(Био)зеленчукова градина - тема 26

• 56 807
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Моите репичка станаха люти, люти - не се ядат. Но ми беше жал да ги хвърля и пробвах да ги направя на разядка - нарязани на ситничко, с шепа ментови листа и разбъркани с кисело мляко. Ами получи се! Така не лютят и се изяждат, без да са ни най-любимото предястие.
Сега обмислям какво да засадя на мястото на 2 реда спанак, 3 реда репички и в скоро време - ред грах. Хем да не расте високо (за да може да минава трактора), хем да не му е късно.

без да съм експерт по въпроса, смятам че за репички  и спанак е късничко  Blush
не за друго, а те си искат хладното време и сега ще цъфнат бързо, без да направят листна маса/репичка  Hug

# 526
  • На Дунава
без да съм експерт по въпроса, смятам че за репички  и спанак е късничко  Blush
не за друго, а те си искат хладното време и сега ще цъфнат бързо, без да направят листна маса/репичка  Hug
О, Добри, аз ще ги махам, няма да ги слагам  Hug Въпросът е вместо тях какво да наредя Simple Smile А нали нямам право да ползвам мои си семена, изборът става още по-ограничен и труден. За сега си мисля за марула, тиква Хоккайдо, евентуално и червено цвекло и жълт морков, но за последните 3 не съм убедена дали не съм пропуснала времето. От семки ще ги садя, не от разсад.

# 527
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
извинявай, не съм прочела всичко  Hug

а какви семена имаш право да ползваш?

за моркови не знам, май може от есенните Simple Smile
маруля, трябва да е от тези, които няма да стрелкуват и цъфнат веднага, май айсберга бяха такива. и за цикорията пише нещо подобно;
тиква...  май не е късно

дини, пъпеши, краставици, домат - безколов Hug

все по-ясно осъзнавам, че нищо не знам  ooooh!

# 528
За цвеклото не е късно, аз също така и зелен боб имам план да слагам след спанака

# 529
  • София/Варна
Мисля,без да съм убедена,че корнишони и зеле биха станали след спанак и грах.
Миналата година август сях броколи, но при нас всичко става бавно и оформиха глави, но дребни. Може и сорта им да е бил такъв, защото имаха много листа. Даже готвих яхния с листата и стана доста добра. Така, че броколи със сигурност стават, но по-скоро към средата или края на юли. Сланата не ги попарва, че и от снега нищо не им стана. Докато не падна до -10 си живееха щастливо в двора.

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 15:59 от Gerundiq

# 530

Сега обмислям какво да засадя на мястото на 2 реда спанак, 3 реда репички и в скоро време - ред грах. Хем да не расте високо (за да може да минава трактора), хем да не му е късно.

Днес си купих семена за червен алабаш, зеле Кьосе - до 20 юни се сеят семена за разсад, също купих семена за китайско зеле и бяла ряпа - сеят се директно в края на юли до началото на август. Безколови домати също може, но не ща домати Simple Smile. А за дини и пъпеши четох, че искат 3-4 месеца топло през деня и през нощта. При нас през нощта рядко е топло.

# 531
Миналата година август сях броколи, но при нас всичко става бавно и оформиха глави, но дребни. Може и сорта им да е бил такъв, защото имаха много листа. Даже готвих яхния с листата и стана доста добра. Така, че броколи със сигурност стават, но по-скоро към средата или края на юли. Сланата не ги попарва, че и от снега нищо не им стана. Докато не падна до -10 си живееха щастливо в двора.
Да не е броколини?

# 532
Здравейте на всички!
Стелт, това, което показваш при доматите е жилкова некроза и от нея няма спасение-вирус .
Скубане на проявилите признаци и ежедневна проверка за нови случаи.И пълен контрол върху инсектите-няма да мине без химия.Иначе просто няма да има домати.

# 533
  • София/Варна
Титина дори и не знаех, че има такова нещо като броколини. Направих допитване до чичо гугъл и той отсъди, че моето е било нещастно и  недорасло броколи  Wink. Но тази година ще провам пак, ако не друго от листата става много прилична яхния

# 534
Жалко, че красотата не може да се запечата на 100%. Снимки от близката околност

една от градините - винаги по това време на годината ми изглежда много празно в градината Simple Smile

другата градина с картофите - само сме ги насадили, не са копани, не са загърляни..., но и това ще стане Simple Smile
нещо сайтът за прикачване са прави шеги... ще опитам от друг сайт

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 22:38 от Анонимен

# 535
  • София/Варна

alys много красиво. Празът е строен като войници.

# 536
  • Варна-София
Току-що беше изяден от колегите първия щирник от новата реколта. Разказвах им, че щирът това е спанакът на индианците.  Лехите с доматите ги използвам за 3-4 реколти - първата е щир, после расте тлъстигата, а във вадата между 2 реда слагам корени от джоджен.

# 537
  • София
Да пръскаме ли с нещо сега след дъждовете зеленчуковата градина ?  Изобщо моля споделете какви мерки предприемате в този момент. Мисля , че точно това е идеята на темата, да споделяме и да се учиме. Аз лично нямам опит , който да ми е предаден от баба или някой друг поради което се възползвам от Вашите препоръки и мнения , тук.
Предполагам трябва леко окопаване и пръскане Thinking

# 538
Пак откъснах три репички за цвят Simple Smile, не мога да издържа на изкушението.

# 539

Репичките ти са суперски. Ти да видиш, аз какви ги ядох - почти всички нагризани някъде, я под листата, я по средата, я отдолу, и се изкривили към нагризаноно. Обаче аз съм селянин и хич не ми е. Сипвам си на една капачка от буркан малко солчица и ги хрупам натюр, с манджичка.

Общи условия

Активация на акаунт