Отговори
# 570
Относно сърчицата - аз не го чух, само го видяхме да пулсира. Вие чухте ли го наистина, или го видяхте?

# 571
  • Варна
against Честит рожден ден и от мен!  newsm51 Пожелавам ти едно пухкаво декемврийско бебче и много усмивки! Simple Smile

fanFar /Emy/
, много се радвам, че при теб всичко е наред!  Hug

Бързам и аз да се похваля, днес прегледът ми мина чудесно. Видях малкото сърчице за втори път. Вече малкото човече е пораснало и е цели 4,6 см и си отговаря на седмицата. Даже го видях как маха с ръчички и краченца, макар и този път да беше с коремен ехограф, защото с вагиналния не се видя хубаво, понеже се беше обърнало в друга посока. Беше много хубаво!  baby_neutral Иначе АГ-то каза след 10тина дена да ходя да се записвам.

Ето тук споделям и снимчица:
Скрит текст:

# 572
Момичета понеже много ми се гади и ми е лошо и нищо не мога да хапна, едва пия вода и ям ябълки само, та лекаря ми предписа Деган и Квамател. Обаче на първото пише, че не трябва да се приема през I-то тримесичие (особено тогава), а на другото на 4-ри места в листовката пише, че не се препоръчва по време на бременност. Сега не знам какво да правя, не ми се вярва лекаря да не ги знае тези неща, обаче все пак се притеснявам за бебо. На някоя от вас да са предписвали нещо такова за гадене?

Относно ЖК, аз се записах още Април. Мериха ми кръвното, теглото, направиха ми картон и пуснаха ПКК, урина, ХИВ, Васерман.

# 573
  • Варна
За Дегана и аз знам, че не трябва да се приема по време на бременност. Квамател за първи път го чувам. На мен ми изписаха Emil, на опаковката даже май пише, че се изписва при бременност, или нещо такова.

# 574
Да и аз смуча Емил, обаче по едно на ден и като му мине действието пак наново. Ти по-колко взимаш от него?

# 575
Добре дошли на новите момичета!  Hug

Against, честит рожден ден! Много здраве, любов, късмет и най-вече лека и успешна бременност!   bouquet

aissa80, на мен също ми стягат дънките. Скоро си купих едни ластични, с малко по-висока талия, само те са ми удобни. Мисля да обновявам малко гардероба, никак не ми е приятно да си обувам панталони, които ми стискат. А дънките за бременни, които имам от предишната бременност, още се ми широки.

Габии, готина снимка! Simple Smile

# 576
  • Варна
st_angelova, от Emil и аз не съм взимала повече от 1 на ден.

# 577
 И аз имам проблем с панталоните- трябва вече да се ориентирам към нови макар че съм в 8 седмица, но не мога да го закопчея. Мн ми е подут корема и все го усещам като, че съм се натъпкала, а всъщност се храня нормално. Неприятна работа...

# 578
  • Варна
Against, Честит рожден ден! Желая много здраве на теб и на малкото човече   bouquet

Най-после и аз да се похваля с някакво развитие - днес се срещнах с акушерка, за малко беше, даде ми един наръч документи (и плик с разни рекламни брошури, книжка за бременни на кратко какво ме чака през тези месеци и някаква мостра витамини имаше в комплекта) да попълвам и във вторник ще се видим за по-дълго и ще насрочим дата за ултразвука. Те тука не бързат много, правят го между 10 и 14 седмица, като тогава се определя и термина. Лекари няма (освен в болницата), следи те акушерка, при която до 12 седмица ти ходиш, а след това тя идва няколко пъти в дома на бременната. Ако има някакъв проблем, се обаждаш на GP-то или на бърза помощ.
Та това е за сега. И на мен през последните 3-4 дни ми се гади през целия ден, все гледам да дъвча нещо. За гадния вкус в устата - и аз имам такъв. За  подуването да не говорим, но то си е разширяване на червата от хормоните. Не съм качила нищо от преди месец, когато се теглих за последно, днес при акушерката се изтеглих пак.

Много се радвам за добрите новини на всички ви и снимката е много хубава, Габии!

Добре дошли и на новите аbout-to-be мами!  bouquet

# 579
Габии, а ти в коя г.с. си? Много хубава снимчица Simple Smile

# 580
  • Варна
10 г.с. + 3 дни Simple Smile

# 581
Габии За съжаление през моя таблет не мога да отворя снимката, а компа ми е счупен  Cry

И моето коремче е подуто. Ходя с разкопчани дънки Simple Smile  А и вече май почва гаденето и при мен. За сега не чак толкова досадно, може би защото пия ментов чай.

# 582
Здравейте пожелавам ви слънчев ден пълен с положителни емоции Wink
 st_angelova АГ ми изписа Вомакур свещички и много ми повагаха. За щастие вече отмина, дано и при теб минава по-бързо Simple Smile

# 583
  • Pleven, Bulgaria
Здравейте, момичета ...извинявам се че не пиша много.. но ви чета редовно Simple Smile

Ние видяхме сърчице още на 24.04  и от тогава насам нищо.. чакаме края на този месец да се записваме на ЖК / така ме посъветва докторката/ ...

За гаденето си мислех , че е поотминало , но уви..имам си го.. не съм повръщала все още, но си ми е лошо почти постоянно..

Подутия корем и аз го имам ..дънките ми стават , но не мога да ги търпя изобщо..пък за сутиен да не говорим..

А за настроенията просто не знам.... ужас е .. с ММ постоянно се джафкаме за щяло и нещяло..ние работим заедно и сме нон стоп един до друг.. и в момента ни идва всичко малки на нагорнище.. местим се в нов офис, подготвяме се за ремонт вкъщи и в същото време си ходим на работа .. абе пълна каша ми е в момента всичко..

Спирам да дрънкам Simple Smile извинявайте за дългия пост.. просто исках да си кажа Simple Smile

# 584
Момичетаааа, имаме си тупкащо сърчицеее newsm44 newsm68  Kissing Heart Само го видях, не го чух, защото този доктор е малко ръб и не посмях да си поискам Blush Бебето е 13 мм, отговаря на 8 г.с., а аз си мислех, че съм 9 г.с., ама нещо не са ми били точни изчисленията. Гледа ме с вагинален, взе ми вагинална проба, прати ме на кръв и урина, измери ме и измери и кръвното. Прати ме на биохимичен скрининг между 09-14.06 да отида. Всичко беше наред с изключение на това, че каза че кръвното ми е много високо (доста се бях притеснила, нз дали е заради това) - 130/90...Аз си мислех, че това е нормално кръвно и като го попитах, той се ядоса нещо и каза, че максималното е 140/90 при бременнните, а моето в 8 г.с. не трябвало да е толкова....Изплаших се доста..каза 5 дена да си го меря по едно и също време и после да отида при него, да види дали да ме праща на кардиолог.. ooooh! Попритеснена съм сега малко...А от шаш и паника забравих да си питам за датата на термина Grinning

Общи условия

Активация на акаунт