"Песен за огън и лед" - 8

• 31 868
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Е, чак пък 3/4...
Към този момент никой във Вестерос не е наясно на чия страна играе Варис и как ще се разпределят силите в една евентуална война (то ние не сме сигурни, да не говорим за тези в книгите). Реално, доскоро всички си мислеха, че Варис и Кутрето са поддръжници на настоящата кралска фамилия. Дорн не беше ясно на чия страна ще застане, а към момента малцина са наясно с появата на Егон. Изобщо, силите и комбинациите се променят доста динамично, така че нищо не се знае.

Станис търпи критики заради това, че не се сближава с никого и няма приятели. Може и така да е, но пък това невинаги е лошо. Давам пример с Карстарк - бяха много сериозен поддръжник на Роб, една кръв и т.н. Какво се случи после? Карстарк Старши закла момчетата на Ланистър с идеята, че понеже е приближен на Роб, ще му се размине. Това доведе до разрива помежду им, който всички знаят как свърши. Не бива никой да остава с впечатлението, че е твърде близък с краля, защото започва да си вярва прекалено и стават инциденти. Naughty

Тук масово се обсъжда Мелисандра, обаче никой нищо не казва за Селайз и нейните хора, които всъщност са довели Мелисандра при Станис. На мен това ми е крайно подозрително... Селайз ме безпокои, не очаквам много добри неща от нея... Thinking

# 61
Гледахте ли епизода? Ще коментираме ли Краля на Нощта, тринайсетте бродника с черни плащове, олтара и менхирите? Май видяхме Сърцето на Зимата и това, че няма велик Друг, чието име не бива да бъде изговаряно...

# 62
Което не е добре за кралството. Naughty
Като цяло той не би могъл да унищожи елита на три-четвърти Вестерос,
Варис и Кутрето не са елита. Те са като рак за кралството и би направил голямо добро, ако ги скъси с една глава. С Ланистър няма как да не се налага да се разправи и не би могъл да приеме независимост на Севера и Железните о-ви, но с останалите що годе би могъл да се спогоди. Пред Ренли щяха да стоят същите задачи.
Цитат
някой ще го убие в съня му.
Има си Мелисандра, тя ще го предупреди.

# 63
Гледахте ли епизода? Ще коментираме ли Краля на Нощта, тринайсетте бродника с черни плащове, олтара и менхирите? Май видяхме Сърцето на Зимата и това, че няма велик Друг, чието име не бива да бъде изговаряно...

Аз ще го гледам (ако малкото диване у дома не реши друго) в 21:00 часа по НВО. Чакам го с нетърпение!  smile3508

# 64
Ще го коментирам така:
веднага се върнах петнайсетина години назад - когато бях млад и играех като ненормален Диабло-то Simple Smile
Сега по сериозно, освен много въпроси друго не ми идва на акъла , а вече 16 часа го мисля това:
1 От какво беше този олтар, драконово стъкло или ...?
2 Защо са 13 на брой и каква е магията им,(видя се че  те правят други) , и въобще какво още могат да правят?
№ Малка асоциация направих с маговете в Карт(там бях в етажа с врати от язови дървета и абанос)  - мъртви и взимащи живот при допир(  С ДАНИ НЕ СТАНА НОМЕРА ....).
3.Какъв беше този замък или планина в подножието на която влезе бродника???
Видя се че стигна до олтара сложи бебето и се отдръпна назад.
А от там дойде един от 13-те  с късите рога  като тази имот иконка   Twisted Evil
 Какви са тези същества и колко живеят и как умират ????
Означава ли това, че след като падне Вала(защото смятам че ще падне) Дани-то с драконите ще трябва да стигне до там и да им види сметката. И ако да какъв ще го прави Бран в това дърво. Предполагам , че до края на сезона ще стигне до дървото .
Това ли видя Бран в съня си с триоката врана в първа книга ?
Въобще само въпроси без отговор, но поне дадоха някакво обяснение за тези други, като направиха по интересен сериялът.
 А се бях отегчил  от него  Laughing

