"Песен за огън и лед" - 8

• 31 717
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
За мен вариант 3 е най-безмислен...
Санса е в ръцете на Петир и няма много варианти, за да му е необходимо да се обяснява с нея и да я баламосва.
Твърдо вариант 2.

пп По вариант 1. Да е тъст дали е чак толкова престижно?

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 22:08 от Бумър

# 391
  • Варна
Мисля, че вариант 3, но може и да има друг план. Щяло да има скандална глава със Санса...ще видим.

Откъде е инфото? Не ми харесва тая работа.. Crossing Arms

5.Уилас Тирел отново Laughing

Кутрето едва я измъкна от лапите на Тирелите, никакъв шанс...

# 392
Ако се замислим кои евентуално останаха като опции от които може да спечели кутрето то вариантите май не са много.На север май няма такъв,Грейджой също,Ланистър и те не стават.Останаха Тирел,Дорн и Егон.Но както казахте няма смисъл от Тирел а пък вариантите с Дорн и Егон още по зле изглеждат.

# 393
  • Варна

пп По вариант 1. Да е тъст дали е чак толкова престижно

Питай Мейс Тирел.. Laughing

Ако се замислим кои евентуално останаха като опции от които може да спечели кутрето то вариантите май не са много.На север май няма такъв,Грейджой също,Ланистър и те не стават.Останаха Тирел,Дорн и Егон.Но както казахте няма смисъл от Тирел а пък вариантите с Дорн и Егон още по зле изглеждат.
Хари и Долината са за момента най-тлъстата хапка. Въпроса е струва ли си да си навлича гнева на короната обявявайки Санса Старк или кротко да дърпа конците в Долината като татко на Алайн Хардинг.

# 394
Ами за мен амбициите му са за да дърпа конците на Короната,
а не да управлява едно-две-три от Седемте Кралства.
Но пък ако разцепи Вестерос, тогава упражнението би имало смисъл.
Без да обяви Санса като Санса няма да има влиянието на Севера и Речните земи, а само на Долината.

# 395
Смрадта на мястото на престъплението е ясна на всички, но не става дума за нея за нея изобщо.  Peace

Да, Тайуин не умря от отровата, а от стрела в корема. След смъртта му започва подготовка на тялото от Тихите сестри (помня, че трупа беше третиран по стандартна процедура). Въпреки това от умитото и балсамирано тяло излизат изпарения на талази и хората не могат да дишат, Томен повърна.
Мартин дори включи диалог по въпроса. Как да вземе мерки срещу отравяне? Септъна на Доран Мартел се изплаши когато Доран положи ръка върху главата на племенницата си и го прегледа веднага. Кратък допир е достатъчен. Оберин си имаше мисия и я изпълни.

Ако това е вярно обаче, следват огромни проблеми за Варис. Второ отравяне щеше да започне война с Дорн. Заради това е интересно, защото има смисъл като сюжетна линия.

8 нови отговора докато пиша!  Shocked Ще чета после.

# 396
  • Варна
Без да обяви Санса като Санса няма да има влиянието на Севера и Речните земи, а само на Долината.

Речните земи са лесни, там в момента май управляват Фрей. Ще си вземе някоя булка Фрей и е готов. Laughing

Севера е много, много по-сложен. Първо щом той и Болтън си правят услуги е много вероятно Кутрето да знае, че Бран и Рикон са живи и може всеки момент да изскочат на сцената. Тогава няма да има значение, че държи Санса - тя не е наследница... Много по-удобно би му било просто да поддържа връзките с Болтън(държейки го и чрез фалшивата Аря) и така пак да дърпа конците на Север.

# 397

Хари и Долината са за момента най-тлъстата хапка. Въпроса е струва ли си да си навлича гнева на короната обявявайки Санса Старк или кротко да дърпа конците в Долината като татко на Алайн Хардинг.
Тук май е ключа за палатката. Кутрето има план и чака короната да бъде поета от някой друг. Той коментира пред Санса, че Серсей се саморазрушава прекалено бързо.
Това за скандалната глава уж Мартин го бил казал някъде. Не съм го видяла лично като цитат.

# 398
Според мен Джайм ще може да познае Санса. На Аря беше обръщал по-малко внимание, а веднага позна, че Джейн не е тя.

