"Песен за огън и лед" - 8

• 31 784
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
как ще ни прецака, ако се спъне и падне в бездната на качване към орлово гнездо например  Mr. Green

пп правих кексчетата й по рецептата на Хексе от вестника на Кауфланд, не са никак лоши

# 226
пп правих кексчетата й по рецептата на Хексе от вестника на Кауфланд, не са никак лоши

Може ли рецептата? В Търново няма Кауфланд и не съм мяркала техни брошури, пък обожавам лимонови сладкиши... Heart Eyes

# 227
  • Русе
Точно така. С уговорката, че ако Едмур има момиче и го убият, наследник на Речен пад става Черната риба.

Ако Едмур има момиче и умре, наследникът е дъщеря му Simple Smile . Момичетата наследяват бащите си, просто идват след момчетата - но преди останалите роднини на татко си. Черната риба е след всички деца на брат си, както и след техните деца и т.н. Т.е. дори Робърт Арин е преди него по линията на Тъли чрез Лиза. Санса не може да стане наследница на Арин, в най-добрия случай ще бъде майка на наследника и оттам евентуално управник до навършването на пълнолетието му/й, каквато игра играеше Лиза. Виж, под претекст на узаконяването на Алайн може да наследи собствеността на Кутрето, ама за тая цел ще трябва завинаги да изостави истинската си самоличност.

Може ли рецептата? В Търново няма Кауфланд и не съм мяркала техни брошури, пък обожавам лимонови сладкиши... Heart Eyes

Моля, побързайте да дадете на Windy рецептата, че дотогава раците няма да сме спокойни. Пък после да му мислят лимоните  bouquet

# 228
Моля, побързайте да дадете на Windy рецептата, че дотогава раците няма да сме спокойни. Пък после да му мислят лимоните  bouquet

Мхм, надявай се! Те кексчетата са за десерт... Twisted Evil

# 229
Посредством сложни маневри из нета /защото и аз не видях този вестник на живо/, успях да изрежа ето тази картинка от един сайт:

пп доста горчаха лимоновите кори, следващия път ще пробвам без тях или поне с по-малко + повече ванилия; представям си ги с купичка бита сметана, леко подсладена и също с много ванилия
но разбира се, нито един реален сладкиш не е толкова вкусен колкото представата за този, който обича Санса  Mr. Green

# 230
bubanka, благодаря!  bouquet

Аз си колекционирам лимонови сладкиши. Имам рецепти за още поне два сладкиша, имащи претенциите, че са "на Санса". Laughing

# 231
bubanka, благодаря!  bouquet

Аз си колекционирам лимонови сладкиши. Имам рецепти за още поне два сладкиша, имащи претенциите, че са "на Санса". Laughing

моля за рецепти на лс  Hug

# 232
  • Варна
как ще ни прецака, ако се спъне и падне в бездната на качване към орлово гнездо например  Mr. Green

И да загубим какви ги мъти Кутрето? От Мартин очаквам всичко, де.
Все пак идеята е да презимуват в Долината, така че напролет евентуално. На мен ми се струва, че Миранда не се досеща коя е Санса, но се досеща, че не е дъщеря на Кутрето. Даже подозирам, че може да се кандидатира да и е мащеха. Mr. Green

# 233
  • Варна
Серията мина и замина, много мълчите. Laughing

# 234
Да, то какво да кажем вече. Мазният поглед на Кутрето досега се оказа, че не е безпочвен. Именно ще я взима Санса за жена, поне такива намерения ще има. И като картина Долината и Орлово гнездо въобще не са това, което трябва да са и оттам ще се загуби емоцията при слизането на Санса - мислите й и разговорите й с онази Лейди. Въпреки че й това могат да го изрежат.
Разбрахме Варго/ Лок  newsm78 за какво беше изпратен на Вала, въпреки че това че малките Старки обикалят на Север, а той става член на НС по никакъв начин не му гарантиваше срещата с тях и по- скоро нещата бяха много насосани тук. Не ми хареса въобще цялата идея с него. Трябваше Ходор като му изви врата, Бран да каже- Старките ти пращат много здраве.
Вместо да дават как Подрик и Бриен си лафят, вече можеше да са срещнали някой по пътя и да питат дали са виждали знатната лейди. Половината епизоди са пълни с безсмислени сцени и не ми е ясно как възнамеряват да приключат в 6 сезона. Пълен абсурд и рекламен трик според мен.
Събитията около колибата на извратения тип бяха най- интересни. Само не разбрах Лято къде се загуби, ама и той ще се появи сигурно от нищото.

