"Песен за огън и лед" - 8

• 31 627
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
То е ясно, че Болтън ще има претенции за Рогов лес, нали затова беше и сватбата и затова умориха жената, но по никакви закони тези претенции не са основателни.
Биха били основателни, ако тя беше осиновила Рамзи вместо да се женят... така както и предлагаше един от лордовете на Севера да и прати втория си син който да бъде осиновен и да вземе името и.

Аз препрочитам Принцесата... за да видя как да делим  Grinning
и виждам, че любовницата на Еймонд Таргариен има видения в огъня... което дава тема за размисъл.

# 556
То е ясно, че Болтън ще има претенции за Рогов лес, нали затова беше и сватбата и затова умориха жената, но по никакви закони тези претенции не са основателни.
Биха били основателни, ако тя беше осиновила Рамзи вместо да се женят... така както и предлагаше един от лордовете на Севера да и прати втория си син който да бъде осиновен и да вземе името и.

Обявила го е за наследник, мисля, че е достатъчно.

# 557
Литълфингър е може би най-сериозният играч в Играта на Тронове -забавен, способен, "приятел на всички" , амбициозен,но пък  никой не го счита за сериозна опасност  ,поради неговия произход и изобщо репутацията която си е създал. (образът му в сериала е малко по -различен де,по-открит , по-явен,но предполагам ,че няма как иначе по телевизията) .В същото време, Кутрето - човек без знатен произход,богати земи и заклети мечове, е отговорен за или замесен в някои от най - повратните събития  от близкото минало :

1.Убийството на Джон Арин
2.Свалянето и последвалата екзекуция на Нед Старк (за второто се има предположения ,че именно той е въздействал на Джофри да вземе решението)
3.Отравянето на Джофри

Такааа,  има на сметката си 2 Ръце и 1 Крал. Като добавим и Лиза Арин в списъка,и вкарването  на Тирелите в съюз с короната ,излиза че с действията си е повлиял върху политическата ситуация на континента повече от всеки друг.  А най-амициозните му планове тепърва предстои да се разгърнат. Whistling

# 558
Да, но под натиск. Ако има свидетели на принудителното обявяване на Рамзи ьа наследник, то Рууз ще остане без Рогов лес.

# 559
Аз очаквам Кутрето да е първия от главнте персонажи който ще гушне букета в следващата книга.  newsm38 Това е лимоново кексче. С многозначителна свещ.

# 560
  • Варна
Аз очаквам Кутрето да е първия от главнте персонажи който ще гушне букета в следващата книга.  newsm38 Това е лимоново кексче. С многозначителна свещ.

Не случайно Санса има достъп до сладкосън. Mr. Green

# 561
Ако Кутрето се спомине толкова рано, ще се загуби тръпката от саревнованието между него и Варис. Определено смятам Варис (заедно с Илирио)за много по- хитър от Петир, но все пак Кутрето го виждам мъртъв най- рано в края на следващата книга.
Кой ще обсъждаме сега?

П.С. Сетих се нещо пак от последния епизод. През цялото време, докато течеше процеса се виждаше самодоволството на Тивин, че най- после ще се оттърве от Тирион, което ме навежда на мисълта, че той е абсолютно наясно, че Тирион не е виновен. Очаквал е, че Джейми ще го защити и ще предложи сделка. Надявал се е на това и това е причината тялото му да вони. Докато съм чела тази част не съм го усетила по този начин.

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 21:23 от g-style

# 562
Ами да в диалога на Джайм с Тивин в сериала всичко лъсна,
Тивин само чакаше Джайм да предложи да се откаже от плаща, за да каже ДА...
малкия доста се изненада от бързото ОК или се усети как баща му го изработи
не обърнах внимание на точната емоция на Николас, когато Чарлз е в кадър само Питър може да се мери с него.

Да, но под натиск. Ако има свидетели на принудителното обявяване на Рамзи ьа наследник, то Рууз ще остане без Рогов лес.

Ще се намерят, я септон, я майстер, няма как всички свидетели да са хора на Болтънови, в имението трябва да е имало доста слуги примерно...
Неслучайно е споменато как всички северни родове имат пряка роднинска връзка с Рогов лес.
Освен това всички са наясно как е умряла Лейди Донела, особено първия и братовчед лорд Виман.

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 22:02 от Бумър

# 563
  • Варна
Ако Кутрето се спомине толкова рано, ще се загуби тръпката от саревнованието между него и Варис. Определено смятам Варис (заедно с Илирио)за много по- хитър от Петир, но все пак Кутрето го виждам мъртъв най- рано в края на следващата книга.
Кой ще обсъждаме сега?

В същото време смъртта и на двамата ще е приятно раздвижване. Кой ще се обяви за следващия голям играч във Вестерос? Ще има ли такъв? Ще настане ли хаос?

Или ако останат живи, ще могат ли да плетат интригите си в условията на зомбоапокалипсис?

Ако Санса убие Кутрето, най-вероятно ще пострада и тя. Със сигурност Петир ще обвърже собственото си евентуално потъване с нейното. Той поне е наясно, че понякога се случва фигурките да проявят собствена воля.

# 564
Значи правилно съм усетила нещата. Като пробавим и наставленията на Тивин към Томен над тялото на Джоф и още малко ще повярвам, че в сериала и Тивин има общо с убийството на краля. С един куршум кралят изрод мъртъв, Джейми хвърля белия плащ, Тирион на Вала, а от Церсей са се очаквали обвиненията  което е напълно предвидимо.

Аз съм сигурна, чр Кутрето ще бъде надцакан в собствената си игра, надявам се от Санса, но му е рано още. А и честно казано не искам да опознавам нови герои и тези са ми много. В Принцесата има толкова мн Тарг със сходни имена, че ми е много трудно да проследявам действието.

# 565
Аз съм сигурна, чр Кутрето ще бъде надцакан в собствената си игра, надявам се от Санса, но му е рано още. А и честно казано не искам да опознавам нови герои

+ 1

за да не пострада Санса, някой с "широк" гръб трябва да я подкрепи - за сега не виждам такъв, дори Черната риба не ми изглежда достатъчен

след всичко, което ще преживее, да не вземе да се влюби в съпруга си  Mr. Green /Тирион имам предвид/ - и заживели щастливо лятото в ЗХ, зимата на Скалата  smile3532
родили им се 7 деца - три сивооки и тъмнокоси, три със зелени очи и златни коси и едно "шарено" - всички красиви, момичетата над 1.60 м, а момчетата - над 1.85 м.; задомили се за наследниците на всички 7 кралства и т. н.  Mr. Green

# 566
 Joy Joy Joy
То зимата в ЗХ ще е по- готино. Имат локално парно навсякъде в замъка, от топлите извори. Модерна и екологична работа. По програма Енергийна ефективност  Laughing

# 567
  • Варна
Тц, Санса няма да се влюби в Тирион. Crossing Arms
Тя изпитва отвращение, съжаление и благодарност към него.  Страст някак не виждам.

Освен това, ако се ожени за него няма ли 50% шанс децата им да са джуджета? Не съм наясно с тази част на генетиката.

Сивооки и тъмнокоси деца? Къде отидоха гените на Тъли?  Crossing Arms

# 568
Хексе, не ми разваляй фантазиите  Mr. Green
шегувам се в горния пост  Joy

# 569
50% наследственост е шанса при двама родители с ахондроплазия... При един родител е 25%.
значи при 4 деца едното много вероятно поне едното също да е нисичко.

Общи условия

Активация на акаунт