# 399
  • Варна
Според мен Джайм ще може да познае Санса. На Аря беше обръщал по-малко внимание, а веднага позна, че Джейн не е тя.

Всъщност би трябвало да е обръщал повече внимание на Аря, нали водеше отряд да я издирва след инцидента в Дари.
По-скоро по-малко внимание е обръщал на Санса, но да, вероятно би я познал и под боята. Thinking

# 400

Всъщност би трябвало да е обръщал повече внимание на Аря, нали водеше отряд да я издирва след инцидента в Дари.
По-скоро по-малко внимание е обръщал на Санса, но да, вероятно би я познал и под боята. Thinking
Но Санса се навърташе повече около него, покрай Джофри. Докато Аря "танцуваше" или гонеше котки из замъка.

# 401

Нали не сравняваме амбициите на Петир и на Мейс  Laughing

Речните земи са лесни, там в момента май управляват Фрей. Ще си вземе някоя булка Фрей и е готов. Laughing

Севера е много, много по-сложен. Първо щом той и Болтън си правят услуги е много вероятно Кутрето да знае, че Бран и Рикон са живи и може всеки момент да изскочат на сцената. Тогава няма да има значение, че държи Санса - тя не е наследница... Много по-удобно би му било просто да поддържа връзките с Болтън(държейки го и чрез фалшивата Аря) и така пак да дърпа конците на Север.

Не мисля, че Руус Болтън е толкова неразумен да му каже, че Бран и Рикон са живи, а нов случаен източник на информация като при лорд Виман, ще е малко прекалено. Петир не разчита на случайности.

# 402
Според мен, много е важно в следващата глава на Санса , да стане ясно дали събитията от Кралски чертог и Егон са стигнали до котрето като събитие.
Примерно жени Санса , но новините не са дошли, и ще я жени с дошли новини.
При вторият случай ще има вече смисъл да я обяви като Санса.
В първият случай(Санса не е Санса), защо примерно  на свадбата ѝ да не се изтапосат в последният момент Джейм и Бриен и да я познаят и  обявят за Санса и да стане една "кървава и мътна".
Друг интересен момент който в сериала го има а в книгата почти го няма е когато Тивин казва че от 3 години не са копали от мините им защото нямат злато. Не видях да го коментирате.
Значи до 4 книга Церсей не само че не знае за такова нещо, но дори си направи сметката, че ще трябва да плаща с Ланистърското злато от Скалата за кралските разходи.
Само при Тирион се споменава че нещо не е наред, но там го определих заради неговото положение  в което е, а не че Ланистъри нямат злато ( в главата с вторите синове се споменава че плаща само с обещания, ама пък преди това на търга каза, че плаща за себе си с всичкото злато на Скалата- надали тук Тирион е иронизирал с алчността на тълпата))
Е разбира се това че не изкопават от 3 години злато не означава, че нямат големи резерви, но в сериала се натърти на това, че май наличното им привършва Simple Smile

# 403
  • Варна
Мда, вероятно плановете ще се променят в движение, но ми беше интересно какъв е първоначалния замисъл.
И дали е възможно железен играч като Петир да се "подхлъзне".

Нали не сравняваме амбициите на Петир и на Мейс  Laughing

Не, но когато Санса е Санса, дали е възможно да се изсмее в лицето на Кутрето и да го зареже?  Thinking

Относно фалита на Ланистърите, нарочно не коментирам, понеже не съм усетила намеци за фалит във книгата. В сериала вероятно искат да покажат зависимостта на всички от ЖБ и нейната важност.

# 404
И аз не съм разбрала, че Ланистърите нямат злато. Симо пак е голяма мъка да те чете човек, а казваш интересни работи.

Аз очаквам, че Петир  скоро ще се подхлъзне, точно защото събитията набират скорост, както той сам се изказа за Церсей, а той не е подготвен и не всичко зависи от него. Според мен сега най- главната цел е да покори Долината, което изглежда лесно достижимо, а това означава, че Санса ще си остане Алайн. Малкият ненормалник е пътник, а Санса нали ще си изгуби паметта. Може да напдне по тия страховити стъпала - само като четях и ми ставаше лошо или да я изнасилят.

Не знам дали ви направи впечатление в промото за следващия епизод как Варис продължава да снася инфо за Денерис. Не мога да го разбера и него.

Общи условия

Активация на акаунт