Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 11

• 107 760
  • 789
  •   1
Отговори
# 135
  • 1st floor
... но тези последните килограми са наистина най-тегави:))
Вярно, накрая е най-трудно. Peace

# 136
Desit@ , Шарена Сол , бравос   bouquet
то и до нас е 7км, ама... по околовръстното - рискувам да не се прибера в моята къща  Crazy по-добре да си остана не-тренирана  Laughing

didkaaa))))   Joy

# 137

Много се радвам че ти е било приятно, макар и мокричко:)
Колкото до:
общо взето гледам да се меря всеки ден, стимулиращо ми действа

аз имам чувството че ще взема да се психясна, ако започна всеки ден да гледам как вървя или застоявам било то заради повечко вода или изкушения - за това се меря всеки понеделник - че всичките ми угризения на съвестта си ги причинявам през уикендите...

то и до нас е 7км, ама... по околовръстното - рискувам да не се прибера в моята къща  Crazy по-добре да си остана не-тренирана  Laughing

newsm62
По - добре да си останеш нетренирана, отколкото въобще да не останеш Simple Smile)) Напълно те подкрепям:)

Приятна и красива вечер

Hug  bouquet Hug

# 138
  • 1st floor

newsm62
По - добре да си останеш нетренирана, отколкото въобще да не останеш Simple Smile)) Напълно те подкрепям:)

Joy Joy Joy

# 139
Здравейте на всички Hug Искам съвет-аз съм на 16,почти съм 1.60см и съм 55кг.Краката ми са дебелички,най-много вътрешната част на бедрата.Какво трябва да ям,смисъл не искам да натоварвам нашите да ми взимат специално храна за мен..та нещо по евтинко? Sad А и утре сутринта съм решила да изляза да потичам,ще слушам музика,за да не усетя умората ;д Искам вече да се храня по здравословно,да ми стане начин на живот Simple Smile

няколко препоръки и от мен:
- не падай под 1500 калории на ден, от бързо отслабване може да се образуват камъни в жлъчката
- спортувай съвсем малко докато отслабваш, понякога след спорт човек изяжда повече калории отколкото е изгорил, затова има хора уж са на диета и спортуват, пък вместо да отслабнат напълняват
- зехтин или друго олио на салатите си го мери с лъжичка, една супена лъжица е 100 калории
- високо калоричните храни ги яж съвсем по малко, гледай да напълниш корема с по-ниско калорични храни
- повече зеленчуци и по-малко плодове за десерт
- може от понеделник до петък да си по-примерна, а в събота и неделя малко повечко си позволявай
- ако някога ти прегладнее повечко, не стискай зъби, ами си хапни някакъв плод или зеленчук
- отслабването и поддържането на килограми с броенето на калории е най-добрия и здравословен начин, особено ако е бавно и с разнообразна храна. в началото смяташ и пишеш в тетрадка Simple Smile, но с времето научаваш калориите наизуст и става много по-лесно.
- и помни-няма забранени храни и кола можеш да пиеш, но един път в месеца да кажем Simple Smile. аз преди години пиех често кола, като реших да я спра в началото я разреждах с вода за 1-2 седмици Simple Smile
Ако имаш нужда от помощ с калориите на храните или друга информация ще се радвам да съм полезна.

# 140
Добро утро:)

Днес взех че се изкуших и се премерих : - 100 грама.... ей, тая торта дето я изядох и сметаната, явно си дават отражение...нямам друго обяснение:)

Вчера си похапнах:

з. мляко с овес и лъжичка мед
о. 2 пълнени чушки с извара, сирене и яйца + салата зеле с морковче и краставичка и половин филийка хляб
в. 3 пресни чушки с извара, после мъжока започна да примлясква сладко, сладко и взех че и аз си хапнах малко мусака от тиквички с половин филийка хляб.... Embarassed

14 км пеша и 140 клякания...

Имам 3 дни да оправя нещата...довечера ще се изкуша с пържени тиквички за вечеря...и после задължително ще повъртя на велото...в крайна сметка в понеделник ще видим накъде вървя...надявам се надолу:)

С пожелания за красив петъчен ден

Hug  bouquet Hug

# 141
такаааа , виждам че се заформя и чудесен хумористичен клуб  Laughing та ... като стегнете багажа за морето - обадете се да поклатим ниско калоричните си кълки по плажа   Flutter и да пием по една калорична бира  Mr. Green
  bouquet

# 142
такаааа , виждам че се заформя и чудесен хумористичен клуб  Laughing та ... като стегнете багажа за морето - обадете се да поклатим ниско калоричните си кълки по плажа   Flutter и да пием по една калорична бира  Mr. Green
  bouquet

Щом всичко е нискокалорично -пишете ме...то на мен всяка година морето ми е нискокалорично - качвам поне 3 кила за има- няма 10 дни...като се замисля, какво ядене падаше - въобще не се изненадвам- силно вярвам, че тази година ще развея една по-малка коремна плочка...но ако видите покачване на водното равнище - ще знаете че съм във водата:))) Hug

# 143
  • 1st floor
И мен ме плаши ваканцията и морето.  Mr. Green Как ще устискам да се прибера същата, не знам. Mr. Green

Днес официално открихме с дребния плажния сезон! Беше чудно време - не много жега, вятърче, всичко както си трябва! Само да ми беше намазал гърба както трябва!  Twisted Evil Сега съм на едни червени ивици по кръста!  Mr. Green
Въздържах се от всякакви изкушения там, само на края излапах един сладолед.  Laughing И пак е под съмнение как ще влеза в 1300 ккал, щото довечера ще имам социализиране, както викаше Маями.
Ех, Маями, липсваш в групата!

