Перилни препарати и омекотители - 21

• 62 560
  • 725
  •   1
Отговори
# 390
По принцип е възможно, аз разбирам по топлината на стъклото на люка. Ако искаш пробвай една програма на 40 и една на 60 градуса и пипни стъклото за сравнение.

# 391
По принцип е възможно, аз разбирам по топлината на стъклото на люка. Ако искаш пробвай една програма на 40 и една на 60 градуса и пипни стъклото за сравнение.
Ако е като моята с изолиран люк с двойно стъкло едва ли ще успее да разбере.

# 392
И друго - има си фиксирани програми, но аз някой път променям градусите на някоя, например от 40 на 60, но ми се струва, че пак си ги пере на 40. Възможно ли е? Или аз се бъркам.
Фабрично зададената температура на една програма е максималната за нея. Може да се пере на по-ниска, но на по-висока не може. Дори и да увеличиш температурата, пералнята ще достигне само до тази, която е определена от производителя като максимална за съответната програма.

# 393
  • София
И друго - има си фиксирани програми, но аз някой път променям градусите на някоя, например от 40 на 60, но ми се струва, че пак си ги пере на 40. Възможно ли е? Или аз се бъркам.
Фабрично зададената температура на една програма е максималната за нея. Може да се пере на по-ниска, но на по-висока не може. Дори и да увеличиш температурата, пералнята ще достигне само до тази, която е определена от производителя като максимална за съответната програма.
Не съм убедена. Ако пералнята позволява промяна на температурата нагоре, значи пере на зададената температура, иначе дори не би регистрирала промяната. Освен ако не е някоя машина, сглобявана в селско мазе.

# 394

Точно така е. При моята пералня дори и да искаш не може да увеличаваш температурата, може само да я намаляваш.

# 395
Аз съм готова да споря Simple Smile. И със старата, и с новата мога да увеличавам или намалявам градусите.
Естествено, че кратките няма да ми качат температурата до 60+ градуса, ако я задам, но бих могла при препоръчителна 30 градуса, да задам 40 или 50 и машината пере с тези, които съм задала.

# 396
Sourcherry, няма нужда да спориш Simple Smile Пералните са различни. На моята е зададена максималната температура за дадена програма, а не препоръчителна. И оттам нататък мога само да я намалявам.

# 397
  • София
Sourcherry, няма нужда да спориш Simple Smile Пералните са различни. На моята е зададена максималната температура за дадена програма, а не препоръчителна. И оттам нататък мога само да я намалявам.

Еврика! За това ставаше дума

# 398
Аз съм готова да споря Simple Smile. И със старата, и с новата мога да увеличавам или намалявам градусите.
Естествено, че кратките няма да ми качат температурата до 60+ градуса, ако я задам, но бих могла при препоръчителна 30 градуса, да задам 40 или 50 и машината пере с тези, които съм задала.

Аз пък не искам да споря  Simple Smile Това, което постнах преди малко, го пише в повечето книжки с инструкции за употреба. И има логика да е така. Не случайно на таблото на пералнята, там където са отбелязани програмите, към всяка от тях има посочена температура. Дори и да имате отделно копче за температура (а не да е фиксирана с програматора), не можете да я увеличавате повече от зададената от производителя.

# 399
Копчето за температурата се нарича терморегулатор и е екстра, макар и мъничка, която позволява да се увеличават или намаляват градусите, в зависимост от желанията на този, който ползва машината.
Старата беше Аристон, новата е Канди - и при двете "върви" ръчното увеличаване на градусите, пък не знам производителите им какво са написали.
Пошегувах се за споренето, не приемайте винаги буквално думите на някого Wink.

# 400
  • София

Аз пък не искам да споря  Simple Smile Това, което постнах преди малко, го пише в повечето книжки с инструкции за употреба. И има логика да е така. Не случайно на таблото на пералнята, там където са отбелязани програмите, към всяка от тях има посочена температура. Дори и да имате отделно копче за температура (а не да е фиксирана с програматора), не можете да я увеличавате повече от зададената от производителя.

Ами трудно ще убедиш човек, чиято пералня позволява промяна на температурата, че всъщност халюцинира и правата си ти.

Половината програмимогат да бъдат променяни според желанието - температура нагоре и надолу(имам дисплей, който ясно и точно ми показва къде се намирам в менюто и каква опция мога да избера), обороти, количество вода, дали пере интензивно замърсени дрехи или не, дали да пере така, че после да се гладят по-лесно и пр.

И вярвай ми, има разлика когато пере на 60 и на 40 градуса. Най-малкото, когато пере на по-висока температура, преизчислява времето за пране и го увеличава.

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 18:44 от Ev_e

# 401
Абсолютно съгласна с just user. Примерно програма „вълна” или „деликатни” е максимум 40°. Можеш да ги намалиш на 30°, но не можеш да ги вдигнеш на 60°. Или друг пример. Кратката ми програма „памук” е на максимум 60°; да я сложа на 95°, тя пак ще си пере на 60. Т.е. можеш да завъртиш копчето, но пералнята ще си пере на максимално зададената температура за съответната програма. За тези, които не са с копчета, а електронни, просто не ти се предлага по-висока температура от максималната за съответната програма. Препоръката за температурата на пране се намира върху етикета на дрехата, а не в упътването на пералнята. Не знам колко са различни пералните, но аз на пералня, която да няма максимално зададена температура за определени програми, която да не може да се надвишава, не съм попадала. Същото е и с центрофугата: на едни е позволена максималната скорост, а на други е ограничена до 800 об. и пералнята не си я надвишава.

# 402
  • оттам, откъдето започва България
Моята пък е с определени градуси и въобще не се налага да й задавам. Аз си избирам от всички програми на коя да пера. Само ми показва максимум обороти на центрофуга, които са различни за различните програми.

# 403
Копчето за температурата се нарича терморегулатор и е екстра, макар и мъничка, която позволява да се увеличават или намаляват градусите, в зависимост от желанията на този, който ползва машината.
Старата беше Аристон, новата е Канди - и при двете "върви" ръчното увеличаване на градусите, пък не знам производителите им какво са написали.
Пошегувах се за споренето, не приемайте винаги буквално думите на някого Wink.

Добре, терморегулатор е.  Simple Smile Приемам забележката. Така е, като бърза човек, понякога думите му бягат.
Тази екстра я имах на старата пералня. Полезна функция, наистина. На настоящата ми пералня липсва, но не ми е болка за умиране.

Ev_e, сигурно халюцинирам  Grinning Отивам да си пия хапчетата.  Laughing

Давайте го по-спокойно. Все пак за пране и перални говорим, не нищим екзистенциални проблеми.  Grinning

# 404
Аз като с нова машина пълна с електроника (което е ужасно всъщност) убедено твърдя, че програмите на памук са зададени на 60 градуса, но мога да варирам от студена, 20 до 95 градуса и машината приема.
Програма "Вълна" и "Ръчно пране" са на 40 градуса, не мога да увеличавам, но мога да намалявам.
Има една "Микс", там препоръчителната е 40, но мога да увелича до 60 максимум.

Друго - машината винаги пере с по-ниски градуси от зададените.

Общи условия

Активация на акаунт