Камъни в жлъчката - 2

• 125 256
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Ако рисковете при махнат жлъчен мехур бяха по-големи от тези при оставен и пълен с камъни такъв докторите нямаше да искат да го махат! Разбира се винаги има две страни. Нищо не гарантира, че с отстраняването му проблемите свършват, но процента за това е много по-голям. Без жлъчка се живее нормално-това е често срещан проблем. Въпроса е, че всеки трябва да си претегли и прецени нещата и кое повече му отърва за него си. Аз нямах право на избор, защото вече бях стигнала етапа на възпаление на мехура и просто друг избор няма. Не ме оправиха сума ти антибиотици, а за диета изобщо дума не може да става. Много хора живеят с камъни цял живот, но какво гарантира, че утре няма да получат криза?  Peace

# 226
Можете ли да препоръчате лекар в София за преглед на жлъчката. Аз съм с камък без кризи, но трябва да следя камъка дали расте и асат и алат дали са ми в норма.

# 227
  • София
Мога да препоръчам др. Пламен Петров от болница Софиямед. Аз постъпих там по спешност и съм с отлични впечатления от него и екипа му.

# 228
Да се запиша при вас и да питам. Майка ми страда от камъни в жлъчката и прави кризи, комбинирано със запек.
Четох по напред, че диетата основните храни са ориз и картофи. Може  ли да споделите как ги приготвяте и какво друго може да добави към тях?

# 229
  • NE
galia_mi Всичко трябва да е или варено или печено почти без мазнина. Пърженото е категорично забранено. Същото се отнася за яйца, ядки, шоколад, животински мазнини и тежките меса и риба.
И аз с кризите имах запек. Ядох всяка сутрин преди и след операцията овесени ядки с най-обезмасленото кисело мляко. Действаше ми безотказно от всичко. Peace

# 230
galia_mi Всичко трябва да е или варено или печено почти без мазнина. Пърженото е категорично забранено. Същото се отнася за яйца, ядки, шоколад, животински мазнини и тежките меса и риба.
И аз с кризите имах запек. Ядох всяка сутрин преди и след операцията овесени ядки с най-обезмасленото кисело мляко. Действаше ми безотказно от всичко. Peace
Мерси и аз си  мислех за овесени ядки, ама не знаех дали е позволено. Тях вариш ли ги или сурови и си омекват в киселото мляко.

# 231
За да не се получава запек включвайте повече зехтин, авокадо, кокосово масло. Те са позволени мазнини и спомагат за очистването на червата. Полезно е всекидневното приемане на зехтин и лимонов сок. Който може да ги приема чисти. А който не може да ги преглътне така- добавени към липов чай.
Гастроентеролога, при когото ходих преди седмица ми препоръча да не се оперирам макар, че имам множество камъни и дори преди месец имах възпаление и направих жълтеница. А ми препоръча да си спазвам диетата, изписа ми някои лекарства, които щели да помогнат за стопяването им и да наблягам на лимоновия сок, който намалява размерите на камъните и зехтина, който спомага да ги избутва навън. Каза ми, че дори и да махна жлъчката ще продължа да си образувам камъни, защото има организми, които веднъж започнали да ги образуват няма да спрат никога. И просто ще се натрупват в черния дроб или в жлъчните канали.
Та имам въпрос към тези от вас, които са се оперирали. Ходили ли сте профилактично на ехографски преглед след операцията независимо от това, че нямате кризи? И вижда ли се нещо там?

# 232
След операцията съм ходила два пъти на преглед и ми казаха, че всичко е наред, чисто и в нормални размери. Първия път ходих просто така профилактично, а втория защото от време на време имах болки, но ми обясниха, че просто при някой тези болки от операцията отшумяват по-бавно-поради забавената операция имах много сраствания с черния дроб и понеже е рязан и той затова ще се възстановя малко по-бавно от други.  Peace

# 233
Страхотни сте, мерси  bouquet .

# 234
  • NE
galia_mi Овесените ядки си ги кисна в киселото мляко, но стават и варени. Peace

# 235
Искам да ви питам как откриха проблемите ви с жлъчката? Моето дете 10г. било с възпалена жлъчка и имало жлъчка криза която се установи с преглед. Аз си мисля, че тези неща би трябвало поне с видеозон да се определят, но незнам дали съм права.

# 236
Искам да ви питам как откриха проблемите ви с жлъчката? Моето дете 10г. било с възпалена жлъчка и имало жлъчка криза която се установи с преглед. Аз си мисля, че тези неща би трябвало поне с видеозон да се определят, но незнам дали съм права.
Точно на случаен профилактичен преглед на ехограф на коремни органи.

# 237
  • Sofia
и при мен така...случайно ме прегледаха без да съм имала някакви оплаквания и откриха проблема

# 238
При мен след преглед на видеозон, на който отидох защото правех големи кризи.

# 239
Ние отидохме, защото сутринта гадене, повръщане, разтройство и имаше коремни болки. Чуха го със слушалките и резултата- чревна инфекция + жлъчна криза = ДИЕТА... и много съм притеснена за тази жлъчка, както и за храненето. Голяма изненада...

Общи условия

Активация на акаунт