Сокче и пюренце хапва вече ДЕКЕМВРИйското детенце!

• 27 289
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте! Аз да се отчета ние тежим 7,300кг и сме високи 66см Simple Smile

За кашите ние ядем на Слънчо само без оризовите - хич не ги харесва, а днес като казах на педи тя каза, че по принцип оризовите запичат, така че няма проблем, че не ги харесва Simple Smile даде ми разрешение да я почвам на кисело мляко та от утре ще я пробвам, че нещо от как ядем пюрета не ни  харесва млякото много много  Crazy и после месните а за жълтъка ще почакаме Simple Smile

За дрешките днес не можахме да се разхождаме по пищялки, че беше хладно даже и дъжд ни заваля Sad

друго не се сещам така че лека вечер от мен Simple Smile 

# 676
  • София
Момичета, ако бебето ви не яде добре каша на обед има ли някоя която да я дава вечер? Малката вечер яде и пюре и каша по-добре.
И другото е - по колко часа спят бебетата ви? Моята нещо ми се струва, че спи едва ли не като възрастен човек - т.е. 8-9 часа, не е ли малко това?

# 677
За спането- спи от 20.30-21 до 6-7 сутринта. През деня спи още 2-3 часа.

Последна редакция: пн, 26 май 2014, 21:20 от Bonbonska

# 678
и Марти през нощта спи около 8 часа,ляга към 22 и ставаме към 6-7ч ,през деня спи преди обед около 40-60мин и надвечер около час и половина-два

# 679
Алекс през деня почти не спи,да му се събира общо 1.5 сън,но пък започна към 20.30 да заспива и до към  6 хранене  и пак сън до 10  , бяхме на преглед ,моя юнак за месец е пораснал с 5 см,( 69) и 600 гр

# 680
При нас всеки ден е различно спането, понякога спи нощем 6 часа, понякога 12  Rolling Eyes

# 681
Здравейте,

За зъбките - моето момиченце още си няма зъбчета, но много се тормози. Използвам обикновено гелчето на Бочко, а когато нещата загрубеят и разтварям хапче Дентокинд.

За яденето - днес посетих нашата лекарка заради едно дерматитче и попитах как да процедирам нататък. Ние до тук сме основно на плодови пюрета и мляко. Леля доктор каза, че иска да види меренето на 6-тия месец и тогава ще коментираме дали да включим и каши. Аз лично не съм се забързала за промяна на менюто на детето. Както бях споменала преди време, започнах пюренцата само защото на малката и беше свръх-любопитно какво правим като ядем.

За спането - при нас режима е малко особен, защото таткото става рано за работа.
*Заспива се около 22:30-23:00 и се спи до 6:00-7:00.
*първо ядене кърма
*Спане до към 10:30-11:00
*сутрешен тоалет и игра до към 12:00
*второ ядене пюре
*игра до към 15:00
*трето ядене кърма
*сън до към 18:00
*четвърто ядене - кърма+АМ
*игра до към 21:30
*къпане
*пето ядене кърма+АМ

# 682
Ах, как кипи захранване с пълна сила! Simple Smile

Аз ще изчакам, докато оздравее напълно малката. После нападаме пюренцата. Засега е добре, само хърка на нослето. Но аз си я тормозя с капки, промивки, инхалации, че изпуснем ли надолу тия секрети става по-сложно.

Асос, според мен, ако вече сте достигнали до заместено хранене, не е много желателно да се връщате назад към 1 лъжичка + мляко. Струва ми се, че така биха се разстроили очакванията на беба и може да започне да се мръщи на пюретата. Ако държиш на отделно първо запознаване с нова храна, може да опиташ на друго хранене през деня да дадеш 2 лъжички, а не на това, което вече е изместило млякото.

Виждам, че някои малки хитреци вече проявяват избирателност Simple Smile Момичета, не им се давайте лесно! Сега може да ви се иска да им угаждате, но я си помислете след това, ако детето реши, че харесва всичко на всичко 5 храни и отказва да вкуси друго...  не само ще е много трудно за вас, но най-вече вредно за него. От сега се започва с хранителните навици. Е, в тази им възраст на сила не можеш да ги накараш, но пък можеш с упорство да продължаваш да опитваш Wink Пък те дано инстинктивно усетят, че храната е преди всичко необходимост и след това удоволствие.

Кадроваче, ако минете скоро на нефролог, пиши как протича прегледът, моля те! Аз ще изчакам още 10-ина дни, преди да я заведа. Странно ми стана, че направлението не покрива ехографа (отново!). А без ехография... как точно ще прегледа бъбреците този доктор?

# 683
Момичета, вчера мм пазарува и купил каша на слънчо само , че в последствие видях ,че съдържа глутен... какво да правя , в интернет четох , че до 6 мес не трябвало да се даватглутенови храни , ние сме на 5 ... дали да не давам по мъничко и от тази каша , за да свиква детето... пф ...много сеядосах вчера , на кашатапише за бебета над 4 мес ,а отзад някъде написали , че съдържа глутен

# 684
Не бързай с глутена! Купи безглутенова, а тази има трайност, по-нататък ще я изяде.

# 685
и Марти през нощта спи около 8 часа,ляга към 22 и ставаме към 6-7ч ,през деня спи преди обед около 40-60мин и надвечер около час и половина-два

и ние сме така със съня Simple Smile

А за кашите нашето педи каза, че се дава безглутенова каша до 6 месеца и после с глутен Simple Smile sunshine1991 не се ядосвай и аз направих този номер веднъж, сега не съм я отваряла и ще чакам да я давам докато не станем на 6 месеца Simple Smile   

# 686
  • Бургас
Здравейте момичета. Който са започнали или ще започват хранене водено от бебето дали са намерили някакво примерно меню?

# 687
Ellendil, как успяваш да накараш детето да пие АМ след кърмата?
Много благодаря за споделената информация!
Оказва се, че сме много назад в захранването.... Shocked

# 688
Здравейте и ние започнахме да заметване обедното меню с зеленчуково пюре. Педи каза около 1 седмица да й правя картофено пюре и до 7 дни да заместим храненето от мляко вече само с пюре и после да купувам разллични зеленчукови пюрета, така и направих, вчера ядохме картоф с морков, днес картоф с тиква. Но въпроса ми е аз не процедирам с всеки нов зеленчук всеки ден по малко, тя направо си папка даже ако и дам190г ще го изяде цялото.

# 689
Направо ви се чудя какъв апетит за пюрета имат децата ви. Ние пробваме с морков от 4 дни и е силно казано, че Деян яде... Само се лигави, плюе... изобщо не му е интересно. Ще пробвам и с други зеленчуци, но сякаш при нас все още е рано.  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт