На море в ТУРЦИЯ - тема 30

• 86 932
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
Благодаря момичета  ще пиша при първа възможност по-принцип казаха че имам интернет и в стаята но се съмнявам.Но все пак ще намеря начин да ви кажа как е.Ако е студено както изглежда за Белек ще падне яко мрънкане от мъжете. #Crazy

# 121
Мика.ела, не зная как е на турски "птиче грозде",
но Вики в предишната тема беше показала.

# 122
  • София
От руските форуми, от пребиваващи в момента - за днес през деня

Алания - 24-25 градуса, вятър, топличко, къпещи се

Сиде - слънце, облаци, вятър, 19 градуса

Белек - ветровито, за 7,8 и 9 май - очакват се над 25 градуса

Кемер - 18-20 градуса, облачно и вятър

Лара - горе-долу същото като другите курорти /без Кемер, явно там е най-зле/.

Като цяло - времето се мени бързо, има слънце, има облаци и вятър, в един момент става за плаж, след това - не. Голям шопинг пада Sunglasses
Да подкрепя jfjallen и да успокоя малко заминаващите. Simple Smile
Темата за времето в Турция е най-коментираната тема не само в БГ МАМА, а и в повечето руски форуми.Примерно в един от туристическите сайтове има отделна тема за времето в Турция и за последните два дни има изписани близо 10 страници.
Възхищавам се на руснаците, които дават винаги бърза информация от мястото, на което са и така могат всички да разберат какво е истинското положение. Близо 80% от мненията в момента са оптимистични. СТАВА ЗА ПЛАЖУВАНЕ. ВРЕМЕТО Е ПРОМЕНЛИВО, НО В ПО-ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ СЛЪНЧЕВО Peace
Ето и снимки от вчера от Кемер

Водата в морето не е много топла. Вчера температурата на водата в КТушадасъ е била 18 градуса, а в Мармарис, Фетие, Анталия, Кемер, Сиде, Алания по 20 градуса. Но в басейните става Peace

# 123
Моля,някой да ми поясни каква е разликата между Ол инклузив и Утра Ол инлузив
Благодаря

# 124
В Ultra алкохола е вносен, а в ALL местен.

# 125
Не винаги е така. През 2012 г. нашият "ултраолинклузив" се състоеше в това, че алкохол се предлагаше 24 часа в денонощието безплатно, но си беше местен. Вносният се заплащаше. Най-добре е да погледнете концепцията на хотела, към който сте се насочили - там има описано какво точно се включва в цената и кое е екстра...

# 126
  • София
В Кунду басейните са ок,всеки ден се къпем. До плажа ходихме веднъж, имаше хора във водата, но за мен е студено. Последните 3 дни излиза вятър следобяд, точно като стане време за шопинг. Не се шашкайте, времето е супер! 23-4 градуса тук се усещат като поне 30 заради силното слънце. Приятна почивка, нашата отива към приключване вече, а хич не ми се иска.

# 127
А има ли удобства за бебета. Предоставят ли кошара,или бебето трябва да спи при нас. Някой който е ходил с дете под 2г. моля да сподели.
Както и дали се заплаща допълнително в самолета за детската количка (ще пътуваме с туркиш еърлайнс)

# 128
  • София
mileto88, почти във всички хотели дават кошарка без допълнтелно заплащане, но трябва да проверите как е за вашият. В ресторантите има високи столчета за хранене на малки деца и в много от тях има и детски бюфет с подходяща храна.

maiags , както cska_kazanlak  е писал, най-добре е да видите за конкретния хотел какво се включва в Ultra или в ALL. Тези понятия са доста разтегливи. Виждала съм ALL с по-добро предлагане от някой измислен Ultra. Има Max, Super Ultra и всякакви такива комбинации. При някои фрешевете са безплатни, в други случаи неограничено сладолед. Има часови ограничения на видовете услуги, различни безплатни спортове. По-често безмоторните водни спортове са безплатни. В Турция не съм попадала, но в други страни има и на някои хотели безплатно и моторните спортове. Така, че името дали е Ultra или в ALL е само насока, но проверете какво точно включва съответната концепция.