# 235
  • Варна
Аз и в темата за сериала предположих, че ще "изрежат" Хари Хардинг и ще го заменят с Робин.
Проблемът е , че си бях построила подобна теория за развитие в книгите - Санса започва да се варгва в Робин и докарва работата до там, че се жени за Р. Арин , а не за Хари. А способностите и на варг са инструмент за управление на съпруга й.
Ако стане така обаче, сериала дава спойлер за книгата. Thinking

Скрит текст:
Знам, че и в книгите я гласяха първоначално за жена на Робин, а после смениха плановете, но тук Сладкия ми изглежда прекалено здрав и жизнен и оттам полета на фантазията ми. Blush  Laughing

# 236
И на мен жизнеността му, ми направи впечатление. Да се надяваме, че когато Лиза умре, Кутрето ще коригира това. Не виждам и смисъл Кутрето да иска да омъжва Санса за Сладкия, след като се справи с ненормалната му майка. По- скоро и малкия ще си замине по някое време и той ще иска Санса само за него си. Иначе Лиза може да си прави илюзии за сватни колкото си иска. Мисля че точно Кат я беше отрязала по повод идеята й за брак между Санса и Робин. Също и не ми се вярва Санса да отключи способностите си толкова скоро. При нея нещата се развиват без особени магически намеси и способности и си мисля, че по- скоро първо ще се развие като Играч, а след това като нещо повече.

# 237
  • Варна
И на мен жизнеността му, ми направи впечатление. Да се надяваме, че когато Лиза умре, Кутрето ще коригира това. Не виждам и смисъл Кутрето да иска да омъжва Санса за Сладкия, след като се справи с ненормалната му майка. По- скоро и малкия ще си замине по някое време и той ще иска Санса само за него си. Иначе Лиза може да си прави илюзии за сватни колкото си иска. Мисля че точно Кат я беше отрязала по повод идеята й за брак между Санса и Робин. Също и не ми се вярва Санса да отключи способностите си толкова скоро. При нея нещата се развиват без особени магически намеси и способности и си мисля, че по- скоро първо ще се развие като Играч, а след това като нещо повече.

Именно, че ако я ожени за Робин Санса ще остане за него, или поне шансовете са по-силни от един брак с Хари.

П.П. Аз взех да се съмнявам, че Санса ще стане играч. Твърде добронамерена е за това.

# 238
За да стане играч трябва да претърпи някакво много голямо сътресение- като изнасилване например. Не че й го пожелавам. Не че и малко сътресения претърпя. Иначе не виждам как ще се измъкне. Пак трябва да чака някой да я спасява. Като чичо й например, но е време да поеме контрол над съдбата си, иначе за мен лично персонажът й ще е голямо разочарование.
Не виждам как ще й се отключат варг способностите там. Не съм сигурна дали може направо да се напъхва в човек, без да е оттренирала и осъвършенствала способностите си с някое животно. Убиха Лейди точно, за да забавят развитието на Санса като Старк.
А Хари е ясно, че в сериала го отписахме, а Кутрето ще направи всичко да се докопа до Санса. Само че и в книгата намеренията му са такива. Не си ли правеше планове Хари и той злощастно да се спомине след сключване на брак?

# 239
  • Варна
За да стане играч трябва да претърпи някакво много голямо сътресение- като изнасилване например. Не че й го пожелавам. Не че и малко сътресения претърпя. Иначе не виждам как ще се измъкне. Пак трябва да чака някой да я спасява. Като чичо й например, но е време да поеме контрол над съдбата си, иначе за мен лично персонажът й ще е голямо разочарование.
Не виждам как ще й се отключат варг способностите там. Не съм сигурна дали може направо да се напъхва в човек, без да е оттренирала и осъвършенствала способностите си с някое животно. Убиха Лейди точно, за да забавят развитието на Санса като Старк.
А Хари е ясно, че в сериала го отписахме, а Кутрето ще направи всичко да се докопа до Санса. Само че и в книгата намеренията му са такива. Не си ли правеше планове Хари и той злощастно да се спомине след сключване на брак?

Може и да си е правил, но Хари е здрав и силен, може да е умен, а зимата иде. Не е толкова сигурна работата, колкото с парцалената кукла Робин.
Санса изживя достатъчно сътресения смятам, екзекуцията на баща й, публичното и унижение в двора, един брак с Тирион си беше достатъчен шок. Но тя не се промени.
Надявам се да не преживее изнасилване, тя е от типа жени,  който мъжете се чувстват длъжни да защитават. Има достатъчно желаещи да играят "нейни рицари".

П.П. Настъпващата зима 10-години ли щеше да трае? Поне така е написано на обложката на една от книгите. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт