На море в ТУРЦИЯ - тема 30

• 86 956
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Роже, благодаря за положения труд да напишеш този чудесен разказ   bouquet

Относно смяната на хотела в последната минута - и аз бих вдигнала голям панаир. Не само, че са  объркали резервацията, ами и го съобщават в последната минута. Надали не са знаели преди това. Разбираемо е, че понякога стават грешки от страна на ТА /хора сме/, но поне да се извинят и да компенсират клиентите си с пари или отстъпки при следваща резервация. Много непрофесионално.

Miss July, не искам да те тревожа, но ето какво е написано в договора на Емералд /предполагам, че и при другите фирми е така/

"Туроператорът има право да извърши замяна на хотела с такъв от същата или по-висока категория в същия курорт без промяна на общата цена заплатена от Потребителя, в случаите на дублирана резервация, затваряне на съответния хотел или нежелание в последния момент на хотела да приема туристи."

За наше съжаление /като клиенти/ никъде не е упоменато кога това следва да се направи, дали ти дават право на избор между 2 други хотела, нито че можеш да се откажеш. Предполагам, че и затова се казва в последния момент, в случая на място. По принцип дублиране на резервации става по вина на хотела, а не на фирмата /освен в случаите, когато нашата фирма има отпуснат контингент от ... броя стаи и те самите са ги препродали/. Но, специално за Турция надали се работи с контингент, заради многото хотели и затова, когато се записваме, си чакаме потвърждение на резервацията от хотела. Лошото при такава смяна е, че ти си избираш хотел по твои предпочитания и може да няма значение от звездите му, другият, може и да е по-високо категориен, но... ако е с нисък рейтинг....

Да се надяваме, че ние ще имаме късмет Sunglasses

# 571
  • Бургас
jfjallen , ясно е, че клиента е в доста неизгодна позиция. По принцип имам вяра на нашата ТА, че няма да се издъни така.
Аз сега се сетих нещо. Нашата резервация е чрез ТА "Екзотик Холидей", но ще пътуваме с автобус от Бургас. От нашата ТА ни изпратиха Договор за организирано пътуване с Емералд, като "Екзотик холидей" е в качеството си на туристически агент, действащ от името на Емералд. В случая трябва ли да имам отделно сключен договор с Екзотик Холидей или този договор за организирано пътуване, което имам, е достатъчен?

# 572
И аз пътувам по същия начин - чрез Екзотик, и имам само договор с Емералд, защото те са фирмата-майка в случая.

# 573
  • София
jfjallen , ясно е, че клиента е в доста неизгодна позиция. По принцип имам вяра на нашата ТА, че няма да се издъни така.
Аз сега се сетих нещо. Нашата резервация е чрез ТА "Екзотик Холидей", но ще пътуваме с автобус от Бургас. От нашата ТА ни изпратиха Договор за организирано пътуване с Емералд, като "Екзотик холидей" е в качеството си на туристически агент, действащ от името на Емералд. В случая трябва ли да имам отделно сключен договор с Екзотик Холидей или този договор за организирано пътуване, което имам, е достатъчен?
Miss July  Hug jfjallen правилно обясни, че в случая не става въпрос за вина на емералд при дублирането. Дублирането идва от страна на хотела. И единствено те са виновни.
Според мен просто ЕМЕРАЛД ТРЯБВАШЕ ПО-РАНО ДА УВЕДОМЯТ КЛЕНТИТЕ ЗА ТОВА. Друга вина те нямат. Колкото е по-реномиран хотела толкова по-малка е вероятността от грешка. И това, че имаш вяра на Вашата ТА е много хубаво, но само като позитивна емоция. Ти си юрист и  знаеш много добре, че вярата за съжаление не гарантира нищо. Simple Smile
По-добре чукай на дърво мениджърите на хотела, в който отивате да са си на място и да си разбират от работата.
Всеки, който работи може да се издъни, но ако сте в голям рейтингов хотел вероятността според мен е много по-малка.
А и е излишно да се притеснявате. Това сигурно се случва не толкова често. И Ви очаква една прекрасна лятна почивка Peace
Пишещите тук представители на ТА най-добре могат да кажат кое как е.
И дали  сме прави в разсъжденията си.
Знам ли, може пък в ТА да е вината newsm78