# 129
В Ultra алкохола е вносен, а в ALL местен.

Няма такова правило, което да важи винаги. Политика на хотела е какво включва ОИ или УОИ и как го наричат, дали ултра или мега или хипер. Трябва да се чете описанието на агенцията  Peace

# 130
А има ли удобства за бебета. Предоставят ли кошара,или бебето трябва да спи при нас. Някой който е ходил с дете под 2г. моля да сподели.
Както и дали се заплаща допълнително в самолета за детската количка (ще пътуваме с туркиш еърлайнс)

Ние нашата дребосъчка я водим от 6-месечна възраст в Анталия, тази година за 4ти път ще е там  Simple Smile Във всички хотели има кошари  Wink няма да имате проблеми с това, само от агенцията може да пишат на хотела, за да е подготвена предварително. В някои хотели много се мотат с това, като например мин. година при нас в Камелия бяха предупредени за кошара, но познайте дали имаше  Confused и след не знам колко напомняния, настоявания и последно доста повишен тон от страна на ММ ни дадоха на 3тия ден кошара  Twisted Evil Докато например в Акка Антедон поискахме още като отидохме по-тиха стая, така ни дадоха нова стая и 10 мин. след настаняването ни камериерката дойде с кошара  Simple Smile В Алва Донна пък кошарите бяха отвратителни - много къси, за дете до макс.85 -90 см, и много твърди, т.е. бяха от тези за игра, без матрак  Shocked
Можеш да видиш в отзивите за хотела дали има подходяща храна за твоето детенце. Ние малката я захранихме с обща храна и не съм имала проблеми с намирането на храна за нея (с изключение на мин. година в Камелия, но и на двете ни деца там не им харесваше храната). Обикновено има и микровълнова фурна в детския кът (ресторант) за хранене, има пасатор, в повечето има детски каши, в някои хотели има Данонино. Аз тази година ще пиша на гест рилейшъна на Лимак за детско гърне да помоля (и няколко други дреболии, че разбрах че там са адски отзивчиви) - всяка година нося гърне - преди за баткото, сега за малката, но знам ,че дават в част от хотелите, затова и ще помоля, че много място ми заема в багажа  Confused
За количката - няма проблеми по принцип. Ще ви я вземат на стълбите на самолета и после ще ви я върнат ... това вече не съм сигурна къде - понякога ги пускат на лентите в Анталия, понякога са в стаичките за обемни багажи (впрочем само колички имаше там  Simple Smile ). За да си спокойна звънни в представителството на ТА в София и ги питай за количките, страшно любезни са и ти отговарят на всички въпроси (мин. година няколко пъти им звънях и бяха много отзивчиви винаги).

# 131
  • Варна
От руските форуми, от пребиваващи в момента - за днес през деня

Алания - 24-25 градуса, вятър, топличко, къпещи се

Сиде - слънце, облаци, вятър, 19 градуса

Белек - ветровито, за 7,8 и 9 май - очакват се над 25 градуса

Кемер - 18-20 градуса, облачно и вятър

Лара - горе-долу същото като другите курорти /без Кемер, явно там е най-зле/.

Като цяло - времето се мени бързо, има слънце, има облаци и вятър, в един момент става за плаж, след това - не. Голям шопинг пада Sunglasses
Да подкрепя jfjallen и да успокоя малко заминаващите. Simple Smile
Темата за времето в Турция е най-коментираната тема не само в БГ МАМА, а и в повечето руски форуми.Примерно в един от туристическите сайтове има отделна тема за времето в Турция и за последните два дни има изписани близо 10 страници.
Възхищавам се на руснаците, които дават винаги бърза информация от мястото, на което са и така могат всички да разберат какво е истинското положение. Близо 80% от мненията в момента са оптимистични. СТАВА ЗА ПЛАЖУВАНЕ. ВРЕМЕТО Е ПРОМЕНЛИВО, НО В ПО-ГОЛЯМАТА СИ ЧАСТ СЛЪНЧЕВО Peace
Ето и снимки от вчера от Кемер

Водата в морето не е много топла. Вчера температурата на водата в КТушадасъ е била 18 градуса, а в Мармарис, Фетие, Анталия, Кемер, Сиде, Алания по 20 градуса. Но в басейните става Peace

Роже, може ли да кажеш кой е хотела с пързалката кучешка глава ?

# 132
Това са пързалките на GRAND HABER HOTEL в Кемер-много добър хотел ,били сме там ,и не е куче  а вълк   smile3521

# 133
  • Варна
Това са пързалките на GRAND HABER HOTEL в Кемер-много добър хотел ,били сме там ,и не е куче  а вълк   smile3521

Medlab, благодаря ти за отговора. Добре изглежда хотела, а също и вълка.  newsm10

# 134
някой може ли да ми даде информация с каква продължителност са полетите от софия до бодрум и от софия до анталия?

Общи условия

Активация на акаунт