# 65
Тази вечер ще коментирам Станис, а серията утре. Станис позволи да бъде манипулиран и въвлечен в една абсолютна измислица от една непозната жрица, която се кланя на чужд бог. Какъв управник може да е такъв човек? Милост проявява към Давос, но въпреки невероятното доверие и вяра, което му той гласува, Станис се лишава от неговите съвети и го праща на майната му, за да му търси съюзници. И кой ще иска да се съюзи с крал, който се съветва с жена, която гледа в огньовете и иска всички да приемат тази чужда вяра за Вестерос. Нелепо е да си мислиш, че тоЗи план би имал успех. Но уважавам чувството на справедливост на Станис. И да, за да си добър крал, трябва да си лидер, лидерите притежават мноцо разнородни качества, които на Станис му липсват и харизмата е едно от тях.

# 66
  • София
Аз по серията: не мога да преглътна това, че погубиха бебчето. всеки автор, колкото и жесток или мъдър сюжет да е замислил, трябва да даде място на любовта. все пак е писател. все пак се обръща към нас. не може да няма капка любов в порива му да разказва. не ми се чете този автор, нито ми се гледа филма оттук насетне. е, зрелищен е, някой неща ще ми липсват, съдбата на дени също може би, но ,.... мерси, все пак, стига ми толко омраза

# 67
  • София
междудругото, четящите книгата... (аз няма да се присъединя към
вас) - и в книгата ли е така?

# 68
междудругото, четящите книгата... (аз няма да се присъединя към
вас) - и в книгата ли е така?

Не, този момент в книгата го няма.

# 69
  • София
Somniator, а можеш ли да кажеш с няколко думи как е? Сам и приятелката му избягват от Крастър с бебето, и?

п.с. може със скрит текст или на лични, за да не развалим четенето на някого...

# 70
  • Русе
Няма го, но е силно загатнат (не конкретно той, а самото действие).

Инак е официално потвърдено от HBO - показаха ни Краля на нощта, 13-тия командир на Стража, който сега явно е бродник... Дали и останалите на заден фон не са бивши командири на Стража? Малко ще съм разочарован, ако Другите са просто изменени хора (със свръхчовешки способности - знаят как да накарат бебе да спре да плаче само с едно докосване!), откъде би се пръкнал първият такъв в тоя случай. Ако не друго, елиминирахме една от възможните самоличности на Студени ръце.

Още трябва да разберем за Другите. От това, което знаем към момента, всъщност изобщо не са някаква голяма заплаха за Вестерос, каквато трябва да повярваме. Аджеба, в миналата война хората и техните съюзници чедата са били буквално на прага на изчезването, с отдавна изклани и разбити армии, а малцината оцелели измирали от глад сред поколения мрак и студ, после изведнъж открили, че обсидианът убива бродниците, и веднага обърнали хода на войната. При такова преекспониране към сегашната обстановка, когато това знание е що-годе добре известно и човечеството си е екстра и многобройно при все гражданската война, то бродниците просто няма да имат шанс, освен ако междувременно не са развили нови, по-добри методи за завладяване на топлите територии. Както хората са подобрили своя инвентар - вместо само бронз и руни вече си имат стомана, четмо и писмо, огнени смеси и валирианска стомана, па и някой и друг дракон отгоре. За 10 хилядолетия можеха все и барута да открият, ама пък и по-добре, че инак нямаше да им трябват Други да ги плашат с изчезване Rolling Eyes

# 71
Somniator, а можеш ли да кажеш с няколко думи как е? Сам и приятелката му избягват от Крастър с бебето, и?

п.с. може със скрит текст или на лични, за да не развалим четенето на някого...

Ами те се връщат в Черен замък, ако беше така на български, и след това единственото, което се знае за ставащото отвъд Вала е от главите на Бран. Но докато бягат са нападнати от Бродници и Сам убива един - както е във филма -, но след това ги нападат още. Тогава им помага да избягат Студени ръце, което не е човек, мисля че е Бродник, но въпреки това им помага и може да разговаря с тях, но си крие лицето. Доколкото си спомням, Бран и компания също ги бяха нападнали или обградили бродници, не помня как се измъкнаха. Но няма такива моменти, като тези с бебето или поне не са показани. А Джили остава при Сам до ... следващите събития. Освен това Сам не казва на Джон, че Бран е жив.

