"Песен за огън и лед" - 8

• 31 765
  • 745
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Джакен според мен беше нает да убие Нед, но Джофри го изпревари. Кутрето беше Министър на финансите, разполага с неограничени средства и дори получи "благословията" на Робърт Баратеон да наеме Безлик за Денерис. Уж накрая го убедил, че не е добра идея, но това Кутрето го каза на Нед, не може да му се вярва. Меже да е решил да ги наеме за своите си цели. Джакен беше при Йорен нарочно, не е възможно да е бил заловен.

Това, че Джакен търси книга в Цитаделата се предполага заради различни намеци в текста, но никъде не е споменато точно.
Много от горните постове са много вероятни като мотив за снабдяването в книгата. Вариантите са много. Може и Юрон да е. Подготвя се за драконите по всички линии.

Защо му е на Кутрето да убива Нед?

# 286
Има много причини, поради които Кутрето да иска Нед мъртъв. В крайна сметка той го прецака, но дали планът му е бил Джакен да го убива .... Може да е бил в КЧ, за да убие някой друг и може и да го е направил.  Също така няма как да сме сигурни кое е всъщност истинското му лице. След като е убил и взел лицето на Пейл е много вероятно да е направил същото и в КЧ.

Но съм съгласна, че ако Джакен търси книга за дракони, то е по поръчка на Юрон. Въпреки че и майстерите са доста съмнителни, но те пък от къде да имат толкова пари.

# 287
Кутрето и да е искал смъртта на Нед, то ще да е било след като го предаде, тъй като първоначално имаше надежди да се споразумее с него. А Джакен ще да е столицата доста преди развихрилите се събития след смъртта на Робърт. А и за какво му е безлик, няколко подшушвания на Джанос Слинт и Нед можеше да си замине още при ареста му.

# 288
Колко струват услугите на един безлик ?

# 289
  • Варна
Причини Кутрето да иска Нед мъртъв има много, но нито една толкова сериозна, че да наеме безлик.

Колко струват услугите на един безлик ?

Толкова, че на един крал му се струват скъпи.

# 290

Защо му е на Кутрето да убива Нед?

Целта на Кутрето според мен от самото начало е да срине род Старк.
Защо си го мисля?
От малък има фиксация върху Кат. Брандън го е оставил полумъртъв след дуела и се е събудил чак в къщи, защото Хостър не го е искал повече в дома си. Повод за нарцистична травма и задълбочаване на фиксацията. След смъртта на Брандън, Бейлиш е писал на Кат, а тя дори не е отворила писмото и се омъжила за Нед Старк.
Нормален човек би се насочил там, където ще намери взаимност и евентуално щастие. Не и Кутрето. Иска да се издигне въпреки произхода си и да триумфира над тези, които са го унижили. Стана Върховен Лорд на Тризъбеца и род Тъли са под него. Остава Зимен Хребет и там може би ще дойде кончината му  от ръката на Санса.

# 291
  • Варна
Успешно постига целта си и без намесата на безлик. Peace

# 292
Вярно е. Съмнява ме и това, че Джакен не продължи към Вала. Явно остана без жертва и програмата му стана флексибилна.

# 293
  • Варна
Вярно е. Съмнява ме и това, че Джакен не продължи към Вала. Явно остана без жертва и програмата му стана флексибилна.

Трябва да прегледам хронологията, какво се променя през това време, на Вала или по пътя към Вала. Thinking

# 294
Вярно е, че Кутрето си постигна своето и без Безлик, но не беше сигурно дали Джофри нямаше да бъде спрян. Сделката беше Нед да замине с Йорен (Йорен го каза на Ария), но това не правеше от Катлин вдовица.
Кутрето нали учеше Санса, че всички във Чертога са фигурки. Разбери какво искат, и ще знаеш как да ги движиш. По тази логика, той сам си каза, че иска Кат.
Сериалът не е каноничен, въпреки това екранният Питър имаше нахалството да поиска ръката на Кат над ковчега с мъжа и.  ooooh! Тя разбира се го изгони.
Питър стана голям лорд,  фантазираше си, че Санса е негова дъщеря, въобще си подреди света според юношеските си мечти. Санса обаче прекалено прилича на майка си, и това дано не я вкара в беля.

Колкото и да са скъпи услугите им, Юрон си позволи Безлик, Робърт също е можел, но хазната е била затормозена вече и Питър си играе неговите игрички.

# 295
  • Варна
Вярно е, че Кутрето си постигна своето и без Безлик, но не беше сигурно дали Джофри нямаше да бъде спрян. Сделката беше Нед да замине с Йорен (Йорен го каза на Ария), но това не правеше от Катлин вдовица.
Кутрето нали учеше Санса, че всички във Чертога са фигурки. Разбери какво искат, и ще знаеш как да ги движиш. По тази логика, той сам си каза, че иска Кат.
Сериалът не е каноничен, въпреки това екранният Питър имаше нахалството да поиска ръката на Кат над ковчега с мъжа и.  ooooh! Тя разбира се го изгони.
Питър стана голям лорд,  фантазираше си, че Санса е негова дъщеря, въобще си подреди света според юношеските си мечти. Санса обаче прекалено прилича на майка си, и това дано не я вкара в беля.

Да си призная не ми звучи много убедително, но по принцип е възможно.
Общо взето може би няма значение каква е била целта на Джакен, може дори и да си е изпълнил задачата убивайки някой длъжник на ЖБ или просто да е трябвало да събере някаква информация (за Варис, да речем Mr. Green)

Смяната на лицето му идва вероятно с новата задача, която той е получил... от кого?

# 296
Смяната на лицето се случва след като убива тримата, които посочи Аря. Това се случи в Харънхал. Но ако си е свършил задачата в КЧ и е получил нова в Харънхал, това означава, че е пътувал без причина за Вала, което не ми се вярва. Не ми се вярва да е и просто заловен по случайност. Също не ми се вярва Безликите да събират информация.

# 297
  • Варна
Смяната на лицето се случва след като убива тримата, които посочи Аря. Това се случи в Харънхал. Но ако си е свършил задачата в КЧ и е получил нова в Харънхал, това означава, че е пътувал без причина за Вала, което не ми се вярва. Не ми се вярва да е и просто заловен по случайност. Също не ми се вярва Безликите да събират информация.

Смяната на лицето му трябваше за да напусне Харънхъл. Още преди Аря да му каже всички имена, той и каза, че бърза. Т.е. получил е вече задача.

Не знам защо е пътувал за Вала, всъщност Йорен беше готов да отпътува по-рано, но му казаха да изчака Нед. Т.е. Джакен е щял да отпътува пак без него към Вала.

# 298
Заради библиотеката на Вала? И после се насочи към тази в Цитаделата, защото получи нова информация?

# 299
  • Варна
Заради библиотеката на Вала? И после се насочи към тази в Цитаделата, защото получи нова информация?

Май си в десятката.. Peace

Общи условия

Активация на акаунт