# 144

няколко препоръки и от мен:
- не падай под 1500 калории на ден, от бързо отслабване може да се образуват камъни в жлъчката
- спортувай съвсем малко докато отслабваш, понякога след спорт човек изяжда повече калории отколкото е изгорил, затова има хора уж са на диета и спортуват, пък вместо да отслабнат напълняват
- зехтин или друго олио на салатите си го мери с лъжичка, една супена лъжица е 100 калории
- високо калоричните храни ги яж съвсем по малко, гледай да напълниш корема с по-ниско калорични храни
- повече зеленчуци и по-малко плодове за десерт
- може от понеделник до петък да си по-примерна, а в събота и неделя малко повечко си позволявай
- ако някога ти прегладнее повечко, не стискай зъби, ами си хапни някакъв плод или зеленчук
- отслабването и поддържането на килограми с броенето на калории е най-добрия и здравословен начин, особено ако е бавно и с разнообразна храна. в началото смяташ и пишеш в тетрадка Simple Smile, но с времето научаваш калориите наизуст и става много по-лесно.
- и помни-няма забранени храни и кола можеш да пиеш, но един път в месеца да кажем Simple Smile. аз преди години пиех често кола, като реших да я спра в началото я разреждах с вода за 1-2 седмици Simple Smile
Ако имаш нужда от помощ с калориите на храните или друга информация ще се радвам да съм полезна.

мн хубави напътствия, ще си взема някои идеи

днес направо 90%от калориите ми са от плодове, ама като ми е вкусно...

# 145
  • София
С броене на калории,определено отслабвам,макар и много бавно Peace
Придържам се просто да не надвишавам 1500,само това ми е правилото...А от какви храни са,не винаги се съобразявам.Хапвам си и тортички и пържено и хляб и алкохол,но в много малки количества..Просто това си е моя начин,така ми е най-лесно...Но забелязвам,че с около 1500 калории кантара мърда мнооого бавно,а с около 900-1000 свалям по 1 кг на седмица.... newsm78
И сега не знам кое е по правилно,1500 или 900?
Сега съм 55 кг.,а искам да стана 52 И наистина последните няколко кг,най-трудно се свалят Peace

# 146
Добро утро:)

Днес взех че се изкуших и се премерих : - 100 грама.... ей, тая торта дето я изядох и сметаната, явно си дават отражение...нямам друго обяснение:)

Според мен съвсем нормално да се варира. И аз бях така когато свалях излишните килограми. винаги съм била 57-58кг. на 170, обаче ми предписаха преди няколко години хапчета за щитовидната жлеза и доктора така ми обърка дозата, че за 2 седмици дънките дето си носех от години  изобщо не ми ставаха. Година и малко си разхождах новите 65кг. и си страдах. Бързи диети не си и помислях да правя, вече пиех едно хапче, не исках да стигам и до второ Simple Smile За 4 месеца с 1600 калории средно на ден бавно и славно се върнах обратно на 57-58кг. Grinning
В началото на тези 4 месеца се теглех сигурно през ден, въпреки че се препорачва ведъж на 10 дена, точно заради това вариране. Но като почнаха да ми се разхлабват дрехите все по-рядко се качвах на кантара и стигнах до там, че изобщо не се тегля вече а се ориентирам по това как си усещам дрехите.

# 147
С броене на калории,определено отслабвам,макар и много бавно Peace
Придържам се просто да не надвишавам 1500,само това ми е правилото...А от какви храни са,не винаги се съобразявам.Хапвам си и тортички и пържено и хляб и алкохол,но в много малки количества..Просто това си е моя начин,така ми е най-лесно...Но забелязвам,че с около 1500 калории кантара мърда мнооого бавно,а с около 900-1000 свалям по 1 кг на седмица.... newsm78
И сега не знам кое е по правилно,1500 или 900?
Сега съм 55 кг.,а искам да стана 52 И наистина последните няколко кг,най-трудно се свалят Peace

Според мен 1500 си е екстра. Аз лично не виждам смисъл дори на 1200 да се пада и да се стресира излишно организма. Е, осен ако не се бърза да се влезе в булченска или бална рокля да кажем Simple Smile

# 148
  • София
Нее,не ми предстоят такива поводи и не бързам много Peace
Миналия август бях 52 кг,това са си моите любими кг....Септември бях 54 кг и след това в следствие на заседнал начин на живот и на стрес стигнах до 65 кг-януари месец...От тогава се изплаших и си обещах,че пак ще си бъда моите килограми...Не съм се подлагала на диети,просто броях калории,макар и не стриктно...Понякога прегрешавах много,много пъти започвах отначало,много пъти се отчайвах,но не се предадох...Април месец започнах да ходя на фитнес 3 пъти седмично,тогава вече бях 62 кг.Сега съм 55 кг. и малко ми остана до целта,само 3 кг...И всичко това съм постигнала без диети,просто следя калориите,и то не всеки ден  Peace
Броенето на калории е моя начин,а не строги диети Peace
Пожелавам ви успех момичета!  Hug

# 149
  • Варна
Записвам се, за да чета темата. Засега обмислям този начин на хранене...

Общи условия

Активация на акаунт