"Песен за огън и лед" - 8

• 31 837
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Някъде четох, че това бил 90 и някои си син на Крастър.

Според мен също не са само от него.

# 121
  • Варна

Че каква е разликата м/у Бродниците и зомбирани мъртавци? Този командир, който си взе за жена Друга, също не е умирал, а просто зомбиран, както направи и с бебето в последния епизод. Добре хайде някой да обясни разликата м/у Бродник, Друг и зомбиран жив човек.

Това го обяснявах скоро пак
 Laughing

Teзи:
Скрит текст:

са Другите. Друга раса различна от човешката, те са си живи, но не са топлокръвни същества.

Тези :
Скрит текст:
са ходещите мъртъвци.  Хора, които са вече мъртви и имат остатъчна донякъде собствена воля, както и остатъчни спомени. Другите ги вдигат с магия и те нападат останалите хора. Дееспособни са докато не се разложат, а на север това става бавно.

# 122
Имам предвид, че може би Крастър е главният виновник за събуждането на Бродниците. Момиченца сред Белите бродници няма, те са само зомбита. Както конете и лосовете. Щото едва ли Крастър е оставял в гората и малки жребчета  Laughing

# 123
  • Варна
Имам предвид, че може би Крастър е главният виновник за събуждането на Бродниците. Момиченца сред Белите бродници няма, те са само зомбита. Както конете и лосовете. Щото едва ли Крастър е оставял в гората и малки вребчета  Laughing

Може да не е главния виновник, нещо/някой го е принудил да го прави. Т.е. няма избор.

# 124
Имам предвид, че може би Крастър е главният виновник за събуждането на Бродниците. 

не мисля

според мен всичко е някак едновременно - бродници, дракони, очакваната реализация на предсказанието /предсказанията/; Крастър е само между другото

Може да не е главния виновник, нещо/някой го е принудил да го прави. Т.е. няма избор.

+1

# 125
Имам предвид, че може би Крастър е главният виновник за събуждането на Бродниците. Момиченца сред Белите бродници няма, те са само зомбита. Както конете и лосовете. Щото едва ли Крастър е оставял в гората и малки вребчета  Laughing

О, не. Не мисля, че го е правил нарочно. Просто е искал да бъде оставен на мира, без да си дава сметка какво всъщност прави.

# 126
Имам предвид, че може би Крастър е главният виновник за събуждането на Бродниците. Момиченца сред Белите бродници няма, те са само зомбита. Както конете и лосовете. Щото едва ли Крастър е оставял в гората и малки жребчета  Laughing
Белите бродници не са зомбита, не са мъртви. Умрели коне и лосове за съживяване едва ли е трудно да си намерят. Диваците отглеждат животни.

Чисто теоретично, ако от някое дивашко село са оставяли в снега и бебета момиченца, би могло да има и жени-бродници.

# 127
  • Варна
Белите бродници не са зомбита, не са мъртви. Умрели коне и лосове за съживяване едва ли е трудно да си намерят. Диваците отглеждат животни.

Бели бродници = Други, зомбита = ходещи мъртъвци

# 128
Благодаря за разясненията.

Жената на Краля на нощта е била Друга, така че има Други от женски произход. Даже на последната серия Кралят на нощта от далече го помислих за жена.

# 129
  • Варна
Благодаря за разясненията.

Жената на Краля на нощта е била Друга, така че има Други от женски произход. Даже на последната серия Кралят на нощта от далече го помислих за жена.

Някои стигат по-далеч в търсенето на прилики.  Joy

Скрит текст:

# 130
 Joy Joy Joy
1:1  Laughing
Е в далечината с черното наметало и издължен фин силует наистина ми заприлича на жена му Simple Smile.

# 131
Ако ще си говорим за прилики, по-назад някой беше споменал за Ледените великани и Локи. И на мен на тях ми заприличаха бродниците. Laughing

# 132

Laughing Laughing Laughing Laughing Локи - много гаден и противен ми беше.

Малко извън темата, ама да си кажа мъката. След Песента започвам два фентъзи епоса и се отказвам след 100- 150 стр. Не мога нищо да си намеря, а идеята за Малазана как първата книга просто трябва да я прочетеш и да дадеш шанс на втората- не ми допада особено. Сега съм почнала Сабриел и ми се струва, че пак няма да сполуча.

# 133
Нямаше ли някаква теория, че Другите се активизират при появата на дракони? Един вид, появата на едните причинява и появата на другите? Има логика да е така... Thinking

Според мен, ако това е единственият начин, по който Другите се размножават - чрез превръщане на човешки бебета, не е възможно да разчитат само на Крастър и неговите потомци. Това значи много слаби темпове на увеличаване на армията им, което едва ли ги устройва. Няма как да е само Крастър, освен ако не са го "наградили" с някаква свръхчовешка издръжливост и дълголетие, така че този мръсник да им е ръсил бебета в продължение на столетия. Иначе репродуктивният му период ще да е около 50-60 години максиму (не знам на колко беше, когато го заклаха). Всяка от жените му може да роди по не повече от два пъти годишно. Те колко бяха на брой? Даже и по 50 деца годишно да им е давал, а това е много оптимистична прогноза, това прави не повече от 3000 за всичките 60 години...  Трябва да има и други! Peace

# 134
Дали Другите ги бърка това, че синовете на Крастър са плод на дългогодишно кръвосмешение? Или при прераждането на бебетата като бродници генетичните дефекти престават да имат значение?

Общи условия

Активация на акаунт