Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

• 360 177
  • 1 494
  •   2
Отговори
# 1 110
  • Варна
Точно този комплект взех за 60 лева от Айко Simple Smile

# 1 111
Търся тави които са ок от към материали. Моля препоръчайте.

# 1 112
  • Бургас
Благодаря ви за отговорите! bouquet
А за тези тигани, които сега са намалени в Айко, какво мислите?   http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=138& … 0050&sgid=138
Имам нужда от грил и евентуално един голям тиган. Видях ги на живо вчера, добре изглеждаха. Дали са качествени обаче?

# 1 113
  • Пловдив
Момичета искам обосновани МНЕНИЯ:

1/ Преди години по радиото казаха, че в Индия имало много случай на деца болни от ЦИРОЗА на черния дроб, заради тигани и съдове от МЕД, които хората там използвали при готвене. Оказало се дори, че алкохолиците в Европа, болни от цироза на черния дроб са болни не от алкохола, а заради медните дестилатори, в които се вари ракията. Отровните вещества попадали в ракията и т.н......

2/ МЕДНИТЕ съдове били много добри за готвене. Дори Ванга много ги харесвала и винаги държала в кухнята си медни котлета, носели щастие и благополучие на семейството. Готвенето в тях било полезно.

Навремето по селата се калайдисваха съдовете.
Та въпроса ми е:

КОЕ ОТ  1/  И  2/  Е ВЯРНО?

# 1 114
  • Варна
Аз не бих готвела в медни съдове  newsm78

# 1 115
Медните съдове не знам дали са полезни, но доказано са вредни и в тях храна не се съхранява.

# 1 116
По принцип медните съдове за готвене се калайдисват, за разлика от казаните за ракия  Grinning

# 1 117
  • София
Какво мислите за тези керамични тигани, с такова покритие, 24лв?
Мисля да сменя стария емайлиран с такъв, за плоча 18см.
За тези пари може ли да се намери нещо по-добро? newsm78

малко по-надолу са, два модела /Ernesto/:
http://www.lidl.bg/bg/513.htm?id=1055

С висококачествено керамично незалепващо покритие GREBLON® от фирма WEILBURGER

# 1 118
Ако няма изрично уточнение, че са PTFE и PFOA-free, значи си ги съдържат. Освен това за тази цена често тиганът е лек и няма да се нагрява равномерно. Виж го на място и го дигни, ако не тежи имай едно на ум, че може да не се нагрява добре.

# 1 119
  • Бургас
Ако няма изрично уточнение, че са PTFE и PFOA-free, значи си ги съдържат. Освен това за тази цена често тиганът е лек и няма да се нагрява равномерно. Виж го на място и го дигни, ако не тежи имай едно на ум, че може да не се нагрява добре.

Тази информация ми беше много полезна, благодаря!  Hug
Аз купих в крайна сметка два тигана NAVA от Айко и те отговарят на написаното от теб. Взех грил и един 28 см, чудя се за уок? Thinking
Също така от днес отново са пуснали комплекта тенджери на Ело на много хубава цена и този път май ще ги взема. http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=139&pid=85597&sgid=139

# 1 120
  • София
Тогава за около 30лв може ли да се вземе тиган без PTFE и PFOA newsm78

# 1 121
Тогава за около 30лв може ли да се вземе тиган без PTFE и PFOA newsm78
За можене, може, но ще изкара много малко, понеже ще е тънък, с тънък слой керамика и т.н.

# 1 122
  • Добрич
Здравейте, някой с мнение за Делимано Астория: http://www.delimano.bg/tigani/tigani-astoria.html, какво е това покритие Уитфорд Етерна, не разбрах от никъде. Не ми пасва много размера, 24 или 28см, в момента ползване 26см и пасва идеално, кой да избера според вас, по-малкия?

# 1 123
  • Варна
По-големия ще ви е голям  Peace
Аз съм с този - 24 см който е и съм много доволна  Peace
Нищо не загаря,не залепва,може да се готви без мазнина,но има една особеност - покритието не задържа мазнина и вода - течностите стоят така като на капки и не се разполагат по цялото дъно а се плъзгат напред-назад по повърхноста Simple Smile

# 1 124
  • Добрич
Мерси за отзива, не ми става много ясно как се плъзгат. Досега съм ползвала само Тефал тефлонов, как се справя Делимано спрямо тях, ако имаш наблюдение. А палачинките получават ли се в него?

Общи условия

Активация на акаунт