На море в ТУРЦИЯ - тема 30

• 86 999
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • Beyond the stars
Като стана въпрос за екскурзии, някой да знае кога е старта на summer season в Турция ?
Понеже гледам някаква междуградска автобусна линия Дидим-Бодрум, която я пускат само summer season Simple Smile
Въпросът е дали този сезон е след 15.05 или не  newsm78
Пък искаме да разходим самосиндикално до Бодрум, живот и здраве  Sunglasses

# 331
Може ли малко информация за  Бодрум - какви екскурзии се предлагат и какво може да се види?

Освен вече изброените екскурзии, можете сами да посетите крепостта на Бодрум, както казват някои мами, там са най-красивите гледки, а и самата крепост е интересна за разглеждане.На всякъде има информационни табели на английски език.В случай, че не ви се чете или  не говорите езика, на едно гише, близо до входа, срещу малка такса, можете да наемете диктофон(или нещо такова) със записано гласово инфо на няколко езика, вкл. руски.Входната такса за крепостта е около 10-15 лири на човек.

# 332
  • София

За първи път ще пътуваме на почивка в Турция със самолет. В Бодрум ще сме, в хотел на 4 км от града.  Да ви  попитам дали има редовен транспорт до града, ако  решим да се разходим самосиндикално?

# 333
Да има, техните долмуши, нещо като нашите маршрутки.На около 15 мин са и щом сте на 4 км. ще ви струва около 3 лири на човек.

# 334
А някой може ли да препоръча екскурзии в Анталия. Какво трябва да посетим. Колко струват екскурзиите,шопинг центрове и т.н. Ние ще бъдем в Лара,Анталия

# 335
  • София

van4otka, благодаря!   bouquet

# 336
  • Сoфия
 jfjallen От агенцията представител направихме екскурзията. Относно екскурзията до Далян, ние избрахме варианта с автобус, вместо с яхта.  Така ни препоръчаха и момичетата от агенцията представител, защото времето още не е много, много топло и има течение в морето/пък и мен много ме страх, ако нямам почва под краката си  Embarassed/. Група от пътуващите с нас пък бяха с корабче - казаха, че са останали доволни. Ние пътувахме с автобус, защото бяхме голяма група. Пътуване е час, час и половина. Оттам те оставят и те качват на лодките - голям кеф беше там. Пътуването трае около 40 минути и пристигаш на плажа. Оттам пак отпътуваш с лодките към калните бани.   bouquet

alinnna Вие в кои стаи сте - Резорт или клубните?
Ние бяхме в Резорт стая, много приятно, широко, с балконче, изчистени.
За клубните незнам, но на външен вид изглеждаха много чистички и симпатични.  Hug

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 14:15 от BeRrY_GiRl

# 337
  • Варна
Много благодаря как ме обобщихте,вие сте идеалните туристи,безгрешни и смело хвърляте камъка,със сигурност имате кусури,ама нали сте ССФ Naughty

# 338
jfjallen Относно екскурзията до Далян, ние избрахме варианта с автобус, вместо с яхта. От агенцията представител направихме екскурзията. Така ни препоръчаха и момичетата от агенцията представител, защото времето още не е много, много топло и има течение в морето/пък и мен много ме страх, ако нямам почва под краката си  Embarassed/. Група от пътуващите с нас пък бяха с корабче - казаха, че са останали доволни. Ние пътувахме с автобус, защото бяхме голяма група. Пътуване е час, час и половина. Оттам те оставят и те качват на лодките - голям кеф беше там. Пътуването трае около 40 минути и пристигаш на плажа. Оттам пак отпътуваш с лодките към калните бани.   bouquet

За клубните незнам, но на външен вид изглеждаха много чистички и симпатични.  Hug

В резорт стаи сме. понеже спомена, че храната е еднообразна....а аз съм с двама вегетарианци /и синът и половинката/....аз съм единствената, която яде месо......как е ОИ откъм вегетарианска странаи предимно салати, понеже само детето закусва и обядва, ние само вечеряме, но все пак ....мисълта ми е да не се наложи да си търсим храна извън хотела, въпреки, че сме си платили ОИ.

