В момента чета ... - 28

• 42 310
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
Касита, аз също съм голям любител на скандинавската литература.
Би ли споделила  впечатления какво си чела , а и препоръчала?  Simple Smile
Освен Ларш Собю Кристенсен

П.П. Аз също не съм чела още "Милениум"  Rolling Eyes

# 661
П.П. Аз също не съм чела още "Милениум"  Rolling Eyes
  Shocked абе ей  box Какво чакаш?  Simple Smile
Аз си мислех, че си ми пътеводител из света на скандинавското, а ти не си прочела Библията в жанра.  Crossing Arms Blush

# 662
  • София
Прочетох "Изплъзване от времето" на Кейт Мортън. Приятен стил /напомня хем на Агата Кристи, хем на "Downton Abbey"/, но историята ми се стори поразвлечена, загадките предвидими и не ме увлече особено. Тази меланхолична книга едва я добутах, особено както съвпадна със студеното дъждовно време.

Следващият ми избор май ще е "Габриела, карамфил и канела".

# 663
Eстелче, моите скандинавски библейски пророци са Манкел и Несбьо ... за сега  Wink
А че ме е срам, че не съм чела "Милениум" - срам ме е ....  Embarassed
Но ще й дойде времето  Hug

# 664
_dexter_ , аз имам "Художникът" и "Татко", на твое разположение.

Свет, благодаря ти, ще го имам впредвид  Hug. Може би първо ще прочета каквото има в читанката, сега с четеца ми е супер - мога да чета и през нощта (преди няколко дни се събудих към 3 часа и никак не ми се спеше - четецът ме спаси от час-два въртене в леглото и обмисляне на глупости  Laughing).
Странно нещо - въпреки, че "Прокоба" на Камила Лекберг не ми хареса особено, в момента усещам силно влечение към "Ледената принцеса" и най-вероятно довечера ще я започвам. Може би съм в периода, в мкойто ми се чете нещо криминално Simple Smile.

# 665
  • София
Започвам

с благодарност към Нели!

# 666
Касита, я дай някое заглавие на скандинавски автор насам Simple Smile Нещо препоръчай моля Simple Smile

Касита, аз също съм голям любител на скандинавската литература.
Би ли споделила  впечатления какво си чела , а и препоръчала?  Simple Smile
Освен Ларш Собю Кристенсен

П.П. Аз също не съм чела още "Милениум"   Rolling Eyes

Касита, много ли скандинавско има там? Щото в кварталното читалище няма абсолютно нищо, дори няма такъв рафт със стари книги от скандинавски автори.

С три ръце препоръчвам един невероятен психотрилър с леки фентъзи елементи "Априлската вещица" на Майгул Акселсон
Също трилър с фентъзи елементи "Звездата на Стриндберг " на Ян Валентин
Още една луда-луда шведска книга за любов и още нещо "Мъжът от съседния гроб" на Катарина Масети
Малко Стивън Кинг по шведски в лицето на "Покани ме да вляза" на Йон Айвиде Линдквист
Класически трилър с елементи на исторически препратки "Човекът от Пекин" на Хенинг Манкел

# 667
  • София
Касита, а чете ли "Когато мъртвите се пробудят" на Линдквист?

# 668
Да! Него пропуснах. Там давам 20 от 10  Simple Smile
А също така невероятно ми допадна и "Нощем вълците са черни" на Гюстав Столенсен. От него излезе през миналата година и "Докато смъртта ни раздели".

# 669
  • София
На няколко човека я препоръчах, защото и аз я оцених така  Laughing.

Вече понапреднах с "Аленото цвете и бялото". Определено е започва да ми харесва все повече и повече. Нямам търпение да приключа деня и да се потопя в лондонската атмосфера.

# 670
  • София
На няколко човека я препоръчах, защото и аз я оцених така  Laughing.

smile3508 Ще чета скоро!

# 671
  • на североизток от Рая
 Дали ще пропусна това?!  Mr. Green

http://www.libshumen.org/index.php

Почти съм тръгнала.  Party

# 672
Венииии, плиййз после и на мен Линдквист  Praynig
Ти коя имаше негова?  newsm78

Ех, така ми се чете скандинавски трилър   Sad
Сигурно затова хич не ме грабва "Пазителката на тайните"  Tired

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 22:33 от mijjjka

# 673
  • София
Венииии, плиййз после и на мен Линдквист  Praynig
Ти коя имаше негова?  newsm78
"Когато мъртвите се пробудят" имам. Аз тия дни писах (или поне мисле, че съм писала  Crazy), че много ми се иска ти, Виви и Кали да прочетете тази книга, за да можем да я коментираме. Да не говорим, че и да не искаш, съм склонна да приложа някаква форма на насилие, за да я прочетеш  hahaha Hug.

# 674
  • София
А Миж, ти чела ли си "Покани ме да вляза" ? Вив я има и в момента книгата е при мен, прочетена вече. Сега като ви чета, след "Забравената градина" няма да се бавя и ще започна "Когато мъртвите се пробудят". Така на следващата ни среща да донеса и двете на Линдквист.

Общи условия

Активация на акаунт