Камъни в жлъчката - 2

• 126 265
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
И моят доктор ми беше казал, че с тази рецепта зехтин на гладно мога да си докарам големи проблеми. Зехтинът карал жлъчката да контрахира силно и да изхвърля повече сок, но като има камъни в нея става опасно.

Моя приятелка си правеше прочистване с някакви билки, зехтин, лимонов сок и мед, по някаква схема, 3 дни май само това се пие. Билката стапяла камъните, а зехтинът и лимонът ги изхвърлял. Аз, обаче, не смеех. Като знам, че накрая от какво ли не правех кризи. ooooh! От ябълка ми боцкаше, или лъжичка зехтин в супата ми правеше проблеми. При последните кризи бях само на вода и крайче хляб, колкото съвсем да не ми прималее, като ме приеха вече в болницата (пак по спешност след последната ужасна криза) бях 3 дни на пълен глад, само на системи. Като ме питаха как отслабна (20кг за 2м) - с глад и болки. Confused Тъй че внимавайте с тези прочиствания.

# 286
  • Sofia
Искам да питам тези от вас,които са си правили лапароскопска,след като излезнете от упойката какво е усещането,има ли силна болка,дават ли обезболяващи,боли ли много корема от газта,кога и как спада...

# 287
  • София
Събудиха ме като след дълбок сън, без кошмари и гадни усещания, усетих много силна болка в областта около пъпа (при мен само там беше разреза), включиха ми система и течен аналгин за болката. Лекарите искаха още на обяд да ме раздвижат, но ми беше отмаляло, следобеда към 4-5 със санитарката станах, походих из стаята, до тоалетната отидох сама (санитарката ме чакаше на вратата ест), после дойде мъжа ми и ми помогна да се преоблека. На сутринта ме изписаха. Боли, но е поносимо, в началото е силна болката, искайте си обезболяващо. В къщи първите дни само лежах, ставах да се раздвижвам от време на време. Всеки ден става по-леко, но трябва пазене и диета.

От газта корем не ме е болял, а малко ме опъваше дясното рамо.

# 288
Момичета, коментирали ли сте някъде лекарите? Бих искала да ми препоръчате гастроентеролог работещ в южните квартали.

# 289
  • Sofia
И аз вече съм без жлъчка Party

Чувствам се добре,днес ме изписаха,операцията беше в четвъртък на обяд.С 5 дупки съм,но са много малки,само на едната съм шита,но с разградими конци.Станах да се раздвижа на следващия ден.Извадиха ми два огромни камъка по 2см.и няколко по-малки.Не ме болеше.Усещането е като от силна мускулна треска на корема.И аз се събудих лесно от упойката,без гадене .
Дадоха ми диетата за 3мес.Сега си сготвих крем супа от морков и картоф.Най-после мога да ям без да ме е страх ,че ще получа криза.Ще спазвам стриктно диетата и ще въвеждам постепенно разрешените храни.

# 290
Леко възстановяване и никакви проблеми повече, Доли!   bouquet

# 291
  • Sofia
Благодаря  Hug  bouquet

# 292
  • NE
Доли Леко и бързо възстановяване. Добре, че не е тръгнал някой камък да излиза. Навреме си се оперирала. Peace

# 293
  • София
Бързо възстановяване и от мен!

# 294
  • Sofia
благодаря ви Hug

Аня,колко време сменяше превръзките?
На мен ми казаха след 1-2дни да ги махам лепенките,дори можело още днес да се къпя без тях,но аз не смея....сега си ги смених,малко ми прималя,няма болка,но ....

# 295
  • София
Аз бях само с разрез на пъпа (без друго по корема външно), 3 шева вътре в самия пъп, свалиха ми конците на 9-тия ден, преди това се къпах с водоустойчива лепенка.

# 296
  • NE
Аз бях с 3 дупки - около жлъчката, над пъпа и от дясната страна на корема за катетъра. Смениха ми лепенките на изписването и после ги свалих някъде на втори ден. На мен ми забраниха да се къпя докато не ми махнат конците, което беше 1 седмица след операцията.  Честно казано така ми беше по-удобно защото ме шиха с разградими след раждането и един месец ги чаках да паднат.
И на мен ми стана кофти като си видях разрезите. Слагах антиалергични лепенки. Така ме посъветваха в ХО.

# 297
  • Sofia
Какви са тези антиалергични лепенки?
Аз ползвам стерилни,такива ми препоръчаха...http://static1.framar.bg/product/cicaplaie-steril.jpg

ох,от снощи съм и с друг проблем Sad наду ми се една вена на крака,леко е болезнена на пипане,мазах с троксерутин и репарил гел,сега си направих компрес с извара и зехтин,намерих някои хомеопатични ,които помагат за такива проблеми....дано отзвучи бързо Praynig
четох,че е възможно след операция да се получи флебит или по-лошото тромбов флебит,в болницата ми биха две инжекции против тромби-едната в корема,другата в ръката

Последна редакция: нд, 08 фев 2015, 10:54 от Doli

# 298
  • NE
А ти имаш ли тромбофилия?

# 299
  • Sofia
Не знам какво е тромбофилия,но от 20год.имам разширени вени на краката,не ми са създавали до сега проблеми,правила съм си доплер преди 7год.и всичко беше наред.Профилактично се мажа с немския крем с кестен и червена лоза.

Общи условия

Активация на акаунт