Перилни препарати и омекотители - 21

• 62 560
  • 725
  •   1
Отговори
# 375
galeta, в момента пера със супермаркетски Ариел прах за цветно. Преди време писах, че не го харесвам заради миризмата и го бях забутала в шкафа. Продължавам да не го харесвам по тази причина, но след като ми свърши Персила-а отново се върнах на него. За мен пере добре, не виждам особена разлика с Персил прах за цветно. Пиша го с уговорката, че рядко пера сериозно петносани дрехи, които така или иначе трябва да се третират с някакъв препарат предварително. Вълшебен прах няма. Дори и най-скъпите не могат да се справят с всичко.
Не забелязвам изсветлели цветове (а това за мен е много важно), пени се по-малко от Персил и се изплаква се по-лесно от него. Изпра дребни пръски от червено вино по покривката за хранене, но не се справи идеално с едно голямо мазно петно, което на всичкото отгоре напръсках със Спот. Вярно, че петното беше сериозно, но в това отношение Персил винаги се е справял дори без предварителна обработка, за разлика от червено вино и соев сос, които никога не е изпирал добре, да не кажа - хич.
Имам приятелка, която работи в Хенкел - Виена, та тя преди време ми каза, че Ариел е по-добър при червените петна (вино, доматен сос, соев сос и др. подобни), докато Персил се справя по-добре с мазните петна. Май че има нещо такова.

Последна редакция: сб, 17 май 2014, 15:40 от just user

# 376
Аз съм много доволна от Ариел за цветно прах, по мое мнение е най доброто,което се предлага официален внос.За бяло също е много хубав,но Омо го превъзхожда по отношение белота и трайност на аромата,иначе изпират еднакво добре.Само течният вариант за цветно не съм пробвала,но е неговият ред ще дойде.
Промоцията в Кауфланд само за прахообразен ли е?

# 377
Омо го превъзхожда по отношение белота
Аааа не съм съгласна Laughing

# 378
  • Варна
Да Гале - само за прахообразен е  Simple Smile

Като ви чета мненията май ще взема да си закупя и аз от него, че съм изтървала промото на Омото, ама тогава кутията все още ми се струваше пълничка с прах и не му обърнах внимание. Само че сега вече и виждам дънцето от време на време като загребвам  Mr. Green
Ще изчакам само още някой ден, че уж са ми обещали зареждане на Ариел директно от немско да видим дали ще ме огрее  Wink

# 379
  • Стара Загора

Промоцията в Кауфланд само за прахообразен ли е?
Само прахообразен е показан в брошурата.

Последна редакция: сб, 17 май 2014, 17:37 от galeta

# 380
Омо го превъзхожда по отношение белота
Аааа не съм съгласна Laughing
При мен бялото с Омо някак светва,този ефект с Ариела го няма или поне аз не го забелязвам Grinning

# 381
  • Русе
Вчера си извадих една бяла блуза, която не бях обличала поне от 2-3 години, от периода, когато перях бяло с Ариел(официален внос). Ами - блузата сивее. Откакто пера с ОМО белите дрехи светят.

# 382
  • Уистерия Лейн
Вчера си извадих една бяла блуза, която не бях обличала поне от 2-3 години, от периода, когато перях бяло с Ариел(официален внос). Ами - блузата сивее. Откакто пера с ОМО белите дрехи светят.
ОМО от чужбина ли или нашенски ?

# 383
  • Русе
Нашенски, супермаркетски.

# 384
Ехее, че за 2-3 години и ти ще посивееш Mr. Green Пък и от тогава до сега малко или много Ариел е претърпял промени. Аз говоря за Ариел към днешна дата. Peace

# 385
  • Русе
Ехее, че за 2-3 години и ти ще посивееш Mr. Green Пък и от тогава до сега малко или много Ариел е претърпял промени. Аз говоря за Ариел към днешна дата. Peace
Аз отдавна съм си посивяла Laughing Не знам за днешния Ариел за бяло, тъй като откакто открих ОМО, ползвам само него. Ползвала съм капсулите за цветно пране на Ариел и въобще не останах очарована от тях, а на всичкото отгоре ми вмирисваха и пералнята и се налагаше да я почиствам с препарат по-често. От септември ползвам немски прах Ариел за цветни.

# 386
  • София
И аз съм супер доволна от Ариел и Персил официален внос. И честно казано, ако не ме тресеше треската постоянно да пробвам нови неща и ароматите не ми омръзваха толкова бързо, щях да си пера само с тях.
Сега и омекотителите взеха да ми омръзват и чакам да свършат, купих си един без миризма и вече ще бъда много пестелива откъм аромати и смесвания на такива.

Апропо - пуснах чистене на пералнята (с препарат за перални) на 90 градуса. Еврика! Досега я чистих на 60 градуса и след 3 месеца вече се налагаше ново чистене, защото прането започваше да мирише недобре. Сега изпрах с Ариел капсулите, дето не ги харесвах и се чудех дали да ги хвърлям, е, прането е страхотно изпрано... Явно, имала си е нужда от чистене на висока температура моята машинка.

# 387
РРР, моля те, подскажи малко, кой е този препарат за почистване на перални?

# 388
  • Бургас
Взех си двa пaкетa зa цветно и един зa бяло. Дa знaете, че имa огрaничение ди двa пaкетa нa човек в Кaуфлaнд, че зa третия се връщaх втори път през кaсaтa.

# 389
На колко време се прави почистване на пералнята, горе-долу?
Ползвам я от 1 година, не пера интензивно.

Миналия ден не открих Бинго сензитив пакет и взех кутийка. Имаше петна, които мислех, че ще излезнат. А и няма никакъв аромат. То ясно, че за деца не е нужен, но Персил поне леко мирише.
Ще купя и малка кутийка за проба Тео бебе и ще реша какъв ще да е препарата Peace

Имам и от Омо-то пакет за нашите дрехи. Вярно, че е силна миризмата, но ми харесва. Обаче много се сипва по указание...  Thinking

И друго - има си фиксирани програми, но аз някой път променям градусите на някоя, например от 40 на 60, но ми се струва, че пак си ги пере на 40. Възможно ли е? Или аз се бъркам.

Общи условия

Активация на акаунт