ДЪЛГА КОСА - КАК

• 2 241
  • 9
  •   1
Отговори
Много искам дълга коса,но моята расте много бавно.С какво мога да я подхранвам,за да расте бързо?
Пробвах с хининова вода,но ефект нямаше.Дайте ми съвет.  Simple Smile

# 1
Тривитаминол, стимулант на Икаров, приемане на витамини. Маски с масла (кокосово, бадемово, арганово и др.)

# 2
Първо може ли да поясниш какво означава "бавен растеж" ?
Дължината,с която расте косата варира,като въздействие и оказват много вътрешни фактори.

# 3
Тривитаминол, стимулант на Икаров, приемане на витамини. Маски с масла (кокосово, бадемово, арганово и др.)
Стимуланта на Икаров и маслата  не омазняват ли косата по-бързо ? Що се отнася до витамините от форумите бях чела за Геритамин (Нео) стимулирал растежа на косата и ноктите . Пих го един месец и единственото което получих беше ''страхотен'' обрив по врата ,отне ми  три месеца за да го излекуван .

Цитат
Много искам дълга коса,но моята расте много бавно.С какво мога да я подхранвам,за да расте бързо?
Пробвах с хининова вода,но ефект нямаше.Дайте ми съвет.  Smile
Пробвала съм ампулите на  SERI за растеж по мои наблюдения дават резултат ,но все пак не може да се очакват чудеса .

# 4
Забавяне растежа на косата може да предвещава косопад.
Биотин,цинк,масло от пореч(хран.добавка),омега 3 и 6,това мога да препоръчам аз.Грижете се отвътре ,за да бъде хубава косата отвън  Party

# 5
Приемане на витамини , например геритамин и всеки месец трябва да се подстигват връхчетата - това много ускорява растежа.

# 6
Освен нещата, които са ти изброили може да ползваш и зехтин, хума, розова вода. Но най-вече се иска постоянство в грижите.

# 7
Пробвай със стимуланта на Икаров. По принцип косата ми се омазнява много бързо, но си мажа главата 1 път в седмицата, за подхранване. Четох из форуми, че някой си мажат косите преди всяко миене, но вече си зависи от самата коса. От няколко години си го ползвам и съм доволна.  Wink

# 8
  • София
Лятно време по принцип растежът на космите се ускорява. Бадемовото масло, което е основната съставка на Икаров, се води най-силният естествен стимулант за косата. Аз лично харесвам ампулите на Vichy, Dercos, те са по-скоро за косопад, но ги намирам за много полезни. Подстригването на връхчетата не мисля, че може да ускори растежа на косата, тъй като тя расте откъм корена, редовното подстригване само подпомага поддържането на косата в здрав вид.
Скалпът трябва редовно да се стимулира, да се дразнят космените фоликули, било то с масажи, леки подръпвания и т.н. Има разни индийски билки за коса - шикакай, сапунени ядки, амла, нийм, брингараж, брахми, продават се в биомагазините.
За храненето - косата се изгражда от кератин, т.е. протеин. Протеин има и в растителни източници, освен в познатите на всички месо, яйца и млечни продукти, например в леща, чия, киноа. За чията специално, тя се води суперхрана, тъй като съдържа много полезни елементи, пълноценен протеин, омега 3 и 6, калций, калий, желязо и т.н. Нужни са ти по няколко лъжички на ден, накиснати в течност, става като желе и не е неприятно на вкус, нито пък особено калорично.

# 9
Погрешно е да се смята, че подстригването на върховете ускорява растежа на косата. Всичко от корена надолу е мъртво. Правилното и пълноценно хранене, приемът на витамини и микроелементи от храната и като хранителни добавки са в основата на добрия растеж и вид на косата. Бирената мая на таблетки също е много добра за косата и за ноктите. Масажът на скалпа с маска (домашна или готова) или подходящо масло допълнително ускорява растежа, тъй като стимулира кръвообращението.

Общи условия

Активация на акаунт