Хитринки за всякакъв случай - тема 10

• 95 800
  • 743
  •   2
Отговори
# 660
Още веднъж благодаря за клипчето за ронене на зрънцата от нар!Занапред така ще ги вадя, с първия се справих по-бавничко, но при   следващите не оставих едно зрънце в кората.

# 661
Здравейте искам да ви попитам как да почистя петно от дървена сушилка (не лакирвана) по бял  чаршаф.
Сложих го дакато беше мокър и не се осетих,че ще излезе. Как да го премахна

# 662
Надраскано с химикал на бяла кожа изчезна , като оставих на слънце. Беше чанта, която бях приготвила на двора да заминава в контейнера, след като не успях да премахна мастилото след безброй опити с какво ли не  Wink

# 663
  • в града на атомното слънце :)
Надраскано с химикал на бяла кожа изчезна , като оставих на слънце. Беше чанта, която бях приготвила на двора да заминава в контейнера, след като не успях да премахна мастилото след безброй опити с какво ли не  Wink
Ще чакам значи слънцето  Laughing , а до тогава ще опитвам с още и още Simple Smile . Стигнах до извода, че явно изкуствените кожи са тотално различни и ако при едни номерът минава, то при други не. И аз имах бяла чанта, която през лятото от топлото се боядисваше от дънките, но се изчистваше дори и с мокра кърпичка. Тазгодишната ми чанта не откликна на нищо, с което пробвах да я изчистя.

# 664
  • София
Ще чакам значи слънцето  Laughing , а до тогава ще опитвам с още и още Simple Smile . Стигнах до извода, че явно изкуствените кожи са тотално различни и ако при едни номерът минава, то при други не. И аз имах бяла чанта, която през лятото от топлото се боядисваше от дънките, но се изчистваше дори и с мокра кърпичка. Тазгодишната ми чанта не откликна на нищо, с което пробвах да я изчистя.

С малко спирт не става ли?

# 665
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
С гума за химикал не става ли?
Аз си почиствам тапицериите с машина на пара или с това

# 666
  • София
С гума за химикал не става ли?
Аз си почиствам тапицериите с машина на пара или с това

Пароструйката е добра идея. newsm10

# 667
Вчера си купих този препарат http://www.perilis.com/cleaning-sub-bg.php?id=20
доволна съм махна загорялото ,което тооолкова се мъчех да махна от керамичния плот ,ама пък останаха следи от препарата  Laughing ooooh! Понеже пише ,че трябва да се нагрее печката,след отва се слага препарата ,изчаква се 20 мин и така се чисти,ама там където е бил гела ,така си и останах следи ,направо да полудееш вече ... #Cussing out Тъкмо се зарадвах ,че махнах загорялото ,то ...

# 668
Някой да знае някаква хитринка за спукана теракотна плочка, помещението е коридор?!? Cry Най-вероятно няма спасение, но все пак да попитам. Явно сгрешихме, че не сложихме гранитогрес, доста по-здрав е. Тъпото е, че е в новото ни жилище което все още не обитаваме. Явно някой майстор е изпуснал някакъв инструмент и днес докато чистихме забелязахме пукнатината. Много неприятно се почувствах. Най-много ме притеснява пукнатината да не стане отчупено парче след известно време. Помагайте ако можете!

# 669
  • Пловдив
с декупаж да се измисли нещо, евентуално и по този начин дефекта да стане ефект newsm78

# 670
Момичета как се справяте с конденса ... Стената ми до готварската печка понеже е външна направо тече вода от прозореца и по стените ни ...долу по плочките е вода.Замазахме тъкмо лятото ,в нов апартамент сме ,като го взимахме уж гледахме да няма следи от такива работи ,ама ...то знайш ли .Някой ползвал ли е влагаабсорбатора на Церезит ,дали има ефект от него...

# 671
  • Варна
Момичета как се справяте с конденса ... Стената ми до готварската печка понеже е външна направо тече вода от прозореца и по стените ни ...долу по плочките е вода.Замазахме тъкмо лятото ,в нов апартамент сме ,като го взимахме уж гледахме да няма следи от такива работи ,ама ...то знайш ли .Някой ползвал ли е влагаабсорбатора на Церезит ,дали има ефект от него...
Електрически влагоабсорбатор, нашия е такъв и сме доволни.

# 672
Отваряй по-често прозорците.

# 673
Дограмата каква е -дървена или алуминий ? Аспиратора не помага ли ?
 В къщи и моята печка е точно на външна стена /терасата сме я приобщили като част от кухнята и в нишите са ми печката и пералнята и котела за газта над пералната / и влага никога не съм имала. Моята приятелка терасата им е по подобен начин ,но дограмата е алуминиева и даже в спалнята имат влага и мухъл.  В кухнята над печката направо капе по главата и върху това дето се готви -прозореца си го отваря като готви -той е директно до печката . Според мен тази дограма не е удачна .
  Хубаво е да сложите вътрешна или външна изолация .

# 674
Има значение и изложението на апартамента, защото ако е на юг например има възможност влагата да изсъхне, докато ако е север никога слънце не огрява на тази стена и спасение почти няма. Иначе изолацията е добро решение до някъде все пак.

Общи условия

Активация на акаунт