Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 816
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Да се запи в новата тема...., че има д чета! newsm03 newsm03

# 106
  • София
Може ли малко да оплескам темата и дано не ми се карате,сигурно сте ги виждали,но все пак  Laughing
http://ejednevnik.com/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%81%D0%B5-%D0%BA%D1% … %8F-%D1%81%D0%BD/

Лелееееее, няма такъв смях.  Joy Joy Ей, тамън беше заспало зверчето в корема ми дето всяка нощ като си легна иска да ме изкорми отвътре с ритници и сега пак се разбушува  hahaha hahaha

alek_stz,  Mrs Raven,  Sem.Djambazovi
, спокойно милички и аз съм +18 кг някъде. Ще сваляме после, живи и здрави да сме  Peace Hug

На преглед ходя веднъж в месеца, сега след празниците ще е явно, че забравих да отида преди тях.  Много ми се иска да видя дали пак АГ-то ще си твърди, че е момиче, при положение че на ФМ д-р Марков каза 100% момче. Тази жена представям си какви очи ще облещи като й сервирам, че момче съм родила.  #Crazy #Crazy #Crazy Тя, милата, толкова убедено ми казва "е, момиче е, ще свикнеш Весе, знам, че имаше надежди за момче, ама ..... момиче е" ХАХхах, ще видим накрая де, да не облещя аз очи накрая, ако д-р Марков е сбъркал  hahaha

Тонове не са ми записвали миналата бременност и сега няма да ходя, освен ако изрично не ми каже докторката, че има някакви съмнения за проблем.

Аз много се надявам сега да приемат Ади на ясла, че малко трудничко ще ми е и на мен. надявам се кърмя този път, а не да се изцеждам, съответно на поискване да бъде и ще имам нужда от време докато се нагодим и ние двамата с бебчо. НЯкой знае ли сега като се води прием за септември дали не може лучайно още от сега да я запиша и да ходи? newsm78

Още нищо не съм купила, но имам превод днес по картата, така че.....  smile3508 smile3508 smile3508

Леле, хора, от утре съм 31г.с.+, остават още 62 дни до термин.  #Crazy Направо толкова близо ми се струваааа, а от друга страна съм с нагласа, че пак ще пренося, та не разчитам преди това да ми се случат нещата, но......кой знае това диване така рита и опъва краката, че имам чувството, че ще излезе през корема ми  hahaha

# 107
  • Ispania
Да се запиша в новата тема, 4е ве4е две пропуснах Simple Smile.

# 108
Леле, голямо писане е паднало, а не съм ви чела по-малко от 2 дни Simple Smile
Лале в дъжда, ще погледна темата, за която си дала линк.
Лейди Април, аз също купих Муци и сенника първо ми  се стори малък, но има цип и като отвориш ципа става доста по-голям.
Да не забравите и мен - също съм "тежка категория" и после се надявам да споделяме как сме ги свалили тези килца Sunglasses

# 109
  • София
Добър вечер на всички от мен! Много ми е приятно да чета такива хубави новинки от вас, радвам се вс бъдещи мами  Heart Eyes Само че имам един въпрос, на който нещо в нета не мога да намеря информация.......освен, че ми закъснява ( имам нередовен цикъл ) снощи забелязах, че зърната са ми по-чуствителни  и протече мнооого лекичко, изключително лекичко бяла течност ( предполагам нали, кърма ) !!! newsm78, На някой случвало ли му се е? Утре съм на лекар.
мила, не съм сигурна дали те разбирам добре, от поста ти разбирам че може би наскоро си забременяла? по-скоро въпроса ти може би е за друга темичка (http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=770480.0), аз ти пожелавам да е така, изчакай си прегледа и не си стискай зърната  Peace

добро утро на всички от мен Hug

# 110
  • Ruse, Bulgaria
  bouquet

# 111
Добро утро на всички от мен от мрачен и пак дъждовен Пловдив  Sad
На майчетата с болежки бързо възстановяване и спокойни и усмихнати почивни дни пожелавам на всички  bouquet

# 112
  • Пловдив
Добро утро и от мен   food010

Краси, Нифедипина го изписват като заместител на Гинипрал, но наистина много сваля кръвното. Другият  е Салбутамол. Питай следящият те.

