Перилни препарати и омекотители - 21

• 61 698
  • 725
  •   1
Отговори
# 690
А за какво е златистия?

# 691
За всичко останало без вълна и коприна.
Javel ефект. Eau de Javel на френски е белина, т.е. прахът се води с ефект на белина - премахва упорити петна, но не съдържа белина.

# 692
Според теб е повече за бяло ли е, познавайки марката Сано? Кой да си взема за цветно,ако няма течен и този био колор? Не искам цветните ми дрехи да избелеят, а и искам да ухаят след това, без да слагам омекотител?

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 15:42 от mmtomova

# 693
Да, определено е по-подходящ за бели и устойчиви цветни. За цветно най-подходящ е black
Скрит текст:
и тови концентриран гел за цветно
Скрит текст:

Понеже не съдържат избелители на кислородна основа, за цветно стават също така вариантите musk, bio и sensitive.

За ухаенето нищо не мога да кажа, защото с моята пералня и без омекотител нито един перилен препарат не придава аромат на прането. Е, някои придават, но бързо изветрява и не се усеща след изсъхване.

# 694
  • Варна
Гесс а скоро засичала ли си някъде Сано муск, или някой друг ако го види особено във Варна - да свирка  Peace. До нас си намерих едно магазинче, доста добре заредено, но точно муска го няма а ми се щеше да видя с какъв аромат е.

# 695
Eau de Javel на френски е белина

... или само javel. А eau de vie е ракия, но това е една друга тема. Joy
Гес, сега сериозно искам да те попитам, каква е разликата между тези Bio Color, Black и Musk след като и трите не съдържат избелители и могат да се ползват за цветно (ако правилно съм разбрал)?

# 696
Вчера открих в местна верига Сано имаше Bio /зелен пакет - за бяло пране ли е ?/, Black и Musk  и Javel .Но само прахове имаше -течен - не. Цена 8-9лв.
  Водата тук е супер твърда ,следователно ще стигне за 20 и  няколко пранета според мен.
  Като качество на изпиране е нещо като Ариел или !?
 От другата седмица в Кауфланд ще има на промо Превол  3л фэза 9,49 /различни видове/. Някой да сподели мнение за него моля.

# 697
Гес, сега сериозно искам да те попитам, каква е разликата между тези Bio Color, Black и Musk след като и трите не съдържат избелители и могат да се ползват за цветно (ако правилно съм разбрал)?
Нямам идея, честно. Просто нямам достатъчно информация за състава. Влез в линка от подписа ми, отиди на прахове и прочети какво пише в указанията на различните варианти (знаеш, че снимам и гърба на опаковката).
Моите подозрения са, че между bio и musk разликата е само в аромата. Ето и един сайт за повече информация.

# 698
yulmana, нищо особено не е Первол. А и е "лайт дюти" продукт - т.е. не се използва за масово пране и не можеш да заредиш с него пълна пералня, дават го за около 2.5 - 3 кг пране. Много ограничения създава ползването на подобен продукт и аз лично Перволи не купувам, нямам какво приложение да им намеря. Единствено Первол за вълна съм ползвал и бях доволен, добре переше и миришеше хубаво, но те и всички останали за вълна вършат същата работа.

Sano Maxima Bio доколкото знам е за цветно, не за бяло. Вече и аз се обърках с това Сано - хиляда разновидности са и горе долу се препокриват като предназначение, но скоро като ми свършат наличните, които ползвам в момента ще мина на Сано да го пробвам малко. Особено пък тези за цветно не съм ползвал досега, искам да видя как ще са.

Гес, благодаря за информацията. Ще разгледам. На мен и не ми е толкова важно, де. Трябва ми просто някой вариант за цветно, който да не избелва. А иначе само от любопитство питам.

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 16:57 от Argent

# 699
Аз пера точно на такива програми с 2-3 кг пране /имам супер малка тераса /.
 Искам след пране дрехите да нямат скриптящ ефект /ако може да избегна омекотител/ Темата ми покрива това изискване,но Превол  ако пере по-добре бих го предпочела. Като цена изгодно ли е ?

# 700
Гес, разгледах сайта, който си дала на френски. Точно така е - за Advance и Javel пише, че съдържат активен кислород и са особено подходящи против упорити петна. Advance е разработен специално за идеално справяне при твърда вода, това може и дрън-дрън да е, не знам. Bio обединява "голям брой ензими", пише, че е подходящ за всякакви тъкани и за ниски температури. Не съдържа избелители, явно за бяло не е много удачен. Black си пише черно на бяло, че освен за тъмни е специално разработен и въобще за цветни тъкани (Conçu spécialement pour le linge noir et coloré). Musk тук специално в този сайт прахообразен вариант не дават, но за гела (на третата страница от продуктите) пише, че съдържа някаква съставка Odril, която неутрализира миризми. Sensitive го дават без ензими и избелители и това мен ме озадачава - като не съдържа ензими как ще пере упорити бебешки петна?

# 701
Да, точно така. Musk съдържаше Одрил за неутрализиране на неприятни миризми.

Sensitive ще трябва да се справи само със силата на ПАВ. Освен това петната може да се обработят предварително със спрей или сапун (всъщност това е препоръчително).

# 702
  • Бургас
След последното ми зареждане с промоционален Ариел от Кауфланд, съм си наложила автоембарго за закупуване на перилни, че имам и Омо, и доста течни. Но минавам, за да споделя за Ариел - а, който не бях ползвала сигурно от година, ами разкошен е, направо го преоткрих. Пере не по-зле от трибуквения и Персил, макар, че нямам някакви тежки петна, освен стандартните кухненски поражения. Справя се, оставя лек аромат, който не се бие с никой от ...найсетте омекотителя. Добре, че се заредих с доволно количество, да мирясам малко.
Ембаргото ми не важи за омекотители.
И последно да кажа, че течният Персил лавандула и бяло бинго омекотител правят уникално съчетание.  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 22:44 от Pagocт

# 703
И аз преоткрих Ариел и също много ми харесва. Вчера прах с течен Даш, надви и омекотител, и всичко и в момента си усещам блузата как ми мирише. Супер е. По мои наблюдения официалния течен Ариел мирише по същия начин и също пере много добре.

# 704
И аз съм много доволна от актуалния официален Ариел Heart Eyes Може ли Гес да каже колко тензида съдържа Praynig защото преди време в една статия бяха описани разликите между български и немски Ариел. В немския имало четири тензида и ензима липаза, а в българския само два тензида, и липаза нямало. Вече и в българския има ензима липаза. Интересно ми е колко тензида има вече в българския. Peace

Общи условия

Активация на акаунт