Нашите кухни - тема 53

• 95 116
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
  • ГОре на черешата...
Комарче, разбира се Peace! Живот и здраве към края на месеца трябва да сме готови.

# 301
Mimeime,вчера ми монтираха кухня с гланцирано покритие,така че нямам още кой знае какви впечатления,но на пръв поглед не е толкова трудно почистването.Петна остават от мокри пръсти,но се почистват и със суха кърпа от раз.Иначе за почистването ми казаха момчетата с препарат за стъкло,пробвах става идеално.Моята е преливащо черно и сиво.Води се "черна сахара",може и от това да не личат много петната,не знам за едноцветните как е.Прецени и колко често я ползваш,в къщи се готви два пъти седмично най-много.

# 302
Препарат за стъкло, но без алкохол.

# 303
Здравейте, имам въпрос към притежателките на "гланцова" кухня. Чета най-разнообразни коментари относно поддръжката на чистота, но чисто интуитивно имам чувството, че не е чак толкова сложна. Става дума за така трудното почистване на пръсти и "облаци". Права ли съм или ще се превърна в роб на кухнята?
Спряла съм се на този вариант (макар и да имам колебания), защото кухнята ми е малка и си мисля, че така ще се създаде чувство на простор - мои размисли Simple Smile
Имам предвид този

Зависи от качеството на кухнята, цвета...
Ако е некачествена, още с първото почистване може да стане на така наречените "паяжини", както се получава и при автомобилите.

# 304
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте! По повод чистенето на гланцирани плоскости: Имам кухня с горни шкафове бял гланц от 6 години. Плоскостите са МДФ, боядисани и лакирани с УВ-устойчив лак. Долният ред ми е с МДФ с дървесен фурнир. Лъскавите се чистят много по-лесно и бързо от фурнированите, само с микрофибърна кърпичка с малко сапун и после със суха, дори понякога не ги подсушавам. НО - без никакво търкане, а още повече с грапавата страна на гъбата!!! ОЩЕ НЕЩО: не използвайте препарати с абразиви (като Циф и Роли) или с химикали, дори за стъкло, особено ако цветът е бял!!! Химикалите променят цвета на лака, може дори да стане на петна. В интерес на истината, за 6 години бялото много леко ми пожълтя, но е незабележимо, изглежда си пак бяло. Имам и един друг бял гланцов шкаф, той пък е с акрилна плоскост. Веднъж в бързината, като го чистих, капнах на гъбата малко "Мистър Пропър" - е, промени си белия цвят. Така че, горди притежателки на нови гланцови кухни, внимавайте - само ВОДА И САПУН! Това от мен, надявам се да съм била полезна.

# 305
  • София
Благодаря ви за отговорите, момичета! То излиза, че освен че е лесно, е икономично и екологично   bouquet

# 306
Val27 честита кухня, много приятно се е получило! Със здраве да се ползва  Simple Smile
Като въпросителна ми са само шкафчетата над хладилниците, т.е ако се сменят с нови, по-големи, дали може да се махне единият ред?
Това ми е въпросителна в подретбата на моята бъдеща кухня, дали да оставя сегашния хладилник свободностоящ, или пък да го вкарам в ниша, но да оставя резервна височина /която пък ще стои като дупка/  newsm78
Аз също много се чудих за хладилниците. Мислих си да взема за вграждане комбиниран, но там фризерната част е много малка. А на мен си ми трябва фризер. А тези които си имах си работеха безупречно и реших да си ги оставя. Естетически заемат много място но така ми е най-удобно.

# 307
  • Някъде на път....
Здравейте, имам въпрос към притежателките на "гланцова" кухня. Чета най-разнообразни коментари относно поддръжката на чистота, но чисто интуитивно имам чувството, че не е чак толкова сложна. ......

Не съм притежател на гланцова кухня, но от много мнения на клиенти чувам все по-хубави неща за лесното почистване. Фен съм - следващата ни кухня вероятно ще е такава - като пораснат децата и нямам страх, че ще я надраскат или нещо такова.... Wink
Успех!  Peace

Някой преди в темата се интересуваше от врати от МДФ, ама по-особен вариант - тип Икея.

Това дали се доближава до представата за такива врати:

# 308
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, доближава се. На мен ми обясниха, че една такава вратичка се прави от няколко отделни парчета МДФ, като средното парче се вклинява между тези, които го обграждат, те са изрязани отвътре. Наричала се таблена врата. Ако съм разбрала правилно.

# 309
  • Някъде на път....
gadamer, правилно си разбрала. Кликни върху някоя от снимките и ще видиш още снимки (също и в близък план), както и описанието.  Peace

# 310
Чудна кухня,мечтая за такава

# 311
  • Sofia
Ето го и моят проект за кухня
http://pufita.snimka.bg/architecture/kuhnq.731347.33323539
http://pufita.snimka.bg/architecture/kuhnq.731347.33323549
Ще я вземаме от Икеа, така че нямам много избор. Плота ще е масив, гърба бял от стенните панели на Икеа. Малко е мястото. Ще разширяваме сегашната ни кухня с терасата, за да има място и за диван, че холът ще става детска...
Сега имам повече шкафове и се чудя къде ще си побера нещата. горните шкафове ще са високи 100 см и дълбоки 37 см. Долните ще са 80 см, за сметка на цокълът, които ще е едва 8 см. Мивката ще е  на ъгловия шкаф, но плътно до пералнята.
Върху плота ще има и микровълнова, което съвсем ме оставя без работна площ и това ме притеснява. Затова ако някой има идеи за по-добро разпределение да казва.

# 312
В Икеа горните шкафове могат ли да са на 100 см. или повече? /видях поста в другата група/

# 313
  • Sofia
Новите им кухни имат шкафове високи 40, 60, 80, 100 см и могат и да се комбинират. Аз исках 80 + 40 см, но ще остане 47 см между долни и горни и с абсорбатора не ми се получават нещата.

# 314
  • Софето
Привет дами, ние съвсем скоро ще поръчваме нова кухня. Избрах си класическа бяла-крем кухня на Икеа, но не мога да реша какво да сложа за гръб на кухнята, дали да са плочки или стъклен гръб. Другото което не ми е много ясно, което и от двете да избера, дали да се сложи след монтажа или преди монтажа на кухнята?

Общи условия

Активация на акаунт