Мама и тате с нетърпение чакат вече да прегърнат малкото ЮНСКО човече - 14

• 30 493
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
Bellisima82 нямам думи Close,ужасно звучи това което казваш,и тъжно,и ядосващо и.....просто нямам думи Confused

# 586
Bellisima82 нямам думи Close,ужасно звучи това което казваш,и тъжно,и ядосващо и.....просто нямам думи Confused

Както казва мъжът ми - Законът за липсата на пълно щастие  Simple Smile В Щерев сутрин ме будеха с усмивка и въпрос как съм и как съм спала и дали имам нужда от нещо. Сестрите си бяха дали мобилните телефони, ако имам нужда от нещо. Всеки ден сменяха чаршафите и се извиняваха, че ме притесняват. Изобщо лукс и страхотно отношение, но пък нямаше да могат да ми спасят детенце. За тази кауза си струва да търпиш всичко. Иначе по избор никога нямаше да стъпя там, ако ще да изгладувам парите за раждането. Ако да си спестиш този ужас цената е 2000 си заслужава. Жалко, че добрите лекари са единственото, с което разполагат държавните болници.

# 587
Bellisima82 радвам се че поне всичко е при вас е минало добре и се надявам скоро да се радвате на малкото човече вкъщи.
Аз също бях насочена към МД, поради риск от преждевременно раждане, но от всичко чуто и прочетено мога да кажа, че си заслужава само заради малкото човече да се подложиш на този допълнителен стрес...

# 588
Bellisima82 радвам се че поне всичко е при вас е минало добре и се надявам скоро да се радвате на малкото човече вкъщи.
Аз също бях насочена към МД, поради риск от преждевременно раждане, но от всичко чуто и прочетено мога да кажа, че си заслужава само заради малкото човече да се подложиш на този допълнителен стрес...

Само заради него. Заради друго надали бих си го причинила. Те и онези в неонатологията те докарват до лудост, но поне си разбират от работата  Peace

# 589
Момичета, имам едно въпросче отонсно магнезия, вие как го пиете/дневната доза и до кога са ви казали лекарите да го приемате. Прекалено различни неща чувам и нещо вече съвсем се обърках ...

# 590
  • София
Гледам и други не спят ooooh!
Белисима, схемата с 5-те лева работи, изпробвах я лично на 5-тия етаж.
Не си струват разправиите.
Санитарките само мрънкат, че са им 300лв. Заплатите и се чудят как да изкопчат някой лев.

# 591
  • Германия
Белисима, чудесна новина! Дано скоро малкия принц се прибере вкъщи!

Момичета, забелязах, че доста от вас са започнали да приготвят багажа за родилното.. Аз съм в процес на пазар в момента, но ще постна списъците, които съм направила. Аз ще раждам в частна болница и нямам представа какво изискват държавните, но предполагам това е основното, от което всяка родилка се нуждае.
Първоначален багаж (или чантата, която ще взема със себе си, когато моментът настъпи)
- лична карта
- изследвания, картон (при мен всичко е събрано в една книжка)
- направление за раждане
- акт за раждане на мен и таткото
- свидетелство за брак
- здравноосигурителна карта (в България е книжка)
- дълги нощници с копчета отпред 2бр.
- пижами с къси панталонки 2бр.
- клин, тениска и суитчер
- чехли
- сутиени за кърмачки 3бр.
- гащички (бабешка мода)
- сухи и мокри кърпи
- малка и голяма кърпа
- козметичен несесер (самобръсначка, шампоан, душ-гел, четка и паста за зъби, дезодорант, гримове)

В последствие, в деня на изписването милото ще донесе и дрешките за бебчо, одеялце и столче за кола, както и дрехи за изписването за мен.

ПП: Поста стана мега дълъг, но мисля, че е от полза да споделим списъците си, в случай, че някоя е изпуснала нещо..  Hug

ПП2: Забравих да спомена, че според мен е най-добре да се стегне и багажа, който трябва да се донесе на изписването, за да няма комични ситуации, от сорта на "нямам обувки".. Честно казано моят мъж ако трябва да ми събира багажа най - вероятно ще се наложи да ме изписват с нощницата...  Joy

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 02:58 от Малко пухче

# 592

Добро утро!
Белисима права си,заради детето си една майка е готова да изтърпи всичко.Във Варна положението е абсолютно същото-едната държавна болница предлага добро неонатологично отделение,другата добри специалисти,третата частна-все едно си на хотел,има добри лекари,но неонатологията им куца.Или всички хубусти на едно място май никъде ги няма събрани Rolling Eyes
Аз съм се ориентирала за раждане в МД,моля се и беборана да е решила да си седи на топло поне още месец,че и малко отгоре.Секциото е 1000 лв,но в тази сума влиза всичко,вкл и за бебето-памперси,дрешки,мокри кърпи.Всъщност нищо не изискват за носене освен личните принадлежности и документи.Най-много ми допада че бебето от самото раждане си остава денонощно при майката,което е хубаво за добро начало на кърменето.

