Камъни в жлъчката - 2

• 126 320
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Ние отидохме, защото сутринта гадене, повръщане, разтройство и имаше коремни болки. Чуха го със слушалките и резултата- чревна инфекция + жлъчна криза = ДИЕТА... и много съм притеснена за тази жлъчка, както и за храненето. Голяма изненада...
на ехограф не го ли гледаха?

# 241
не, ще го заведа, но след седмица има свободни часове, сега само се чудя какво може и какво не може да яде, макар че принципа го разбрах..

# 242
  • NE
При мен след преглед на видеозон, на който отидох защото правех големи кризи.
И аз така. Вече бях отчаяна дали някой ще ми каже какво ми е и накрая само АГ-то ми се досети.
Ясмина С диета изкарах до операция цели 10 дни. Бях само на варено. Кризи правех през вечер по 5-6 часа.

# 243
Здравейте един спешен въпрос при такива проблеми меденки с мед и канела могат ли да се консумират?

# 244
# 245
 Момичета съвсем се обърках. При какъв специалист (детски) всъщност трябва да се отиде, за да се потвърди дали наистина има такива проблеми. (за Варна)Мислих за гастроентеролог, няма видеозон в кабинета...за час трябва да чакам 10 дни.

# 246
  • NE
Аз бих отишла при педиатъра и да препоръчва детски хирург.
На мен жлъчката ми я откри след раждането АГ-то и първо ме прати на ехограф и на хирург. Всъщност в хирургията правят ехо. Мен уж щяха да ме пращат наново, но хирурга много точно ме оперира по първите снимки. Гастрото беше напълно излишно.

# 247
Flower Fairy  bouquet

# 248
  • София
На мен гастроентеролога ми ги установи, гледа на ехограф. После преди операцията в спешния хирургичен ме пратиха и на ехо, и на рентген. + кръвни ми пускаха и на двете места.

# 249
не, ще го заведа, но след седмица има свободни часове, сега само се чудя какво може и какво не може да яде, макар че принципа го разбрах..

Ясмина, може да яде картофи, само варени, картофена манджа и ориз варен. Никакво пържено, никакви запръжки на манджите. Забравяте грах, царевица, боб, леща,  чипсове, сладкочи и т.н. Ако имаш въпроси - питай. Насреща съм за отговори.
Ако се наложи води детето на спешен кабинет. Понякога не трябва да се чака.

# 250
Той до колкото разбрах няма камъни (не са ми споменали), а само възпаление, но не намерих друга тема за това пиша тук. Случи се през 10 дни 2 пъти да повърне сутрин с болки в стомаха и разтройство и отмина още сутринта. На третият път пак през 10 дни, го заведох при личната - каза "чревен вирус има , но и жлъчна криза, трябва да спазвате диета.. виж в гугал жлъчна диета" успях да я разпитам за някой храни които присъстват в менюто- забрани ги. Когато прочетох в нета се хванах за главата- без ядки, без яйца, всичко обезмаслено, не пържено и т.н. знаете я.  Детето 10год. разбра и не мрънка, но аз се вкарвам в филм кое може и кое не може за най дребното като например днес - сусам. Многобройни са храните една баничка и една пица не мога да му дам както се казва...Затова искам да се установи колко време  се спазва този режим и изобщо има ли такива проблеми, все пак само го пипна и категорична диагноза, а аз нямам никаква обща култура по този въпрос.

# 251
  • Sofia
най-добре си сменете лекарката...как ще определи възпаление на жлъчката без да я е видяла на ехограф и без направени изследвания Naughty

детето е имало стомашен проблем,нещо от храната или вирус

# 252
Според мен го заведете на добър гастро, който има ехограф. Той ще каже веднага има ли проблем с жлъчката.  Peace

# 253
  • NE
Във всички случаи трябва някой да го погледне на ехограф. Много е важно да е добър специалист. Peace

# 254
Аз имам едно питане. ЛЛ ми препоръча Нексиум-20мг. за киселини, та искам да питам има ли някой с отстранена жлъчка, който ги е приемал? Тъй като лекар, който знае за състоянието ми ми беше предписал хапчета, от които имах адски болки в областта на черния дроб две седмици, вече не знам и не вярвам какво трябва и мога да пия.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт