На море в ТУРЦИЯ - тема 30

• 87 035
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Анимацията. Казах - слаба. Една вечер опит за караоке. Амфитеатъра не работи все още. През деня не можеш да разбереш, че има аниматори. Пълно спокойствие Wink
Вилите. Всяко семейство е с отделен вход. Не мога да кажа, че в една къщичка има по n стаи...
Alleisha, вилите в Пайн бей всички ли са ремонтирани?
И още как се водят тези стаи: двойни или фамилни?
Някой скоро да отива там?

# 376
Като стана въпрос за екскурзии, някой да знае кога е старта на summer season в Турция ?
Понеже гледам някаква междуградска автобусна линия Дидим-Бодрум, която я пускат само summer season Simple Smile
Въпросът е дали този сезон е след 15.05 или не  newsm78
Пък искаме да разходим самосиндикално до Бодрум, живот и здраве  Sunglasses

Току що говорих с моя позната, която работи за турска ТА, партньор на българската такава с която ние пътуваме.Момичето ми каза, че принципно "summer season" за района на Бодрум стартира в края април.

# 377
inaa3,
Не всички стаи са ремонтирани.
Не знам как се водят  newsm78 Стаите са разделени само на база на това дали са в основната сграда или са клубни. Но клубните стаи всички са двойни. Разликата има в зависимост от това дали стаята е на първия или на втория етаж.

# 378
Привет Hug
Отдавна не бях вли3ала в сайта на ТА с която пътуваме. Не съм следила и промяната в цените. Преди малко го направих и останах и3ненадана. Ра3ликата между сегашната цена и та3и при която ре3ервирах ( на 16.12.13 г) е 177 лв. на човек или на двамата със съпруга ми - 354 лв. Винаги съм предпочитала ранните 3аписвания...носят риск, но имат и доста плюсове.
Става въпрос 3а хотел Didim Beach Resort Elegans. Миналото лято хотела понесе някои негативи и бях леко притеснена, когато, по настояване на компанията, ре3ервирахме почивката си в Didim Beach Resort Elegans. В момента наши бли3ки са там, чухме се и от3ивите им са - чудесни.Мисля, че от пишещите в темата , само а3 ще почивам това лято в то3и хотел. Живи и 3драви 3аминаваме след три седмици.

В последните дни в темата има дискусии: 3а поведението на българите в турските хотели;3а алкохола в турските хотели. По първия въпрос...не трябва да се подценяваме, като туристи и сами да си лепим етикети.Преди години в Мармарис, четири семейства от Сърбия, и3правиха косите на всички почиващи в хотела.3а и3цепките на англичани и руснаци, може доста да се пише.Моето впечатление от почивките ми в Турция е:
- българските деца са най-въ3питани.
- българските родители са единствените, които контролират децата си.
Не надничам в чиниите на хората и това, дали някой е утроил порцията си...не ме хвърля в потрес.3а алкохола, всички 3наем, че по то3и пока3ател не сме на челно място.Не пия алкохол и не съм компетентна 3а качеството на турския, но щом на някой не му харесва и си носи ракийка от БГ - лошо няма.Българина има специфичен начин на 3абавление, а и на почивка си "отпуска" душата. Ра3бира се, не толерирам откровеното просташко поведение.Що се отнася до Ганьо Балкански...всеки от нас носи Бай Ганьо в себе си и не се 3нае кога, къде и как ще му даде поле 3а и3ява.
На всички  желая - 3драве и щастливи дни!

# 379
Здравейте момичета,темата е направена прекрасно,а информацията-страхотно класифицирана и подробна. Ние за първа година ще почиваме в Турция или по-точно все още се оглеждаме.Тъй като отпуската ми  е през Август,много ми се иска тогава да организирам и пътуването. Знам,че през това време температурите там са жестоки. За съжаление табличката,която се сложена на първа страница за температурата в Анталия и Мармарис,не ми се отваря. Можете ли да ми кажете къде мога да проверя или просто да споделите горе-долу с какъв диапазон вървят температурите.

Предварително благодаря и желая на всичко прекрасни почивки !

