"Песен за огън и лед" - 8

• 31 857
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
Нямам такива спомени. Thinking Не беше ли по-скоро, че е вероятно в Асшаи да има оцелели дракони? Нали и уж яйцата от Илирио бяха оттам?

Кой знае какво има там. То за Асшаи нямаме данни, камо ли за земите отвъд него. Там е толкова обследвано в книгите, колкото и северната част на Вестерос. Същото е и с Валирия, и със Соторос. Че и Летните острови де, ама там не предполагам да има друго, освен база за мокрите сънища на Робърт Баратеон, Първия с това име.

# 91
Като нищо може да е от звезден метал. Все пак има прецедент - мечът Зора на Дейн е изкован от паднала звезда, откъдето и произлиза името на владението им.

Точно за това го казвам, защото смятам че Зора е легендарният меч - на Последния герой/Азор Ахай, ако са едно и също лице.

Хексе - а дали драконовата стомана издържа на студ? На огън ясно, но според мен точно в ледът й е слабото място. Иначе щеше да е по- разпространен материал за изработка на оръжия и щеше да се търгува по- скъпо от валирианската стомана, като се има предвид, че драконите за момента се водят изчезнали. А скелетите на старите дракони си стоят непокътнати в КЧ.

В легендата на Азор точно "мракът" в ключовата дума. Кой мрак, от къде е дошъл и с какво се характеризира. Имат прекалено много допирни точки двете легенди. Според мен по- скоро се допълват. АКо в едната легенда липсва подробност за нещо, то ще го има в другата и обратно.

# 92
  • Варна
Като нищо може да е от звезден метал. Все пак има прецедент - мечът Зора на Дейн е изкован от паднала звезда, откъдето и произлиза името на владението им.

Апропо, да не забравяме, че независимо от митовете за герои и Ахаи, Другите са победени едва в решителната битка за зората, когато армията на Нощния страж се сблъсква с войската на Другите и успява да я разбие. За това има малко повече данни, тъй като е залегнало в културата на Севера.

Точно, няма как да е изкован от драконова кост, защото тогава е нямало все още дракони. Peace

# 93
Аз не мога да намеря инфо за никакъв Нощем град. Коронис кажи как е на английски. Да не е Shadow Lands. Защото до Асшаи се намират сенчестите земи и някакви планини от където май са се появили драконите. И Илирио твърди, че яйцата са оттам - да. Както и Мелисандра. А да не би Мелис да си търси драконче и някой, който да може да го управлява като Джон например?

# 94
  • Варна
Нямам такива спомени. Thinking Не беше ли по-скоро, че е вероятно в Асшаи да има оцелели дракони? Нали и уж яйцата от Илирио бяха оттам?

Кой знае какво има там. То за Асшаи нямаме данни, камо ли за земите отвъд него. Там е толкова обследвано в книгите, колкото и северната част на Вестерос. Същото е и с Валирия, и със Соторос. Че и Летните острови де, ама там не предполагам да има друго, освен база за мокрите сънища на Робърт Баратеон, Първия с това име.

Асшаи - земя на магии. Защо се наричат "сенчести" земите? Защото там хората освен други хора, могат да раждат и сенки? Shocked

За Нощния град и аз не мога да намеря.

# 95
  • София
Balerion, то според мене беше символ на надеждата. някак можах да приема, че избиха нед, роб и майка му, че осакатиха бран, можах да приема възцаряването на ужасните церсей и рода (от който - хубав парадокс - само тирион е нормален и ме кефи). викам си - бе реализъм, много често и в живота е така: който живее истински, привлича внимание и бива погубван. трябва да станеш сив и от тълпата, за да си битуваш (в буквалния смисъл) спокойно и уютно. добре - мъдрост. дори гледах с тревога малкото останали добри персонажи и действието... тръпка.
но това, това вече е друго - това е отричане на живота в най-силната му, и невинна същност. ако автора е искал да изличи крастър, защо просто не се спомена, че всички деца са взети от бродниците...? не, трябваше единствената останала надежда да бъде погубена  Cry

# 96
  • Варна
Balerion, то според мене беше символ на надеждата. някак можах да приема, че избиха нед, роб и майка му, че осакатиха бран, можах да приема възцаряването на ужасните церсей и рода (от който - хубав парадокс - само тирион е нормален и ме кефи). викам си - бе реализъм, много често и в живота е така: който живее истински, привлича внимание и бива погубван. трябва да станеш сив и от тълпата, за да си битуваш (в буквалния смисъл) спокойно и уютно. добре - мъдрост. дори гледах с тревога малкото останали добри персонажи и действието... тръпка.
но това, това вече е друго - това е отричане на живота в най-силната му, и невинна същност. ако автора е искал да изличи крастър, защо просто не се спомена, че всички деца са взети от бродниците...? не, трябваше единствената останала надежда да бъде погубена  Cry

newsm78  Каква надежда е изгубена? Напротив има надежда, Другите не могат да се размножават без хората. Явно Крастър е постъпвал умно, давайки им само момчета, за да не могат да се размножават

И да си част от тълпата не е никак, никак безопасно. Както в истинския живот. Peace

Кои са добрите персонажи?

# 97
marisha - моля те прочети поредицата. Имаше много голям смисъл от тази сцена. Това дете даде информация за много други загадки, които са важни за развитието на историята. Не е като да  са зомбирали Аря, това едно бебе, което не символизира живота и любовта, а описва част от живота на Бродници- Други и показва много важен персонаж накрая.

Момичето само каза, че не е чело книгите, затова не знам какви отговори очаква в тази тема, но мисля, че ако толкова й е мъчно за бебето трябва да го сподели в темата за филма.

# 98
Серсей от тълпата  Laughing
Направо ми направи деня.

# 99
  • срещу двата комина :)))
аз пък мисля, че момичето сериозно се е объркало коя поредица гледа  Wink

# 100
  • София
Хексе, незнам, не мога да го прежаля това бебче, от толкова злини го спасиха с любов... мразя такива сюжети!
добрите: дени с желанието си да управлява с любов, не заради властта, а заради вярата си в своята магия и призвание, покрай нея и джора, и сив червей; останалите старки - всичките , и сноу, тирион (уникален), планината с цялата му непоклатима земност, бриен - романтична и винаги неразбрана (освен от джайм, който пък нямаше желание или сила за друго, освен да я отпрати)....
g-style, незнаех, че има и филмова тема, освен тази, благодаря ти, че спомена Simple Smile
Бумър, радвам се, че постовете ми те развеселяват, макар да е заради призмата на някаква твоя логика, през която ги четеш... newsm78
Mrs.Turner, отивам в хисторито да проверя верно ли... ?  Wink

# 101
  • Варна
Хексе, незнам, не мога да го прежаля това бебче, от толкова злини го спасиха с любов... мразя такива сюжети!
добрите: дени с желанието си да управлява с любов, не заради властта, а заради вярата си в своята магия и призвание, покрай нея и джора, и сив червей; останалите старки - всичките , и сноу, тирион (уникален), планината с цялата му непоклатима земност, бриен - романтична и винаги неразбрана (освен от джайм, който пък нямаше желание или сила за друго, освен да я отпрати)....

Планината?   Thinking да не бъркаш?

Дани видя, че не управлява с любов. Постъпи жестоко с мийринските господари (както би постъпил Станис) и това ще и навлече беди.
Май трябва да го обсъждаме в темата за сериала.

Какво имаш предвид , че бебето е било спасено от някакви злини? Те го оставиха да умре, Другите може да се каже, че го спасиха.

# 102
но това, това вече е друго - това е отричане на живота в най-силната му, и невинна същност. ако автора е искал да изличи крастър, защо просто не се спомена, че всички деца са взети от бродниците...? не, трябваше единствената останала надежда да бъде погубена  Cry

два въпроса:
- имаш ли елементарни познания по реалната човешка история?
- гледаш ли телевизия, например новини и до колко си в досег със събитията по света, които се случават в момента?

Мартиновият свят не е боза, за това го харесвам

# 103
Девойката тотално обърка бебетата. Тя през цялото време говори за бебето на Джили и как Джили и Сам го спасиха, стигайки до Вала.
Мариша- бебето от последната серия не е онова спасеното. Това е ново бебе, което нямаше шанс- ама никакъв никакъв шанс. И за Планината особено много си се объркала. Мисля, че е най- добре да изгледаш наново всички серии, които са излиза до момента и тогава да влезеш в темата за филма, защото и там ще си наполовина неразбрана.

# 104
  • срещу двата комина :)))
g-style, незнаех, че има и филмова тема, освен тази, благодаря ти, че спомена Simple Smile
Бумър, радвам се, че постовете ми те развеселяват, макар да е заради призмата на някаква твоя логика, през която ги четеш... newsm78
Mrs.Turner, отивам в хисторито да проверя верно ли... ?  Wink

един от най-големите изверги в тая поредица, според теб, е добър герой  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт