"Песен за огън и лед" - 8

• 31 784
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Въх, опитвам се да не се впечатлявам много, ама тук си е български форум - IBB, WW, teasе- нат.
Нека направим по-лесно четенето.  Praynig

# 256
И на мен тези англ. съкращения ме затормозяват. Повечето сме чели книгите на БГ. Ако не се сещате за превода на някое наименование, може и с няколко думи да обясните за какво говорите, ние ще се сетим.

# 257
Написах IBB нарочно, така съкратено още повече прилича на название на банка.  Wink Целта беше хумор. Айде сега, всички гледаме същия сериал на английски, не вярвам някой така лесно да се е измъчил.  Hug

# 258
  • Варна
Написах IBB нарочно, така съкратено още повече прилича на название на банка.  Wink Целта беше хумор. Айде сега, всички гледаме същия сериал на английски, не вярвам някой така лесно да се е измъчил.  Hug

Е, аз го гледам със субтитри. Laughing
Сериала излезе 2011 година, а аз книгите започнах през 1996 г.  Някои неща съм ги приела като даденост.
Свикнах донякъде с Тайуин, Ария и Тайрон.  Laughing
Но пък IBB и WW смятам, че не са необходими, спокойно може да са ЖБ и ББ. (не ви ли мързи да сменяте шрифта? Thinking) Общуването става по-лесно.

# 259
Аз още не разбирам какво е ББ или WW.

# 260
Това е интересна теория за банката и черното и бялото. Може пък да я поръчат Церсей на Аря Simple Smile

# 261
  • Варна
Аз още не разбирам какво е ББ или WW.

Бели бродници = White walkers, аз си ги наричам просто Другите.  Peace

Това е интересна теория за банката и черното и бялото. Може пък да я поръчат Церсей на Аря Simple Smile

Може, но каква полза? Кой ще подкрепи Станис?  Thinking

# 262
Благодаря  Grinning. Аз филма го гледам жез субс, ама е друго да си го прочел на англ. няколко стотици пъти. Не че се сърдим, просто аз лично бавно загрявам  Embarassed Laughing

# 263
имайте милост към тези, които не гледат филма  Mr. Green

# 264

Не е сигурно дали безликите няма да накажат Аря. Защо не?
Тя какво общо има със Станис, ако евентуално застанат зад него?

Мисля, че Ария за тях е ценен кадър. Идеалният агент- знае Чертога идеално и говори общата реч без акцент. Също в последствие биха получили голям откуп за нея. Джон би дал мило и драго за детето.
Ария ми е любимият персонаж, може би някои от вас знаят как стигнах до книгите.  Joy
Сега съм по-спокойна за бъдещето и като знам, че е не е при религиозни фанатици. Екзекуторите са по-трезвомислещи хора. (Нали и на бг е екзекутор?...) Как обичам игри на думиии... Party

Това, че пратиха Тайко на Вала за мен беше достатъчно, че ще финансират Станис. Или не?
Ако ЖБ (Желязната Банка) финансира Станис, би инвестирала и в премахването на враговете му. На тях няма да им струва скъпо, не плащат на Безликите, зашото ги издържат. Гениално! Дано е и вярно.
Чудех се защо Джакен го пращат не Вала, кого да убие там? Сега си мисля, че Кутрето му плати от кралската хазна, за да убие Нед. Джофрито го изпревари.

Хексе, как се издържа от 1996г! Но си личи де, четящите отдавна са доста по-напред. Аз сега откривам топлата вода и много се вълнувам.  hahaha

# 265
  • Варна
Екзекутори? Наемни убийци ли имаш предвид?

Никога не съм смятала Безликите за религиозни фанатици въпреки храма. То си беше ясно, че работят за пари. А кой би имал повече пари от Желязната банка? Тук си в десятката. Peace

Не смятам, че Аря ще завърши обучението си, обаче. Варг не може да стане безлик. Мартин е потвърдил.

На кого може да разчита Станис, Златната дружина няма да го подкрепи, нейния договор е подписан с кръв. Останалите дружини доколкото са обезкървени в момента от войната в Мийрийн, не са особена сила.
Във Вестерос част от северняците евентуално. Дори Церсей да бъде убита, Мейс Тирел няма да изтърве златната кокошка Томен. Дорн би подкрепил Дани или Егон.
Долината .... тук вече е интересно..

Скрит текст:
Не питай, скоро ще станат 20 години откакто съм почнала първата книга.. Confused

# 266
За какво пък Долината да подкрепя Станис? Каква им е изгодата? Те са най добре именно, защото не взеха страна. Мислите ли, че ако плановете на Кутрето се осъществят, той би подкрепил Станис?

# 267
Забравих, че варг не може да е безлик. И представа си нямам от къде ще намерят армия за Станис...Но щом на крака му отидоха на Вала....
Джон разсъждаваше в Танца ако момичето на коня е наистина е Ария, би я изпратил на Браавос с Тайко, за да е в безопасност. Желязната Банка би и намерила приемно семейство. Тотално в стил Мартин! 
Току що го прочетох това във другия форум и не се стърпях да споделя. Голяма мистерия ми бяха Безликите и все разсъждавах кой ли е бога им....Пък то....многото лица на монетите.  ooooh!

На чешки "екзекутор" е този, който иззема имуществото на длъжниците в полза на банката. Никого не екзекутира дословно, но Безликите това правят. Не се сещам как е на български, мислех, че е същото.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 21:23 от Deziderata

# 268
Има логика за многото лица на монетите. Беше ни подсказано от Джакен и неговата нищо струваща монета, а всъщност стойността й беше друга. Ех, какви очевидни подробности, но все някой друг се сеща  ooooh! Laughing
Да не говориш за съдия- изпълнители в древността?  Laughing

# 269
Аз не живея в древността, g-style. Монетата на Джакен беше безлика. Дословно. Не многолика.

Общи условия

Активация на акаунт