# 380
# 381
esstela,благодаря   bouquet

# 382
  • София
Здравейте момичета,темата е направена прекрасно,а информацията-страхотно класифицирана и подробна. Ние за първа година ще почиваме в Турция или по-точно все още се оглеждаме.Тъй като отпуската ми  е през Август,много ми се иска тогава да организирам и пътуването. Знам,че през това време температурите там са жестоки. За съжаление табличката,която се сложена на първа страница за температурата в Анталия и Мармарис,не ми се отваря. Можете ли да ми кажете къде мога да проверя или просто да споделите горе-долу с какъв диапазон вървят температурите.

Предварително благодаря и желая на всичко прекрасни почивки !

Тогава е възможно най-горещото време. Между 35 а 40 градуса на сянка. Почти е невъзможно от 13 до 16 да се покажеш навън. По-добре ако имате възможност изберете началните дни на септември. Тогава са по-човешки температурите.
Между другато днес след два и половина дъждовни дни в Анталия времето е вече подходящо за море и плаж. Водата в басейните е около 26 градуса в подгряващия се басейн, около 23 градуса в басейна с морска вода и окло 20 в морето. Температурата на въздуха е около 22 в момента, но на слънце се усеща като 32-33.  Simple Smile

# 383
jfjallen Относно екскурзията до Далян, ние избрахме варианта с автобус, вместо с яхта. От агенцията представител направихме екскурзията. Така ни препоръчаха и момичетата от агенцията представител, защото времето още не е много, много топло и има течение в морето/пък и мен много ме страх, ако нямам почва под краката си  Embarassed/. Група от пътуващите с нас пък бяха с корабче - казаха, че са останали доволни. Ние пътувахме с автобус, защото бяхме голяма група. Пътуване е час, час и половина. Оттам те оставят и те качват на лодките - голям кеф беше там. Пътуването трае около 40 минути и пристигаш на плажа. Оттам пак отпътуваш с лодките към калните бани.   bouquet

alinnna Вие в кои стаи сте - Резорт или клубните?
Ние бяхме в Резорт стая, много приятно, широко, с балконче, изчистени.
За клубните незнам, но на външен вид изглеждаха много чистички и симпатични.  Hug

В резорт стаи сме. понеже спомена, че храната е еднообразна....а аз съм с двама вегетарианци /и синът и половинката/....аз съм единствената, която яде месо......как е ОИ откъм вегетарианска странаи предимно салати, понеже само детето закусва и обядва, ние само вечеряме, но все пак ....мисълта ми е да не се наложи да си търсим храна извън хотела, въпреки, че сме си платили ОИ.
berry girl, нищо не спомена за анимацията в Грийн нейчър  Hug

# 384
  • Варна

За нищо,чак сега видях,че споменаваш и Мармарис,ако не ви понасят жегите,там ще ви е по хладно от Анталия,а и зависи къде по-точно ще сте,например в Кемер е по-прохладно,заради планината,не съм била в Мармарис,но като чета по форумите всички казват,че било много красиво Peace

# 385
vang_6119, напълно споделям мнението ти !
Само аз ли не забелязвам разлика в цената на РЗ и сега ?

# 386
  • Plovdiv

За кои хотел става въпрос,защото и при нашия разликата от РЗ е доста голяма.

# 387
Явно не всички хотели са вдигнали цените. За нашият Pine Bay, разликата е вече 600 лв. от 16.06.

# 388

За нашия не е вдигната! Само около 45 лева повече за тримата.....около 12-13 лева на човек.

# 389
  • Сoфия
alinnna Анимация имаше -да. За съжаление бях за втори път в Турция, като предния път нямаше никаква анимация и не мога да направя сравнение, дали става или не.  Outta Joint
Имаше група аниматори /особено единия младеж беше много забавен  Joy /, през деня организираха разни игри за дечицата, а вечер в едно от барчетата също - танци, дартс, бинго за по възрастните....имаше и амфитеатър - видях да работи един - два пъти, но не сме ходили да гледаме. След почивката разбрах, от други българи, че имало и дискотека в хотела, даже работила, но не сме ходили  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт