Сокче и пюренце хапва вече ДЕКЕМВРИйското детенце!

• 27 290
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
И ние вече сме само по боди с къс ръкав и къси панталонки и пак е потен.... Като стане 40градуса май ще сме само по памперс.
За въвеждането на зеленчуцита аз давам така: при въведен вече да речем картоф и нов зеленчук например морков,1 ден катофено пюре с 1-2 лъжички морков смесено, 2 ден половин пюре чист морков и половин пюре чист картоф, 3 ден само морков, 4ден нов зеленчук и така.
До сега ядем картоф, тиква, морков и тиквичка. За сега е добро прасенце и нищо не отказва Grinning

# 661
 Момичета, какви храни сте въвели вече и имате ли заместено хранене вече?

# 662
  • София
Аз въвеждам спокойно много неща вече. Всички плодови пюрета от тези на Хипп сме ги въвели. Ядем само което й харесва само че. Например не харесва по-киселите като праскови и не й ги купувам. Зеленчукови не обича освен тиква и смески с ябълка. Също от днес давам жълтък 1 микродоза за проба - т.е. 1/16 от жълтъка в пюрето й. Бях приготвила 1/8, но не й хареса и си я оставих само с опитването. Скоро смятам да въведа кисело мляко. От 6 месец вече полека и месце в пюретата. Каши хапваме на Хумана една сега - млечна с банан. Бананово пюре обожава затова. Но това всичко й се дава само докато й се яде. Иначе й давам да суче. Заместено цяло хранене реално нямаме Simple Smile За въвеждането аз не спазвам тези 1000 предохранителни мерки - яде по 1/2 пюре на въвеждане. Но с по-алергенните пюрета внимавам повече. Също й сложих малко масло в домашно пюре от картоф. За да й хареса. Е, пак не го яде.

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 16:40 от Вилхелм Тел

# 663

Отдавна.    в  6ч- мляко
                в  9.30- мляко
                в  13ч- зеленчуково, или месно пюре
                в  16.30ч- каша с мляко и плодово пюре
                в  20.00ч- мляко
                в  23ч- ако се събуди- мляко

Зеленчуци- тиква, морков, картоф, пащърнак, броколи, грах, спанак, домат, карфиол
Зърнени- ориз, елда, царевица
Месо- пиле, пуйка, телешко, заек
Плодове- праскова, банан, ябълка, слива, круша, дюля

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 18:49 от Bonbonska

# 664
  • София
Нещо не ми допада това смесване, освен, че при мен ще е по-трудно, защото сме на паучове, предпочитам да се запознава с вкусовете отделно.
Вече сме на потници и роклета, а нощем вече спи с лятното чувалче. Все по-трудно ми е да я снимам, но ето, тук по време на плонж към някаква играчка Simple Smile

Скрит текст:

# 665
То не е задължително, може да се смесват за по-лесно приемане на нов вкус, след това да се дава само новото, но от готовите пюрета на пазара, има зеленчуци, които на 100% се въвеждат смесени- грах, карфиол, спанак, много често и броколи, тъй като основата е морков, картоф, или ориз.

# 666
ние ядем  от зеленчуковите: картоф,морков,тиква,тиквички с ориз,смесено пюре в което има и грах,чушка и домат,спанак,броколи
от плодовите: банан,ябълка,круша,пъпеш,череши,праскови,сини сливи
...заместихме обедното ядене с зеленчуково пюре,от днес слагам и 1/4 жълтък в зеленчуковото пюре
каши не давам никакви,педи ми каза че от тях се качвало много кг и аз реших да не давам,той достатъчно си качва

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 18:09 от Станислава Димовска-Текьова

# 667
Аз до тук съм въвела тиква и ябълки,но не ги харесва,след два дни ще въведа и морков.Толкова много се надявах поне пюре да яде защото млякото не го пие с ентусиазъм

# 668
ние ядем  от зеленчуковите: картоф,морков,тиква,тиквички с ориз,смесено пюре в което има и грах,чушка и домат,спанак,броколи
от плодовите: банан,ябълка,круша,пъпеш,череши,праскови,сини сливи
...заместихме обедното ядене с зеленчуково пюре,от днес слагам и 1/4 жълтък в зеленчуковото пюре
каши не давам никакви,педи ми каза че от тях се качвало много кг и аз реших да не давам,той достатъчно си качва

Като качва много могат да се смесват с плодове 50/50. Имат си своите полезни съставки- фибри, омега 3 и 6 и такива разни, а и подготвят за глутена. Освен това са обогатени с желязо и витамини, които не винаги в пюретата има. Нашият е дундьо, но не съм спряла да давам, а и педиатърът не е казал. Освен това като беше само на кърма качваше по доста повече, така, че....Ако няма данни за рахит, аз лично не се притеснявам да давам.

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 18:20 от Bonbonska

# 669
няма данни за рахит но и педи ме посътветва щом яде пюрета без проблем да не давам каша или ако яде на по-чести интервали следобед да давам каша,за да го засища за по-дълго,но той откакто стана на 5м сам започна да яде на 4 часа ,но наистина през ден или два мога следобед вместо пюре да давам каша....вие какви каши давате?

# 670
И ние ядем на обяд зеленчуково пюре и следобед оризова каша. Искам да попитам кода давате плодовите пюрета, т.к. аз още не съм давала?
 Аз давам каша на lactana , защото и млякото коети пие е същото.

# 671
няма данни за рахит но и педи ме посътветва щом яде пюрета без проблем да не давам каша или ако яде на по-чести интервали следобед да давам каша,за да го засища за по-дълго,но той откакто стана на 5м сам започна да яде на 4 часа ,но наистина през ден или два мога следобед вместо пюре да давам каша....вие какви каши давате?

Най-много харесва на Ганчев оризова и бананова и на Хумана оризова с плодове. Пюретата са си пюрета, но с кашите по-лесно свикват после на попари и такива подобни.

# 672
Здравейте, аз замествам храненето на обяд със зеленчуково пюре.. преди ядеше половин бурканче и дохранвах , ноот седмица и нещо започна да яде цяло бурканче и  не и давам да суче...
Програмата ни е такава...
8.30 кърма
10.00 каша с плодово пюре
13.00 зеленчуково пюре
17.00 кърма
21.00 кърма
22.00 каша с плодово пюре
Въвела съм
От плодовете ... кайсия,праскова,слива,ябълка,банан,череша,дюла,тиква
От зеленчуците ... морков,картоф,чушка,домат,царевица,карфиол,броколи , сигурно има още но в момента не се сещам
От месата до сега е яла зеленчуково пюре с пиле и с телешко ... имам едно бурканче рибно зеленчуково , но още се чудя...
Въпрос към тези, които дават жълтък ... как го давате ?

# 673
  • София
Почва се с 1/8 добре сварен жълтък размесен в няколко лъжички любимо пюренце. Ако не се обрине или нещо такова след 2 дни пак. Следващата седмица вече може 1/4 каза педи.

# 674
аз днес дадох 1/4 жълтък стрит в зеленчуковото пюре,през ден ще го давам по този начин

Общи условия

Активация на акаунт