Нашите кухни - тема 53

• 95 075
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • Раковски
Момичета помагайте, че много съм объркана: избирам цвят зя кухня искам дървесен кафяв нещо като орех-за съжаление установих, че на тези ПДЧ та много личат пръсти и облациите при бърсане, въпреки че гледах да не са гланцови а матови. Някой може ли да ми препоръча някой цвят, за който от опит знаене остават такива.гадни следи. Гледах и един цвят на Каиндл Пиемонт, той е със синхронните пори но пък за.него се страхувам че ще се набива мръсотия във вдлъбнатинките и чистенето не само ще е трудно но и неефикасно. Същото важи и за плота, харесала съм си няколко варианта, но са грапави малко, от новите на егер, но дали пък ще успявам да ги чистя?!? За всякакво мнение ще съм благодарна, че.в събота ще я поръчваме вече, а аз на нищо не съм се спряла с тези мои колебания.

Гладкия плот (освен гланц има и с гладка структура) се чисти по-лесно от релефния, но при надраскване на плота при релефния не се вижда много. А за самото ПДЧ трябва да се пипне и да се види, че цветовете са много, инак на орма май не оставят следи. Най-вече следи от пръсти има при гладките декори. Инак цвета на кайндел е хубав, има орех цингара и един подобен с по-малко релеф.

# 181
DesiKom, от година и половина съм точно с такъв грапав светъл плот на Егер - проблем няма, почиства си се перфектно с обезмаслител  Peace И част от шкафовете ми са с такъв дървесен цвят с пори на Кайндл
Скрит текст:
- няма такъв проблем с набиване на мръсотия и почистване също...С две думи не съжалявам и за миг за избора си  Peace

Поправка, плота също е каиндел (сахара) но на външен вид са 1:1 с егер.
shadowman, сигурно е така, ти най-добре знаеш  Wink много помниш бе, човек  Simple Smile

# 182
  • София
Мале, аз не съм забелязала изобщо кога е започнала новата тема и писах в старата. Ще се върна назад да ви прочета. А през това време се надявам да препоръчате кой може да ни изработи качествено и на нормална цена кухнята (за софия става на въпрос). Най-накрая си харесах модел, имам само една снимка, надявам се да е достатъчно Simple Smile

http://mebel-aran.ru/img/bcolor52.jpg

Тази кухня с тези масивни врати няма да е много евтина.

Еми всъщност кухнята я намерих на един руски сайт. Там я продават за 200 000 рубли, което е около 4000 евро. С разликата в стандарта и цените между нас и Русия, се надявам тук да не излезе повече от 5000-6000 лв

# 183
  • София
Разходи се по магазините. Надеждите ти може би ще бъдат попарени (поне за София). Зависи и от размера де.

# 184
  • Раковски
Мале, аз не съм забелязала изобщо кога е започнала новата тема и писах в старата. Ще се върна назад да ви прочета. А през това време се надявам да препоръчате кой може да ни изработи качествено и на нормална цена кухнята (за софия става на въпрос). Най-накрая си харесах модел, имам само една снимка, надявам се да е достатъчно Simple Smile

Еми всъщност кухнята я намерих на един руски сайт. Там я продават за 200 000 рубли, което е около 4000 евро. С разликата в стандарта и цените между нас и Русия, се надявам тук да не излезе повече от 5000-6000 лв

Мисля... на око казвам, че вратите ще са ориентировъчно около 2000 лв (според модела, дървото и цвета) и може би в посочената цена може да се сместите.

# 185
  • София
huliganka, shadowman много благодаря за мнениятя, помагате ми много
направо блокирах, а трябва да реша спешно
huliganka твоят дървесен  цвят как се казва?
другият за който започнах да се замислям е орех дижон натюр на егер http://www.egger.com/OEU_en/decor/?A=decor-en-BG-ZOOM-H3734-ST9- … &recNumber=36, той е гладък, класически декор е...но пък ми се струва че ще си личат пръсти на него, някой ползвал ли го е?

# 186
  • София

Мисля... на око казвам, че вратите ще са ориентировъчно около 2000 лв (според модела, дървото и цвета) и може би в посочената цена може да се сместите.

Зависи дали твоя размер е като този на снимката и зависи от това дали имаш остров.
Много трябва да внимаваш с материала и обработката му.
За монтажа няма да казвам нищо да не те плаша.
И аз мисля, че в тия пари може и да се вместиш с малки уговорки откъм механизми.

# 187
  • София
Magikos ИЗглежда хубаво но какво точно е:)

Това е конструкция от неръждавейка, която е монтирана зад кухненския плот до стената.
Има отцедник за чинии със сифон и много кутийки в които са ми скрити контактите, а останалите ползвам като шкафчета.
На нея стъпва гърба и долния ред е малко по-широк от стандартния - 80см.
Горните шкафове са ми по-дилбоки и съм с голям абсорбатор.
Ето на тази снимка се вижда по-добре:

# 188
Магикос, чудесна идея си реализирала. Но не разбрах този контейнер стъпва на плота, който е по-широк - 80 см или е зад плота? И ако не е тайна къде ти изработиха конструкцията? Намирам , че е много практична. А не е ли рисково контактите да са ти разположени близо до умивалника и отцедника?

# 189
  • Раковски
huliganka, shadowman много благодаря за мнениятя, помагате ми много
направо блокирах, а трябва да реша спешно
huliganka твоят дървесен  цвят как се казва?
другият за който започнах да се замислям е орех дижон натюр на егер http://www.egger.com/OEU_en/decor/?A=decor-en-BG-ZOOM-H3734-ST9- … &recNumber=36, той е гладък, класически декор е...но пък ми се струва че ще си личат пръсти на него, някой ползвал ли го е?

Мисля, че при дижон-а не оставя следи, леко е шагрен доколкото помня.

# 190
  • София
Магикос, чудесна идея си реализирала. Но не разбрах този контейнер стъпва на плота, който е по-широк - 80 см или е зад плота? И ако не е тайна къде ти изработиха конструкцията? Намирам , че е много практична. А не е ли рисково контактите да са ти разположени близо до умивалника и отцедника?

Конструкцията е до пода и е опряна на стената, а на нея е монтиран целия долен ред. Всичко е от инокс и много лесно се поддържа. Контактите са отстрани на мивката и са затворени през по-голяма част от времето, а и в шкафа с ролетката има други контакти за дребните уреди.
Конструкцията съм си я правил сам, изрязах си я на лазара, после си я огънах на абканта, малко заварки и полиране и готово. Ще направя снимки и ще ги пусна само да разчистя малко.

# 191
запис да следя, скоро започваме с проекта на кухнята с дизайнерката...
Много се замотахме с банята  ooooh!

# 192
  • Някъде на път....
............

Да, и аз мисля, че е възможно, но все пак зависи от размерите и от механизмите....

Ето например тази кухня на наш клиент струва 5000 лева:

# 193
  • СОФИЯ
Здравейте, предстои ни да поръчаме кухня и имам следната идея:
- врати на горни шкафове - МДФ лак - бял(или крем)
- врати на долни шкафове - ПДЧ - бяло мат(или крем) с релеф(дървесен)
- плот и гръб - дървесен цвят тъмен дъб.
Какво мислите за различните материали на вратичките - горни лак  и долни мат?
Измислихме го така, т.к. горните врати се ползват по-рядко и няма да се зацапват много, а долните, които се зацапват повече ще са по-удобни за почистване от ПДЧ матирано, няма да остават пръсти... а и няма да е прекалено "лакирана" кухнята.

# 194
t_ilieva, кухнята на снимката с вратички от масив или МДФ е?

Общи условия

Активация на акаунт