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 00:34 от Somniator

# 72
Eee ти пък за едно бебе, какъв проблем направи, + това те нищо лошо не му направиха, само го докосна и очите му посиняха. Този Крал на нощта много приличаше на Дарт Маул от Междузвездни войни само, че син.
Мартин беше казал, че те са друга форма на живот, не са хора или поне не са живи по начина по който очакваме. Сега се оказа, че стават от хора или поне само от бебетата им. Много ми заприличаха на ледените гиганти от света на Тор. Локи там всъщност от леден стана човек.

Това по принцип го няма в книгата, не е ясно дали ще го има и ако го има дали ще е точно така.

# 73
  • Варна
Което не е добре за кралството. Naughty
Като цяло той не би могъл да унищожи елита на три-четвърти Вестерос,
Варис и Кутрето не са елита. Те са като рак за кралството и би направил голямо добро, ако ги скъси с една глава. С Ланистър няма как да не се налага да се разправи и не би могъл да приеме независимост на Севера и Железните о-ви, но с останалите що годе би могъл да се спогоди. Пред Ренли щяха да стоят същите задачи.
Цитат
някой ще го убие в съня му.
Има си Мелисандра, тя ще го предупреди.

Къде съм нарекла Варис и Кутрето елит? Rolling Eyes
Момичета не знам защо не ме разбирате, явно грешката е в мен, не мога да се изкажа добре.

Варис и Кутрето са Играчите, както и баба Олена. Те не са елит, те са сивите кардинали замислящи покушения, интриги и нещастни случаи.
Елитът си е отделно, там така са се увъртели в клетви, предателства и родствени връзки, че сигурно няма никой чист като за пред Станис.
Никой няма да превие крак пред него , защото не очаква да бъде пожален.

От лед вероятно, драконовото стъкло е черно - обсидиан,
https://www.google.com/search?q=%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%B8%D0%B4%D … =1855&bih=990

П.П. Бях питала по-рано, къде е споменато за драконова стомана?

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 07:44 от Хексе

# 74
Ще го коментирам така:
веднага се върнах петнайсетина години назад - когато бях млад и играех като ненормален Диабло-то Simple Smile
Сега по сериозно, освен много въпроси друго не ми идва на акъла , а вече 16 часа го мисля това:
2 Защо са 13 на брой и каква е магията им,(видя се че  те правят други) , и въобще какво още могат да правят?
№ Малка асоциация направих с маговете в Карт(там бях в етажа с врати от язови дървета и абанос)  - мъртви и взимащи живот при допир(  С ДАНИ НЕ СТАНА НОМЕРА ....).
3.Какъв беше този замък или планина в подножието на която влезе бродника???
Видя се че стигна до олтара сложи бебето и се отдръпна назад.
А от там дойде един от 13-те  с късите рога  като тази имот иконка   Twisted Evil
 Какви са тези същества и колко живеят и как умират ????
Означава ли това, че след като падне Вала(защото смятам че ще падне) Дани-то с драконите ще трябва да стигне до там и да им види сметката. И ако да какъв ще го прави Бран в това дърво. Предполагам , че до края на сезона ще стигне до дървото .
Това ли видя Бран в съня си с триоката врана в първа книга ?
Въобще само въпроси без отговор, но поне дадоха някакво обяснение за тези други, като направиха по интересен сериялът.
 А се бях отегчил  от него  Laughing

Мисля, че видяхме Сърцето на Зимата и ръбатите камени върху които са прободени зеленозрящите от съня на Бран когато беше в кома. Т.е видяхме невижданото.
Жената на Крастър беше права. Синовете на Крастър са превръщани в Бродници, затова си приличат като близнаци.
Шефовете са 13 и големият бос изглежда различно. Облечени са в черно. Уау! Това Лорда Командир ли е, или Последния герой с 12те си другаря?
Олтара беше от лед? За драконово стъкло не бях се сетила....Видението на Бран от 2 епизод още не сме го видяли.
Големият бос не е Другия и не е бог. Мелисандра е в грешка за кой ли път.

Мариша7, не го убиха бебето, превърнаха го в Бял Бродник.

Общи условия

Активация на акаунт