# 574
След моето прибиране тази година споделих тук за пътуването.
Искам да попитам - как моето мнение, публикувано в тази тема, е поместено в пътувах.ком?
Каква е връзката между форума и сайта?  newsm78 newsm78

Изразявам благодарност към фирмата, с която пътувах, и към която имах забележки (споменати по-назад).
След отправено писмо до тях с описание на случилото се, получих незабавен, любезен и изчерпателен отговор за причините за случилото се и за бъдещите им действия.
Едно голямо БЛАГОДАРЯ от мен.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 16:46 от Alleisha

# 575
  • Бургас
roje22 , така е. Наистина хотелите имат вина за това, но пък ТА са тези, които носят отговорност спрямо клиентите си всичко, свързано с почивката им да е така, както е уговорено предварително. Все пак договора е сключен с ТА, не с хотела. Затова казах, че при дублиране, е редно от ТА да компенсират клиентите си по някакъв начин, защото в противен случай им страда реномето. Ако аз направя някаква промяна в резервацията си дължа неустойка, а ако това го направи отсрещната страна - не дължи нищо. Не е честно, нито коректно, защото в случай на дублиране, хотела си плаща неустойката на ТА, но ти не получаваш нищо, а си най-пострадал.
В тази връзка от ТА ми обясниха, че в определен срок преди заминаването, ако реша да променя дори името на един от пътуващите, дължа неустойка. Чудно ми е на хотела какво му пука дали ще посрещне Пена и Пенчо или Пена и Гошо.

# 576
Намалява се документо-оборота. Може би и това е нещо, заложено в по-ниските цени. Представяте ли си хотел с 2000 легла, различни дати, и непрекъсната промяна на имена, или периоди.... То и затова понякога те настаняват в стая, за която не си платил /т.е. по-добра, или с изглед, или по-голяма/ - това е свободно, това дават. Или пък обратното - в по-лош вид стая, като ти казват - след един, или два дни можем да ви преместим... На мен ми се случи точно това в Малта - дадоха ни стая със страхотен изглед,за който не бяхме платили, но... без балкон.... а за двама отчаяни пушачи.... Е, платихме си за порока - преместиха ни в стая с тераска, на партера, покрай нас минаваше алейката за служебния вход, но за едното кафе сутрин и уискито вечер - не ни пукаше. А и имаше един прекрасен храст с цветя, та се концентрирах върху него Sunglasses Така е в хотелския бизнес, особено при масовия туризъм и в сезон....

Колкото до договорите - подписали сме ги, защо не сме се замислили преди това за подобна възможност? Но, на мен от 8-9 почивки в Турция, до сега не ми се е случвало - сега се притеснявам малко, защото хотелчето е с ограничен капацитет и много посещавано от британците, та... ако има дублиране, първо ще се преместят българите. Но, Роже е прав - да бъдем оптимисти, защото сега може да се притеснявам за това, но, ако се окаже нещо друго с полетите, хахаха.... Най-добре е всичко да си букваш сам, редовни полети, но... малка ни е страната...не е голям пазара...