# 593
Айде добрю ютро и от мен  Grinning ..
Иначе и аз ще раждам в държавна болница на случаен принцип към лекар и акушерки  Peace днес съм на преглед и ще питам вече АГ какво ще е необходимо за там и някой ориентировъчни въпросчета за мен.
Белисима силата на майчината обич е толкова голяма че сме готови и през ада да минем (не дай си боже нико му) но само и само детенце да е добре  Hug ..радвам се за малкия юнак  Heart Eyes дано скоро забравите за тези апарати, болници и прочие!!!
Относно чаршафите в болницата това си е обирджийска работа  #Cussing out ама не случайно в някой списъци за подготовка на багажа пише 'и парички си пригответе за някой нужди'  Grinning
И аз моя съм го стегнала и вече ми е по спокойно  Crazy преди това какви ли не неща сънувах..
Нямам търпение да видя бебка  Blush иначе тая нощ ме боля корема от дясната страна  Confused И по лека лека болката се разпространяваше по целия тумбак  newsm78 какво съвпадение че днес мога да питам от какво е ..
Е засега това е от мен  Flutter приятен и не толкова дъждовен ден ви желая   bouquet

# 594
Belisima много се радвам за вас!!!Скоро да си го приберете у дома,за да се гушкате!!!! Hug
Момичета започвам да стягам багажа по малко-пристигнаха ми двата сутиена за кърмачки,поръчах си ги от продавалника единия по 10лв-много са хубави,меки,памучни и размера ми е ОК.Доволна съм-двата с  доставката са 23лв.Ето линкове :
http://olx.bg/novi-sutieni-za-bremenni-i-krmachki-i44036605
Сутиена е същия като този.От тук си взех и размерите.... http://www.deva-bg.com/product-32.html
Сега си чакам и нощниците с странични копчета.Намерих ги по 11лв едната.
М/у другото в провадалника има и много изгодни оферти-ще си поръчвам и помпа за кърма оттам на Томи Типи- 36лв е комплекта(нова) ето я http://olx.bg/nova-pompa-za-krma-tommee-tippee-i46642267
Може да е от полза на някой от вас.
За родилния съм решила да взимам памперси-но не съм решила на коя марка-казаха на Мивекс,ще ги погледна и тях.     bouquet

Dobro utro ot men
Katrinche,  moje li linkche i za noshtnichkite Simple Smile  bouquet

Последна редакция: ср, 30 апр 2014, 09:32 от Магдалена Величкова

# 595
Гледам и други не спят ooooh!
Белисима, схемата с 5-те лева работи, изпробвах я лично на 5-тия етаж.
Не си струват разправиите.
Санитарките само мрънкат, че са им 300лв. Заплатите и се чудят как да изкопчат някой лев.

Те само санитарките да мрънкаха  Laughing Седем дни където седна, където стана слушах само какви мръсници са докторите, как вземат пари, за да правят секцио и как после само те опъват, а докторите ходят по островите на почивка. Е, да де, ама Гърчев спаси мен и бебето, а тези за седем дни не се намери една, която да може да ми сложи абокат като хората. Спукаха ми вените, слагаха го така че да опира в стената и да боли. Абе, какво да ти разправям. И въпреки всичко ей сега отивам на обяд да видв малкия и ще им нося нещо, че всеки път ме гледат в ръцете  ooooh!

Хубав и успешен ден, момичета   bouquet

# 596
Добро утро момичета аз днес се събудих като слон ( с такива подутини ) Shocked
днеска ще си лежа цял ден на обяд съм на лекар после ще пиша .Хубав ден от мен
Белисима за жалост е така в нашата държава

# 597
Добро утро Simple Smile

Много сте ранобудни Simple Smile Белисима, да цункаш мишока, ако те пуснат да го видиш!

Groznoty_pate -  и според мен терминът си е термин и не могат непрекъснато да го местят.

Аз от моето предишно секцио ( в Тина Киркова) нямам такива лоши спомени за хигиената (чершафи, лиглин и т.н.), но сега се стряскам като слушам. Но най-важното е бебоците да са добре.

Хайде да споделя след туй лежане (почти цяла бременност) какво ми се иска като родя:
*да се разходя с голямата ми дъщеричка и да си купим сладолед
*да се наспя като хората, без да се въртя през 5 мин.
*да мога да си обуя обувките сама  Joy
*да си изрежа сама ноктите на краката Joy

# 598
  • Шумен
Добро утро и от мен  Flutter
Така като ви гледам доста сте дето не можете да спите а аз сутрин не мога да отлепя че да заведа детето на градина  Laughing поне сега 6 дни ваканция ще си отспим и тя като мен обича да спинка до късно  Whistling
Днес пак е дъждовно но ще изляза на разходка и да обиколя малко магазините да купя някой дребни нещица лигавници,чорапки и такива дреболийки общо взето както казва моя мъж само се чудя къде да ръся пари  Laughing пък и май месец сме на две кръщенета и ще трябва нещо за мен да си купя я някоя рокля я някоя туника не че нямам какво да обляка ама друго си е да се поглези човек  Peace
Белисима радвам се че днес ще си видиш малкото човече да му пратиш целувки от нас и скорошно прибиране у дома  Hug
KalioBalio скоро желанията ти ще се изпълнят  Laughing

# 599
  • в Кошера
Добро утро!

Днес ще нося стерилна урина в лабораторията, че вчера някакви бактерии излезнаха. Вероятно е от теченията му разни-разнообразни, но да видим.  Praynig

Кръвното ми е 110/70, ол дъ тайм.
А хемоглобина съм го заковала на 120, чудят ми се. Добавки не пия, месо не ям редовно...

Купих най-после комплект за изписване, само една пелена остана да си харесам.  Mr. Green

Белисима, малко остана и ще се гушкате вкъщи!  Hug

Момичета, давайте идеи за заглавие на новата тема, за да мога да сложа анкета на 1-ва страница.
Без значение дали аз или The same ще пусне следващата тема.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт