"Песен за огън и лед" - 8

• 31 703
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Симо, според мен с обясненията на Тайуин подготвиха почвата за по-късно, когато се появява служител на банката в Чертога, а Серсей отказва да изплати дълга. Така няма да се озадачат зрителя, който не знае нищо за Желязната банка, и може би е забравил за Безликите. Всъщност подготвиха зрителя и за днешния епизод, интересно ми е какви точно ще са промените. Станис в Браавос ще е сцена за чудо и приказ. Дали ще го подкрепят сега, или ще го отхвърлят, а после след глупостите на Серсей Тайко да им иде на крака на Вала? Ще се изгуби момента на изненада.

# 406
  • Варна

Не знам дали ви направи впечатление в промото за следващия епизод как Варис продължава да снася инфо за Денерис. Не мога да го разбера и него.

То от инфо до инфо има разлика.. Предполагам избрани неща казва Варис, нали все пак трябва да оправдае съществуването си в двора.

Относно скандалната глава на Санса, възможно е Мартин да ни тролва нещо (ако инфото е от него)

Не виждам нищо скандално в това да я изнасилят - на няколко пъти щеше да и се случи. Кутрето трябва да е взел всички мерки за безопасност, освен ако тя не избяга, ама не ми се вярва..
 Ще е по-скандално ако тя изнасили някого. Mr. Green
Или да започне връзка с Миранда Ройс.

Относно загубата на паметта има две ситуации в които тя няма спомени, какво се е случило няколко минути преди това. Отделно има и промяна на реалността, с измислянето на целувката.
Не искам Санса да полудява.. Crossing Arms

# 407
По начало не е съвсем ясно каква е Денерис като фигура в плановете на Варис/Илирио .В сериала дори има сцена как някакво дете казва на Джора ,че е помилван и е свободен да се прибере,точно преди да осуети опита да я отровят (което го прави по своя инициатива).
Колкото до Санса,къде се намеква ,че си губи паметта ,нещо съм го изпуснала това  Tired

# 408
  • Варна
Интересни са ситуациите, затова ще се радвам да ги обсъдим.
Има два случая, когато тя не си спомня какво точно е станало.

Първият случай, когато Мерин Трант я удря по главата:
Скрит текст:
Рицарят се изправи пред нея, изви ръката й, с която тя се опита да се защити, и я зашлеви през ухото с опакото на облечената си в ръкавица ръка. Санса не помнеше как е паднала, но когато се съвзе, се беше смъкнала на колене върху рогозките от тръстика. Главата й кънтеше. Сир Мерин Трант стоеше над нея с кръв по бялата копринена ръкавица.

Втория случай в Орлово гнездо:

Скрит текст:
Сипещите се снежинки докосваха лицето й нежно като целувки на любовник и се стапяха по страните й. В средата на градината, до статуята на плачещата жена, лежаща счупена и полузаровена в земята, тя извърна лице към небето и притвори очи. Усещаше допира на снега по миглите си, вкуса му по устните си. Беше вкусът на Зимен хребет. Вкусът на невинността. Вкусът на сънищата.

Когато отново отвори очи, беше паднала на колене. Не помнеше да е падала. Стори й се, че небето е придобило по-светла отсянка на сиво. „Зората — помисли тя. — Още един ден. Още един нов ден.“

Историята с целувката е още по-интересна, по-късно ще потърся цитати, защото "споменът" е на много места. Мартин е потвърдил, че целувка е нямало, а споменът на Санса не е негов бъг, а причината е в това, че тя е "ненадежден разказвач" и е възможно по-нататък в сагата да има и други по-големи промени в паметта.

# 409
Ударът от Трънт явно е причината за загубите на краткосрочната памет. Може би друг удър ще я оправи   Laughing
А как беше историята с плачещата статуя в Гнездото?

# 410
  • Варна
Целувката, която не се е случила.

Истинската ситуация, по време на Битката Черна вода, Хрътката идва в стаята й.
Скрит текст:
Придърпа я към себе си и за миг тя помисли, че иска да я целуне. Беше твърде силен, за да упорства. Санса притвори очи, за да се свърши, но не стана нищо

За първи път се споменава целувка, когато и взимат мерки за рокля за сватбата и с Тирион:
Скрит текст:
Мега не можеше да пее, но по целувките беше луда. Признаваше, че понякога си играят с Ала на целуваме, но не било същото като да се целуваш с мъж, още по-малко — с крал. Санса се чудеше какво би си помислила Мега, ако можеше да целуне Хрътката, както бе направила тя.

Когато Робърт Арин я целува:

Скрит текст:
Беше целувка на малко момче, непохватна и тромава
....
Щом устните на момчето докоснаха нейните, тя неволно помисли за една друга целувка. Все още помнеше какво изпита, когато жестоката му уста се притисна в нейната. Беше дошъл при Санса в тъмното, а небето се беше изпълнило със зелен огън. "Взе песен и целувка, а ми остави само кърваво наметало."
Даже детайли "помни". Shocked

Когато Миранда я пита:

Скрит текст:
- Знаеш какво става в брачното ложе предполагам?

Помисли си за Тирион и Хрътката, как я беше целунал, и кимна

Тук няма загуба на памет, а промяна на реалността. Thinking

# 411
  • Варна
Ударът от Трънт явно е причината за загубите на краткосрочната памет. Може би друг удър ще я оправи   Laughing
А как беше историята с плачещата статуя в Гнездото?

Много е възможно удара да е причината, но се съмнявам, че втори удар ще я оправи..  Crazy

Има теория, че Бран се свързва с нея по някакъв начин по време на тези дупки в паметта, но не помня какви точно бяха аргументите.. Embarassed Crazy

# 412
Аргумент имаше в последната серия, когато се всели в Ходор да извие врата на Варго, Ходор след това беше много изненадан къде е и какво е направил.

Според мен в сериала Серсей ще спре парите към Желязната банка, не по свое желание, а защото няма да има откъде да вземе, затова беше обяснението с Тивин.
Още една промяна към смекчаване на образа и.
Също беше доста изненадващ и завоя в отношението и към Марджи... доста откровенности за Джофрьо?! За сметка на това малката отново се пробва да я мотае като при това този път с по-голям успех.

Последна редакция: нд, 11 май 2014, 22:15 от Бумър

# 413
А какво ли още ще си измисли Санса, което не се е случило? Представям си ако се срещне с Лейди КС. Ще е голям шок за крехката й психика. Не мисля, че поведението на Ходор е евентуална препратка към загубата на паметта на Санса. Ходор и без това през цялото време се чуди къде е и какво става.
Церсей си призна пълния си провал като майка, а Мардж се очертава и по- манипулативна кралица и от нея.

# 414
Мдам пълен провал като майка, един психопат за когото тя е напълно отговорна и две свестни деца, за които тя няма никакъв принос, разбира се  Whistling

# 415
Също беше доста изненадващ и завоя в отношението и към Марджи... доста откровенности за Джофрьо?!
Е, това беше лицемерничене, тъй като Мейс ще е съдия по делото на Тирион. Мисля, че беше доста ясно, нали след това се подмазваше и на баща си и Оберин.

# 416
Мдам пълен провал като майка, един психопат за когото тя е напълно отговорна и две свестни деца, за които тя няма никакъв принос, разбира се  Whistling

Абсолютно. Насочвайки цялото си внимание към първородния син- наследник, другите две деца остават за оглеждане от септи и други там придворни, в резултат на което те са в пъти по човечни и нормални. И по- добре за тях. Имат шанс макар и нищожен, а при Джоф беше ясно, че е обречен.

# 417
  • Варна

Абсолютно. Насочвайки цялото си внимание към първородния син- наследник, другите две деца остават за оглеждане от септи и други там придворни, в резултат на което те са в пъти по човечни и нормални. И по- добре за тях. Имат шанс макар и нищожен, а при Джоф беше ясно, че е обречен.

Насочвайки цялото си внимание?  Може ли един пример където тя е възпитавала Джофри?
Освен оставяйки го да си прави каквото си иска и да прави чрез него напук на Робърт? Като случая с котенцата.

Особено интересно ми е как тя се отнася към отношенията Джофри - Хрътката. Казва нещо от рода на :
Джоф много си обича Хрътката, търси в него бащата , който никога не е имал."  Rolling Eyes
/ще потърся точен цитат/

Много добър пример за баща.. Rolling Eyes

# 418
Церсей винаги го е поощрявала Джоф във всяко отношение. Както и да използва Хрътката, за да му изпълнява мътните маниакални желания. Котенцата също са достатъчно показателни. Тя е неизменно до него и дори му дава пример със собствената си жестокост като например убийството на вълчището на Санса и убийството на сина на месаря. Възпитателните й методи са с личен пример и поощрение.

И няма как да изпитам съжаление към Джоф, че не е имал баща до себе си. Това е отново в резултат на Церсей и нейните манипулативни подмятания не могат да предизвикат ответна реакция. Дори и на Джейми не му пука за Джоф, а го интересува, че Церсей ще е съкрушена. И аз Церсей дава Хрътката като пример за баща и техните отношения не я смущават, а радват - е тогава какво си говорим... Добре че покрай Мирцела и Томен не е имало по някоя Хрътка или Планина иначе КЧ със сигурност нямаше да съществува досега.

# 419
  • Варна

Hug Само ми стана смешно.

Съгласна съм, че поощрява Джоф, но всъщност не се грижи за възпитанието му. Робърт всячески се опитва да избегне и минималните задължения като родител, а за Джайм Джофри е: " Само пръска семе в утробата на Церсей".

Кой възпитава краля, в ЗХ за възпитанието на момчетата се грижеше майстера и бавачката (Нан)? Едва ли в КЧ Пицел е образовал Джофри.. Thinking Странно ми е защо Тивин не е взел нещата в свои ръце.., може би заради това , че с Робърт не се обичат. Единствения , който се опитва да налее акъл в главата на Джоф е Тирион.

Ето например колко се занимава Церсей с Томен:

Цитат
Томен от раждането си беше склонен към пълнеене, но сега изглеждаше отслабнал. „Дали се храни добре?“ Трябваше да запомни да попита стюарда.

И трите деца растат при пълен игнор от родителите си.

Общи условия

Активация на акаунт