# 577
  • София
Здравейте ,
току що си харесах хотел за лятната почивка .
golden age hotel 4+   bodrum
http://www.emeraldbg.com/hotel/62258/2/215/1748/71203/GOLDEN-AGE-HOTEL-4-*.html
Искам да питам някой от вас ходил ли е там и имате ли отзиви . Много зелен и голяма площ има това много ме зариби .
замислям се за почивка там от 27.06
Направила си страхотен избор! Почивахме в Голден ейдж края на август, началото на септември миналата година. И независимо, че е само 4 звезди той превъзхожда доста петзвездни хотели. Казвам го от личен опит. Всичко в него е прекрасно. Като се започне от невероятно красивата и поддържана територия на хотела, истинска ботаническа градина, премине се през големите реновирани стаи в основната сграда и се стигне до изключителното разнообразие и вкус на храната, която надхвърля и най-големите ви очаквания. Лошото е само, че рискувате бързо да развалите фигурата си. JoyКачил съм снимки от хотела и в албума на бг мама в снимка бг.
Каквито и въпроси да имаш относно хотела съм на линия. Но мисля, че няма да съжаляваш за избора си Peace

roje22, аз искам да попитам нужни ли са ни аква обувки за плажа на Голдън ейдж?
Чудесен разказ за Лонг Бийч, направо се пренесох там... Heart Eyes

# 578
аз пак да си питам и в новата тема- някой да пътува като нас за мармарис на 20.06.2014 с турс клуб от Варна?

# 579
  • София
Ако аз направя някаква промяна в резервацията си дължа неустойка, а ако това го направи отсрещната страна - не дължи нищо. Не е честно, нито коректно, защото в случай на дублиране, хотела си плаща неустойката на ТА, но ти не получаваш нищо, а си най-пострадал.

Всъщност дали си "пострадал" е въпрос на гледна точка. Grinning Преди време майка ми и баща ми бяха свидетели на една подобна случка в хотел в Кушадасъ. При пристигането в хотела се оказало, че една част от хората трябва да ги преместят в друг хотел, защото имало дублирани стаи. Хората са били много доволни и щастливи, защото вместо в Онура /сега Виста Хил/ са ги настанили в Аква Фентъзи без да доплащат нищо. Вторият е много по-добър от първия.  Simple Smile

# 580
  • Бургас
Ако аз направя някаква промяна в резервацията си дължа неустойка, а ако това го направи отсрещната страна - не дължи нищо. Не е честно, нито коректно, защото в случай на дублиране, хотела си плаща неустойката на ТА, но ти не получаваш нищо, а си най-пострадал.

Всъщност дали си "пострадал" е въпрос на гледна точка. Grinning Преди време майка ми и баща ми бяха свидетели на една подобна случка в хотел в Кушадасъ. При пристигането в хотела се оказало, че една част от хората трябва да ги преместят в друг хотел, защото имало дублирани стаи. Хората са били много доволни и щастливи, защото вместо в Онура /сега Виста Хил/ са ги настанили в Аква Фентъзи без да доплащат нищо. Вторият е много по-добър от първия.  Simple Smile

Laughing Да, така е. Аз нямам нищо против да съм от този тип пострадали, но само ако ме преместят евентуално в Grand Yazici Club Turban /Мармарис/. Останалите хотели, с изключение на нашия /Мармарис Палас/ и този, не ми допаднаха  Grinning

# 581
Извинявам се предварително ако е било коментирано по- назад в темата,но ме интересува екскурзията до Памуккале... някой може ли да сподели цени,съответно какво е включена в нея(знам че някъде се предлага и обяд заради това питам) , какво си заслужава да се посети в Кушадасъ ...

# 582
  • Beyond the stars
Извинявам се предварително ако е било коментирано по- назад в темата,но ме интересува екскурзията до Памуккале... някой може ли да сподели цени,съответно какво е включена в нея(знам че някъде се предлага и обяд заради това питам) , какво си заслужава да се посети в Кушадасъ ...

Около 40 евро варират цените, екскурзията е целодневна, има включен обяд и кални бани в хотел близо до Памуккале. Пътят е около 3-4 часа в посока  Wink

# 583
Здравейте,мами и татковци.Някой да пътува в другия петък за Дидим с Турс Клуб от София ?  Peace

# 584
Благодаря Вълшебство   bouquet   Hug

Общи условия

Активация на акаунт