ПЪРВИ клас - ваканцията!

• 47 848
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Между другото, излезли са от печат сборниците по математика на Георги Георгиев за втори и трети клас.

а кой е той?

# 616
Aila, и "Черноризец Храбър" е преди СМТ.

# 617
Издават се, мисля, от МГ Варна и съответно сигурно биха могли да се закупят от тяхната книжарница. Svetlaem беше дала този адрес преди няколко месеца. Тогава писах и ми отговориха, че са изчерпани и се очаква да се преиздадат през август. Днес се сетих за тях, писах отново и разбрах, че вече са в наличност. Надявам се, че авторът ще успее да ги прати на желаещите.
Мисля, че все ще послужат на ученика. След него пък идва ред на малкия. После и две племеннички имам, та могат да послужат на няколко деца реално, няма да са пари хвърлени на вятъра  Laughing

# 618
Не е точно грозно, неговото, а по-скоро небрежно. В тази насока не иска да прояви и грам старание.

И при нас е нещо такова. Не точно грозно, а по-скоро като на голям човек небрежно. Не е така равно и заоблено както обикновено пишат децата в началото, когато се стараят да изпишат според правилата буквите. А все едно му е писнало да пише по тоя начин и сега си играе.
У нас няма да има един читав , ненадраскан сборник, който да бъде ползван и от брат му. Решава върху тях, огражда с химикал. Така му било по-удобно.
Ще го поръчам и аз, въпреки че не остава хич време за задачи. По приятно му е да чете и с това предимно се занимава. Решил е за цяло лято няколко теми от състезания - от сборника на Кортезов /ЧХ/ и малко от един, препоръчан от Светкавица - http://www.e-zona.bg/148960/%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BC-%D0%B … B0%D1%81%D1%82-ez
Според мен такива трябва да са училищните помагала. Хем затвърждават материала, но и не са съвсем скучни.

# 619
  • у дома
В класа на детето ми също работят и в часовете по математика и по ЗИП -математика и съм доволна. Този по ЗИП-математика изглежда така
Скрит текст:
- струва 2 лв.

Между другото, излезли са от печат сборниците по математика на Георги Георгиев за втори и трети клас.

а кой е той?

Сборникът изглежда така
Скрит текст:
Георги Георгиев е начален учител в ор.Варна,води школа по математика и явно човекът си е съставял теми,за да работи и в един момент е решил да ги издаде в сборник.

# 620
  • София
А каква е цената на сборниците, имаш ли представа?

# 621
  • у дома
А каква е цената на сборниците, имаш ли представа?
Преди 2-3 години беше 10 лв,сега нямам представа.

# 622
  • софия
Това е мейлът на Георги Георгиев
www.george.gig@аbv.bg
Пуснах мейл и чакам отговор (странен ми е адресът му).

Последна редакция: пн, 18 авг 2014, 14:40 от zvanche

# 623
  • у дома
Това е мейлът на Георги Георгиев
www.george.gig@аbv.bg
Пуснах мейл и чакам отговор (странен ми е адресът му).

Човекът пише и във форума-ето това е профила му http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=261687 , но предполагам,че и на мейла ще отговори-аз съм му писала на мейла и така се разбрахме.

# 624
  • Варна
 Георгиев води школа към МГ за начален курс, чувала съм препоръки за класовете му когато се колебаех да запиша ли малката там. И аз ще проверя за сборниците. В училище ползваха помагалото на Булвест за първи клас.
 Много и се играе, още е с куклите, и ги предпочита пред книжките Simple Smile

# 625
Помагайте - къде в София може да се намери избор на ученически раници, примерно на Херлиц. Валери не беше ли ходила до някакъв склад в Дружба?

# 626
  • софия
От опит - не купувай чанта-кутия. Понякога ми е идвало нашата да я хвърля. Особено, когато я взимам и метрото е фул. Чантата заема място, колкото за човек. А как тежи. Хем, нашата е Лего и е един от леките модели. Купи мека, с подсилен гръб. В ориндж на Графа, на 2 етаж, обикновено има намалени модели.

# 627
  • София
В Дружба е представителството на Херлиц, наскоро и зарждане имаха. Аз съм много против меките раници, мачкат се нещата вътре, мокрят се ако вали, дъното й се съсипва. На Херлитц раниците са под 1кг празни, а анатомични гръб и широките меки презрамки ги правят доста по-лесни и удобни за носене от децата.

# 628
И нашата е от така нар. "кутии", само че на Scout. Еми какво да кажа...страхотна е. В класа ни няма толкова красива раница, много е удобна за детето и за мен, изглежда си, както деня, в който я купихме, макар че всички раници стоят по земята в класната ни стая и са ритани по цял ден. Много е важно, че стои права на дъното си и не мога да си представя как щеше да се намира нещо в нея ако "полягаше" на земята...да не говорим по колко пъти щеше да се изсипе и да паникьоса и без това шашнатия първолак  Laughing Нямам опит с меките раници(специално в  училище), но и с метро и автобус не се возим наистина. Така че всеки трябва да си обмисли приоритетите, ние ходим с кола до училище и на практика не се налага ученикът да си носи раницата сам дълго време. Да, наистина е тежка много, но всички раници на всички деца са тежки, независимо от марката и модела. Просто носят мноооого неща и това явно няма скоро да се промени. Другото важно е, че детето много си харесва раницата и няма скоро да бъде сменена, което мен напълно ме устройва.  Grinning
Нищо против "меките" и "леките", но не заблуждавайте хората, че са по-удобни, защото това просто не е вярно. Удобни са за танци, излет или ходене при баба, но за мъкнене на тези тежки, ръбести учебници, несесери и папки...едва ли. Това ми е опитът от първата година, оттук нататък времето ще покаже.  Peace

# 629
Представителството на Херлитц е в промишлената зона на Дружба-ако идваш от "Шипченски проход", на кръстовището на Дружба до моста към летището, си наляво и после от кръговото завиваш надясно. На тази улица е. Има го адреса на сайта.
Аз също не харесвам особено кутиите, даже се опитвам да накарам детето да вземем нова, Херлитц имат и меки. Но той пък толкова си я харесва... Защото не му падала на пода, не се мачкали учебниците и т.н
Допада ми тази и понеже малко прилича на неговата, се надявам да я поиска http://www.patilanci.bg/uchenicheska-ranica-herlitz-bebag-cube-s … ileyworld-le-2014
Струва ми се, че е мека.

Общи условия

Активация на акаунт