# 339
Чета тия дни мнения и впечатления, но гледам и не вярвам на очите си  ooooh!  ooooh!   ooooh!
Когато компанията е голяма и шумна, нормално е да разпускат...... Просто българите сме свикнали винаги да гледаме в канчето на другия  Mr. Green  Що тоя така, що оня така.....  Нима не сте виждали пияни англичани и руснаци ??? Сигурно те много възпитано се държат  newsm78  като повръщат в басейна посред бял ден ....... А децата им ходят и грабят храна, сладолед, слагат докато не пада по земята.....Ама щото не се вслушва никой в речта им  и не се разбира дали пияния ирландец говори на вие или псува жена си   Mr. Green  Миналата година в Мармарис в хотела само такива бяха,  ами като не им понасях тъпия хумор и анимацията, щото беше предназначена само за такива, след вечеря си пиехме питиетата на друго място.
А що се отнася до алкохола, и ние сме си носели ракия, бяхме любимци на сервитьорите, защото много я харесваха, на практика те ни я изпиха  Laughing  Тогава сигурно в очите на останалите българи сме били простаците, дето излагат националността.... Не ни пукаше, защото всяка вечер имахме най-хубавата маса с прекрасен изглед, и нищо не разбрахме от блъсканицата по бюфетите,  защото ни сервираха.  Всеки сам избира комфотра си.
За тия които ще почиват в Бодрум, горещо препоръчвам дискотеката Халикарнас,  построена е в древен амфитеатър, страхотен купон е  Peace

# 340
Много благодаря как ме обобщихте,вие сте идеалните туристи,безгрешни и смело хвърляте камъка,със сигурност имате кусури,ама нали сте ССФ Naughty
Изобщо не се притеснявай ! Прави си кефа !
Нали знаеш, че всичко това са глупости ?!!!
Аз пък си нося бг цигари, може би защото ги няма в ОИ !!!!!

# 341
  • Варна
Бела,благодаря ти Hug

# 342
Весела, все едно описваш Дидим Елеганс - всичко това с
пияните и повръщащи англичани, а децата им се замерваха със сладолед и др. -
свинска работа не , ами разбрах, колко много обичам сънародниците си.
Никой от управата на хотела не направи проблем, а продължаваха да ги обслужват.
/нещо като сънародниците им на Слънчев бряг/

# 343
  • София
jfjallen Относно екскурзията до Далян, ние избрахме варианта с автобус, вместо с яхта. От агенцията представител направихме екскурзията. Така ни препоръчаха и момичетата от агенцията представител, защото времето още не е много, много топло и има течение в морето/пък и мен много ме страх, ако нямам почва под краката си  Embarassed/. Група от пътуващите с нас пък бяха с корабче - казаха, че са останали доволни. Ние пътувахме с автобус, защото бяхме голяма група. Пътуване е час, час и половина. Оттам те оставят и те качват на лодките - голям кеф беше там. Пътуването трае около 40 минути и пристигаш на плажа. Оттам пак отпътуваш с лодките към калните бани.   bouquet

За клубните незнам, но на външен вид изглеждаха много чистички и симпатични.  Hug

В резорт стаи сме. понеже спомена, че храната е еднообразна....а аз съм с двама вегетарианци /и синът и половинката/....аз съм единствената, която яде месо......как е ОИ откъм вегетарианска странаи предимно салати, понеже само детето закусва и обядва, ние само вечеряме, но все пак ....мисълта ми е да не се наложи да си търсим храна извън хотела, въпреки, че сме си платили ОИ.
Незная в кой хотел ще бъдете, но вегетарианска храна в Турция да искаш! Освен салати всякакви, те са майстори на ястия с патладжан или тиквички. Има ги във всякакъв вариянт: панирани, на скара, в салата, готвени.... Пилаф правят почти на всяко хранене. А ако ядете и млечни продукти ще видите колко хубави сирена и кисели млека имат. А на закуска от всякакви тестени соленки и сладки, човек не може да избере. За асортимента от плодовете  - различно е в различните хотели. Понякога не е много богат.  Аз имам една приказка за тези, които отиват за първи път в Турция: "Вземете си пола или панталон на ластик, че навръщане може дрехите ви да са отесняли." Особено когато, човек не познава тяхната кухня и иска да пробва от всичко, резултатът е поне 2 кг. отгоре.  Embarassed Смятам, че няма да се налага да си търсите храна допълнително. Поне аз не съм чула за такъв случай.  Peace

# 344
  • Сoфия
alinnna - няма да ви се наложи храна отвън. Хубава е храната има много салати, десерти, всичко...Просто за тези няколко дни, които бяхме, всеки ден беше една и съща храна с малки изключения. Аз хич не съм претенциозна към храна - всичко ми хареса /добре си похапнах там  Embarassed/, но моя приятел само мрънкаше  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт