"Песен за огън и лед" - 8

• 31 771
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
За какво пък Долината да подкрепя Станис? Каква им е изгодата? Те са най добре именно, защото не взеха страна. Мислите ли, че ако плановете на Кутрето се осъществят, той би подкрепил Станис?

За какво да ги подкрепя? За пари? Thinking
Дори Станис да намери подкрепа, религията му ще се окаже пречка. Церсей даде разрешение на Върховния септон за възстановяване на "Синовете на Воина" - нещо като прототип на кръстоносците. Дали банката ще подкрепи все пак толкова ниско надеждна кауза, като тази на Станис?

# 271
deziderata шегувам се, не го приемай лично. И аз не се сетих за думата, която търсиш, но пък се сетих, че сега тази функция се изпълнява от съдия изпълнител. Не разбирам защо реагира така.
Няма как една монета да бъде многолика. Точно фактът , че беше изтъркана е показателна за теорията. Идеята е, че няма значение дали на монетата има дракон, вълк, лъв илу др. Щом има монети, безликите играят.

# 272
Тази теория поражда още повече въпроси. Безликите ги мислех за религиозни заради намесата им в Цитаделата. Джакен ги инфилтрира за да открадне книгата за драконите. Защо? За да ликвидират драконите на Дани? Това ги прави на страната на Другите. Защо, след като са хора? Или не вярват в Другите?
Самият Джакен спомена Р'хлор, за него е реален бог. Очаквах Безликите да са наясно със "заплахата" от север. Има лагер, който не вярва, че Другите са заплаха. Това ще го бистря утре, имам дребни за къпане и приспиване.

g-style,  Hug.
Писах в телеграфен стил, защото ме дърпаха. И писах упорито с един пръст.  Joy Сега си пуснаха още един филм, ще им разваля веселбата.

# 273
дезидерата Hug
Не само Другите искат да ликвидират драконите. Ланистърите също ще са доволни ако се случи. А на железородените може да им трябва, за да ги контролират. Прочем за коя книга става въпрос.
Последователите на червения бог знаят за Другуте, защото Мел постоянно повтаря за вечната нощ. Тази вечна нощ може да е дългата нощ по времето на ерата на героите. Ако легендата за Азор и тази за Последния герой, то няма как южняците да не са запознати с опасностите.

# 274
Майстерите нали и те искат да няма дракони, може да им я е откраднал за да им попречи именно на тях.

# 275
  • Варна
Може би е нещо ново? Хазеа е потвърдена, дали ще е в последния епизод не знам. Ще видим горско чадо, малкото румънче било избрано да играе него. Не ми се вярва да покажат "сиропиталището" на Гендри и Джейн Хедъл, рано е още. Но знае ли човек...
Мейзи съм виждала да говори за брутални сцени, за сърцераздирателните съм изпуснала.

Хазея ще е още в следващия епизод, в трейлъра го видях.

А интервюто го четох в хартиен вестник, май Телеграф беше. Не мога да го намеря онлайн.

# 276
Тази теория поражда още повече въпроси. Безликите ги мислех за религиозни заради намесата им в Цитаделата. Джакен ги инфилтрира за да открадне книгата за драконите. Защо? За да ликвидират драконите на Дани? Това ги прави на страната на Другите. Защо, след като са хора? Или не вярват в Другите?
Ако целта е да се ликвидират драконите на Дани, може да се обясни с това, че бравосците произлизат от роби от Валирия, които се предполага, че не изпитват добри чувства към драконите. Макар че, от друга страна, Денерис е освободителка на роби, би трябвало да им е симпатична.
Все пак не е никак сигурно, че Джакен обслужва някаква кауза на Безликите. Може просто да си е нает от някого. А и книгата за какво точно му трябва, също не се знае. Аз първоначално също мислех, че става въпрос за това как да се убие дракон, но предвид разкритията на майстер Марвин и заглавието на книгата ("Смъртта на последния дракон", ако не се лъжа), по-скоро там се описва конспирацията на Цитаделата против драконите. И може Balerion в мнението малко над мен да е прав/а.

# 277
  • Варна
В коя книга се описва открадването на тази книга?

Joy Страшно изречение съм написала, но няма да го поправям. Вярвам, че разбрахте какво питам  Laughing

# 278
И аз нямам грам спомен какво се случва с Джакен след като се разделиха с Аря. Сега ще се разровя малко, че ми стана интересна тази книга.

# 279
Мисля, че в последната глава на Сам където чака аудиенция в цитаделата. 

Самоче май не ставаше въпрос директно за Джакен, може и да е някой друг безлик.
Май е фен теория, че това е той.

# 280
Така такаааа. Прочетох и аз. Джакен е.
На раздяла с Аря, Джакен казва, че Джакен трябва да умре и се преобразява в мъж с черна, дълга и къдрава коса и златен зъб. Мъж със същото описание се озовава в Стария град (не знам дали така му беше точния превод) под името Алхимикът. Там той забаламосва Пейл, който умира и изведнъж Пейл се завръща от мъртвите и почва да баламосва Сам. Т.е. Алхимикът убива Пейл и взима лицето му, за да е в близост до Сам. Припомням историята за тези, които са я забравили като мен, но със сигурност ще прочета и цялата глава за Сам.

Както ви мисля аз обаче (вие сигурно вече сте го обмислили)- Джакен всъщност първоначално е засечен по пътя за Вала като затворник. Мислите ли, че човек с неговите способности ще се остави просто ей така да бъде заловен и принуден да отива на Вала. Съмнява ме. По това време Сам вече е брат на НС. Случват се някакви събития и Джакен не успява да стигне до Вала, но пък в крайна сметка се озовава пак при Сам. Книга ли търси или самият Сам? С какво Сам може да бъде заплаха за някой? Единственият човек, който го мрази е баща му.

# 281
Да, Джакен няма как да бъде заведен на сила на Вала.
Според мен не търси Сам първоначално, но после Сам се оказва във фокуса на това, което търси /според мен/. Може да е търсел Емон например и/или някаква тайна, познание, което идва от Вала и което Сам /вече?/ има, но не знае, че притежава. Все пак той тръгва и с някакви книги /бяха препродадени, но после какво става с тях? не помня/

# 282
Засега залавянето му и пращането му на Вала ще трябва да го отдадем на това, че не е всемогъщ все пак, стават и гафове. Ако целта е била Вала, не би имало проблем след като се освободи да се насочи към там, вместо Староград. Мен по-интересно ми е дали няма да се окаже той безликият, убил Бейлон. И ако е така, дали пък не продължава да работи за Юрон, щото Вранското око се е насочил точно към Староград в момента.
Не виждам защо Сам би могъл да му е целта. А и едва ли някой ще тръгне да се харчи толкова за лесна мишена като Сам.

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 11:33 от vvv9

# 283
не да го убива, да придобие нещо от него по-скоро
само размишления  Wink

# 284
Джакен според мен беше нает да убие Нед, но Джофри го изпревари. Кутрето беше Министър на финансите, разполага с неограничени средства и дори получи "благословията" на Робърт Баратеон да наеме Безлик за Денерис. Уж накрая го убедил, че не е добра идея, но това Кутрето го каза на Нед, не може да му се вярва. Меже да е решил да ги наеме за своите си цели. Джакен беше при Йорен нарочно, не е възможно да е бил заловен.

Това, че Джакен търси книга в Цитаделата се предполага заради различни намеци в текста, но никъде не е споменато точно.
Много от горните постове са много вероятни като мотив за снабдяването в книгата. Вариантите са много. Може и Юрон да е. Подготвя се за драконите по всички линии.

Общи условия

Активация на акаунт