букви, защото не вижда.
Хайде да вземем да слезем малко на земята.

Отделно, всеки има различно ниво на емоционалност.
Фучала съм и много по-страшно от авторката за неща, които на повечето от вас може да се сторят и смешни, но за мен например са важни.
Малко уважение към чуждите проблеми никога не е излишно.

# 133

Не става въпрос за такъв човек.

# 134
  • Sofia
Имам например приятелка, която ползва единствено скайп и пише с главни букви, защото не вижда.
Хайде да вземем да слезем малко на земята.

Отделно, всеки има различно ниво на емоционалност.
Фучала съм и много по-страшно от авторката за неща, които на повечето от вас може да се сторят и смешни, но за мен например са важни.
Малко уважение към чуждите проблеми никога не е излишно.

202uu Точно това щях да напиша и аз, особено в частта за интернет общуването.

Общи условия

Активация на акаунт