В момента чета ... - 28

• 43 341
  • 743
  •   1
Отговори
# 270
"Бог пътува винаги инкогнито" ми харесва, под формата на роман е, но за себепознание. Не с всички теории се съгласявам, но  са от полза обясненията и връзките между поведение и схващания. В началото съм , нямам кога да чета поради служебни четива. Но пък съставих списък за панаира - десетина (минимум) книжки, сега остава да си изработя и финансирането  ooooh!

# 271
Може ли някой да ми припомни последователността на книгита на Томас Харис-за Ханибал.  Praynig

# 272
По хронология на публикуване: "Червения дракон", "Мълчанието на агнетата", "Ханибал" и "Зараждането на злото".

По хронология на действието: "Зараждането на злото", "Червения дракон", "Мълчанието на агнетата" и "Ханибал".

# 273
Благодаря ти!  Simple Smile " Червения дракон"и "Мълчанието на агнетата" съм ги чела.
Сега май ще ги започна по хронология на действието.  Wink

# 274
Прочетох "Изгорена жива" на Суад. Е доста постна ми се стори. В началото беше интересна, когато се разказваше за живота на авторката в Йордания. После изведнъж пълен отлив. Отчитам факта, че доста от нещата в книгата са измислени от самата нея (за да няма големи "дупки" в действието) или са оформени от други събития, по логика. И въпреки това .... Дадох й 2/5 в ГР.

Започнах "Дъщерята на пеперудите"

# 275
Алхимикът - Паулу Коелю

# 276
Дочетох "Аферата" на Лий Чайлд. Познат герой, познат стил. Хареса ми, макар главният герой да мие малко странен в някой виждания за живота.
Сега чета Уилям Айриш - "Валс в тъмнината" - ууужасно тегава ми е. Изобщо не е по моя вкус, а тук я хвалихте в миналата тема. На 84% съм, ама ако някой ми каже как ще свърши, я зарязвам веднага!

# 277
Извинете ,че питам тук,но мога ли да намеря "Зараждането на злото" на Томас Харис в електронен вариант. Peace

# 278
  • София
Пробвах да чета Удхаус. Прочетох две глави от "Мистър Мълинър и неговите племенници" - "Стрихнин в супата" и "Тоникът на Мълинър" . Никак не се получи, не ми беше забавно.

# 279
Прочетох "Океанът в края на пътя" на Нийл Геймън - много сладка книжка, почти детска, но не съвсем. Напоследък само разни крайно тегави книги чета и Нийл Геймън приятно ме разтовари от тази серия. Мисля да изгледам някой от филмите по негови книги, ей така за настроение.
Simple Smile

Утре планирам да започна:

# 280
Моля те да споделиш мнението си за "Някой друг" дали си струва, защото я имам, но като й видях ситните букви ме домързя да я чета. Laughing

# 281
Лиляна, към стотина страници минах - за момента е the best of the best!
Изключително много ми харесва стила на писане на Манкел (още от "Петата жена"), начинът, по който изгражда образите, как създава атмосферата, интригата, всичко! Много добро! Всичко е на ниво!
Който го може, го може!  Peace

Ако ти е харесала много книгата предполагам че и филма ще ти хареса   newsm10

# 282
  • София
Деним,ще ми бъде интересно да прочета твоя отзив за Дъщерята на пеперудите.
Имах намерение да си я купя.

# 283
  • София
marica, може ли линк към филма?  Praynig
В Замунда откривам само един със заглавие Firewall с Харисън Форд , става въпрос за някакъв обир на банка...  newsm78
Няма нищо общо с книгата на Манкел

# 284
  • София
Запис при вас Simple Smile
Дочитам "Леля Хулия и писачът" на Марио Варгас Льоса. Очаквах любовна история между младеж и по-възрастна жена...ами не е точно това

Скрит текст:
главите за любовната история /автобиографична, между автора и негова некръвна леля/ се редуват с шантави, мрачни разкази /радиотеатри, написани от приятел на главния герой/, изпълнени с насилие, кръвосмешения и всевъзможни девиации. Двата сюжета са в различен стил и ритъм и с приближаването на края първият върви към логичната си развръзка, а вторият става все по-сюрреалистичен и кървав. Все едно чета две отделни книги - едната приятна, забавна и увлекателна, а другата твърде откачена и тежка за вкуса ми. Защо ли му е било на автора да ги обедини? Засега не виждам идеята.

Това е първата книга на М.В.Льоса, която чета и много ми хареса стила му, но дано попадна на по-лека за четене следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт