Нашите кухни - тема 53

• 95 122
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
  • Отвъд алеята зад шкафа
Знам, че пуканките в плик са с какви ли не вредни добавки вътре, включително палмово масло и много сол, но не знаех как точно да ги приготвя по друг начин. Ей, ще настоявам твърдо да няма микровълнова  newsm48

# 331
  • Някъде на път....
......Ей, ще настоявам твърдо да няма микровълнова  newsm48
Настоявай! С теб сме.  Peace
Виж какво обича половинката ти най-много и му кажи, че ще има повече място в кухнята точно за това след като нямате микровълнова.... Wink

# 332
  • София
Аз пък съм за MW.
Телефоните дето си ги държите постоянно до главите са по-опасни, колко се замислят какво имат до главата и колко дълго говорят. Почти всички имат Wi-Fi, базови станции ни пържат ежедневно, къщите ни са опасани с електрически кабели, които също излъчват, никой не си е набутал главата в MW, но тя ни е големия проблем.

Последна редакция: ср, 04 юни 2014, 21:20 от Desem

# 333
  • София
Всеки избира с какво да си пържи мозъка и как да си стопли вечерята. Аз използвам хендсфри навън и високоговорител вкъщи.

# 334
  • София
Всеки избира с какво да си пържи мозъка и как да си стопли вечерята. Аз използвам хендсфри навън и високоговорител вкъщи.

да, но за съжаление не спираш излъчването.

# 335
  • София

А телефона ти е в джоба и ти пържи да не казвам какво и то постоянно сравнение с MWто, имаш WI-Fi в офиса, вкъщи  и  всички съседи около теб, а на тоя или на съседния покрив има поне 2 базови станнции... що се заблуждавате бе хора и самонавивате немога да ви разбера!!!

# 336
  • София
Чак и удивителни. Защо?
Не се самозаблуждавам. Не ми е удобно да нося дамска чанта и да държа телефон в една ръка едновременно. Не ми е удобно да тракам на клавиатурата докато работя и да държа телефон. Става въпрос за това, което е удобно на мен. И да, микровълновата печка най-просто казано убива витамините. А разликата между лъчение от допрян до главата излъчвател и излъчване от по-далечно разстояние. Най-малкото като ми се наложи да проведа три телефонни разговора по 15 минути един след друг - служебни, след това не ме боли глава. Имат значение и броя стени между мен и излъчвателя - ако говорим за безжичния на съседа. Физиката е, не е самозаблуда. И да, наясно съм, че не е възможно да се избяга от всичко вредно, но защо пък трябва аз да си купувам микровълнова печка, ако имам кухня два на два метра. Доскоро бях в такава.

И темата не е "за" и "против" излъчванията. Стана въпрос за микровълновите печки - видяха се различни мнения. Моето основно против е мястото, което мога да отделя за букет цветя вместо за печка, на която само ще бърша праха. Вече съм в доста голяма кухня за бг стандарта.

# 337
  • В градината...
Аз живея на село, наоколо няма съседи, няма клетки на мобилни оператори и мога да си позволя микровълнова. Ама голяма логика отпрах  Mr. Green

# 338
  • ГОре на черешата...
Аз да поохладя малко страстите, като междувременно напомня, че темата е "Нашите кухни", а не "За и против микровълновата" - чудна картинка е в момента вкъщи, още по-чудна ще става почивните дни, като се задейства и хилтито - тра-ла-ла-ла  newsm19

# 339
  • Отвъд алеята зад шкафа
Виждам, че се обсъжда облъчването от микровълновата - аз съм против този уред не заради излъчването!!!!, а заради начинът, по който променя структурата на храната, за разлика от фурната, която затопля отвън навътре, при микровълновата е обратно. Стопленото от микровълнова много по-малко време запазва топлината си, случвало ми се е стотици пъти с чиния супа например. Така че не искам микровълнова заради това, че не харесвам как работи. Няма нужда да се намесват мобилни телефони и прочие теории за последствията от индустриализацията и глобализацията. Но всъщност благодаря на Desem, че всъщност ми даде още един аргумент срещу микровълновата, за който не се бях сетила и който ще включа като аргумент като убеждавам съпруга ми  Wink

# 340
  • Варна
Живеем в такива времена, че не може да се опазим от всичко. Но защо да не ограничим това, което можем ние самите?! Пак е нещо.  Peace С "не увредената" храна може да потушим още някое вредно въздействие в телата ни. Нямам намерение да ходя да живея в гората и да се лиша от удобство и да се бия в гърдите "вижте живея здравословно". Но опитах без МВ, оказа се, че не е кой знае какво без нея и в списъка ми има едно вредно въздействие по-малко.  Peace Peace Peace Просто опитайте!  Hug

# 341
  • София
gadamer, ако само пуканките не можеш да обориш - ето решение:

http://purehome.bg/userfiles/product_files_shared/CLA_PM%202658(1).pdf

Сигурно има и много други модели, едва ли са скъпи, а и виж колко място им трябва : )

# 342
  • София
Проблемът на микровълновата е не толкова в излъчванията, а в това, че променя структурата на храната на молекулярно ниво, което е супер вредно.

# 343
  • София
Lady April, а защо си мислиш, че другите обработки не увреждат храната?
То и скарата вредна, фритюрника,  варенето, ...., хляба, млякото, солта, захарта, подсладителите, вода .... тефлона, силикона, пластмасата, алуминия,  .... ми то не остана какво да има в тези кухни.

РРР, и варенето убива всички витамини.

# 344
  • Sofia
Добре де, освен за микровълновата, някой няма ли да даде идея за разпределението на бъдещата ми кухня Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт