Камъни в жлъчката - 2

• 126 259
  • 739
  •   1
Отговори
# 300
  • NE
Доли Тези лепенки ми препъчаха и ползвах тях. Но много ми се разлепяха. После намерих Медика Цитофикс покрай ваксините на бебето и останах много доволна. Peace
Дано се оправи вената. Hug

# 301
Момичета, някоя от вас да е имала следните проблеми? От три дни не бях ходила по голяма нужда. Снощи корема ми толкова се бе подул, че направо имах чувството, че ще гръмне и просто изпитвах неистова нужда да изхвърля всичко, което съм задържала през последните няколко дни. Не издържах и изпих малко сироп Лактулоза. След 3 часа ходих до тоалетна и всичко си излезе.  Embarassed

Днес сутринта пих чаша топла вода. След 40 минути закусих със зелена ябълка и киви. Преди обяд хапнах малко домашно приготвена бисквитена торта (само мляко 1,5 %, нишесте и бисквити), за обяд ядох зелена салата с краставица и филия пълнозърнест хляб с лютеница (домашна) и малко зеленчукова супа. Следобед изядох още едно киви За вечеря ядох риба на фурна, без мазнина и салата маруля с краставица. До тук добре, обаче реших да пия чай (алпинист) към 21:00 и изведнъж ми се поду корема. Усещах тежест в областта между гърдите и частта над пъпа. Не ме боли, а просто се усещам подута. Жлъчката за секунда две я усетих, не болка, а просто .... абе усещам си камъчетата.

Малко като че ли ме втресе леко. Не точно втрисане, ами като побиване на тръпки. Сега пак си усещам корема подут, но е по-добре положението. Освен всичко имам и газове. Най-важното е, че цикълът ми закъснява с 9 дни. (много често ми е нередовен, ходя на прегледи, за сега няма открита причина) По принцип преди цикъл се подувам доста, но този път имам чувството, че е някакво стомашно неразположение, та се чудя възможно ли е да е свързано с жлъчката? Преди няколко месеца имах подобни симптоми, но го нямаше подуването. Тогава отидох на лекар и разбрах за проблема с жлъчката.

Ще отида на лекар, но след два дни. Та информативно си питам дали някой е имал подобни проблеми. Не съм имала кризи до сега и се притеснявам това да не е началото към криза ... Sad

(Извинявам се за дългия пост.)

# 302
  • Sofia
И аз съм имала такива усещания за подут до пръсване корем,без да съм прекалявала с яденето....Не знам дали е от жлъчката,а може и да е ,след като ми е била пълна с камъни и не е произвеждала достатъчно жлъчен сок.Имах много пъти киселини и постоянни уригвания ooooh!

Последна редакция: пн, 09 фев 2015, 23:52 от Doli

# 303
  • NE
С всяка криза имах и запек. Почнах да ям овесени ядки с кисело мляко и плодове и ми подейства добре на запека.

# 304
  • София
Здравейте момичета,
Нахлувам в темичката Ви, тъй като на моя близка предстои лапароскопска операция. Искам да Ви попитам как стои въпроса с направленията, нали вече този вид операция се поема от касата? И когато си с направление, дълго ли се чака да ти дойде ред за операцията?
А ако не е с направление, колко струва операцията или зависи от специалиста и Болницата?
За сега се чуди между ВМА и Токуда, имате ли отзиви за доц.Таков?
Търсих с търсачката, но не ми излезеу името. Започнах да чета темата, но съм още в началото.

# 305
  • NE
Аз бях с направление за хоспитализация издадено от ЛЛ подобно на тези за раждане (същият принцип). На мен ми дадоха 10 дни преди операцията, но бях с много тежки кризи. Не съм заплащала нищо. Трябваше да заплатя болничната стая, но понеже съм имала бебе под 45 дни и това не платих.

# 306
Здравейте момичета,
Нахлувам в темичката Ви, тъй като на моя близка предстои лапароскопска операция. Искам да Ви попитам как стои въпроса с направленията, нали вече този вид операция се поема от касата? И когато си с направление, дълго ли се чака да ти дойде ред за операцията?
B уеб страниците на болниците има ценоразпис.

# 307
  • София
Здравейте момичета,
B уеб страниците на болниците има ценоразпис.
Точно в тази част от поста ми, питам за направленията  Laughing
Преди да питам проверих в сайта на Токуда и няма ценоразпис.  Peace
Толкова ли е трудно, като задам конкретен въпрос да получа конкретен отговор в този форум? Разсъждавам си просто. До този момент, който ме е попитал в темите, в които пиша, нещо, за което мога да цитирам личния си опит, не го пращам по сайтовете. Ако аз съм си правила операция на жлъчката и срещна този въпрос, ще напиша излезе ми толкова и толкова, в еди коя си болница.
Извинявайте за отклонението, но просто се наблюдава тази тенденция напоследък, хем не се отговаря конкретно, хем много компетентно се препраща към търсачката или някои сайтове.
Изрично съм попитала за Токуда и ВМА и ще помоля, ако някои е минал през това в една от двете болници и може и има желание да ми помогне с инфо, ще бъда благодарна. Peace
Flower Fairy благодаря   bouquet Точно, защото не желае да чака много, ако са 10 дни е супер, само да не се окаже, че  защото си била спешна, затова е бил кратък срока, но поне е ориентир. Важното беше, че става с направление.

# 308
  • Sofia
писах ти на ЛЛ

# 309
  • NE
meggle Операцията се поема от ЗК както за нормална, така и за лапароскопска операция, но на втората сумата ѝ е над 700 лв. Аз отидох и буквално се измолих да ме оперират.
Най-добре е да отиде твоята приятелка и да говори на 4 очи с избрания хирург и да обсъдят всичко. Има болници, които имат договори по ЗК, но се доплаща за консумативи.

# 310
meggle, на мен ми предстои лапароскопска операция в понеделник. Казаха ми да си взема направление от ЛЛ за хирург. И ще заплатя около 190 лв за консуматива, който се използва по време на операцията, но не го поема касата . Плюс болничния престой. Но това е за Русе. За посочените от теб болници не мога да помогна.

# 311
мога да дам цени за Света София
750лв нормална
950лв лапароскопска

# 312
  • София
Доли, благодаря и тук  Hug
Става въпрос за свекърва ми.
Благодаря на всички, ще предам инфото. За сега положението не е трагично, до онзи ден не знаеше изобщо, че има камъни в жлъчката, заболя я вдясно и отиде на преглед в Токуда и се оказа, че има един 12 мм. камък и няколко по-малки, така да се каже още не е започнала с кризите, но щом разбра диагнозата иска да се отърве колкото се може по-бързо и затова иска да стане бързичко и да не чака. Laughing
galia_mi това за болницата на Мазнейкова ли? Аз там едва не умрях след първото секцио, та трябва на мен да ми плащат, за да се оперирам отново в тази болница и пак няма да се навия. Съответно и свекърва ми се отказа веднага (иначе й препоръчаха там един лекар, но знае какво беше с мен). Много интересно обаче за там са й казали, че по каса оперират и само някакви 23 лева се плащало за някакъв консуматив, което аз изобщо не го вярвам.
dani1712 значи при вас е 190 лв. консуматива (какъвто и да е той) а в София варира от 23 до 700 лева  Crazy
Flower Fairy ти къде и при кой лекар се оперира?

# 313
  • Sofia
dani1712,реши ли се и ти Hug
всичко ще мине бързо и ще забравиш...ако има някакви въпроси,аз като най-скоро оперирана с удоволствие ще ти отговоря,може и на ЛЛ

# 314
  • NE
meggle Аз се оперирах в Добрич. Нямах много време да решавам. Въпреки това всичко мина ок.
Затова казвам, че трябва да се отиди при хирург и да се обсъдят всички възможности. За София не мога да помогна.

Общи условия

Активация на акаунт