# 113
Добро утро  мамчета  food010 Ей в два и половина заспах и хей на-от преди 7 съм будна. Разни бебешки текущи въпросчета ми се въртят в главата...Сега мисля да изстрелям една серия от въпроси в стил анкета към всички мамми с опит /ако ми позволите/

- памперса на новороденото преди или след хранене се сменя?
-при смяната мокри кърпички ли ползвате или се измива детето?
-гърдите също се мият със сапун преди всяко кърмене, нали?
-след като бебето е накърмено трябва ли пак да се проверява памперса или ще се ориентирам от съпътстващи фактори  Laughing
-колко пълни памперса е редно да има на ден? Някъде чета 7-8, а другаде-колкото са броя на храненията?

pival носиш ли още колана? Все се каня да те питам легнала и седнала не ти ли е неудобно с него?
-смятате ли, че кръвно от 120 до 130 / 80до90 е в рамките на нормалното или за бременни вече се брои за високо?
Ето казах си каквото ме човъркаше, дано не съм ви досадила. Благодаря ви!   bouquet  bouquet  bouquet

# 114
  • Бургас
Добро утро  мамчета  food010 Ей в два и половина заспах и хей на-от преди 7 съм будна. Разни бебешки текущи въпросчета ми се въртят в главата...Сега мисля да изстрелям една серия от въпроси в стил анкета към всички мамми с опит /ако ми позволите/
Ама и теб сън не те хваща  Joy

- памперса на новороденото преди или след хранене се сменя? Зависи. Ако бебето има склонност към повръщане - преди, ако пълни памперса при хранене - след.
-при смяната мокри кърпички ли ползвате или се измива детето? Едно време ползвах доста кърпички, сега се препоръчва измиване.
-гърдите също се мият със сапун преди всяко кърмене, нали? Сапунът изсушава кожата, която и бездруго е деликатна. Освен това оставя вкус и аромат по нея. Не съм се мила преди всяко кърмене, а когато се измивам е само с вода.
-след като бебето е накърмено трябва ли пак да се проверява памперса или ще се ориентирам от съпътстващи фактори  Laughing И без да събличаш бебето, се разбира когато е свършило нещо.
-колко пълни памперса е редно да има на ден? Някъде чета 7-8, а другаде-колкото са броя на храненията? Не съм установявала някаква норма. Колкото - толкова Simple Smile

pival носиш ли още колана? Все се каня да те питам легнала и седнала не ти ли е неудобно с него?
-смятате ли, че кръвно от 120 до 130 / 80до90 е в рамките на нормалното или за бременни вече се брои за високо?
Ето казах си каквото ме човъркаше, дано не съм ви досадила. Благодаря ви!   bouquet  bouquet  bouquet

# 115
Здравейте, и на мен през нощта ми се схващат краката, изписаха ми магнезий за крампите.
http://apteka.framar.bg/02002966/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BB%D0%B5% … B0%D0%B1%D0%BB-20

Аз започнах от стартови 43 килограма и сега съм вече +13 и си ми тежи Sad

# 116
VeryMe аз винаги съм била и сега съм с такова кръвно, никой до сега не ми е казвал да е високо!

# 117
Добро утро..
предния път ползвах помпа, така е не се научи беба да засучи от гърда.Беше изтощително/изморително. Докато спеше аз се цедях-ужас. Този път, ако не се получи отново с кърменето, не мисля дълго да ползвам помпата...

VeryMe , доколкото помня ти май чакаше две бебчета  Simple Smile. Моят съвет е , че бебето/та ще те научат какво и кога да правиш. Отглеждане на бебе по книга/форум почти няма съвпадения..
Аз преди да родя какви планове имах, а сега  ooooh!-нищо общо.
Т%и самата ще видиш дори в някои моменти , че двете бебета са различни, въпреки, че ги отглеждаш еднакво..
Винаги съм отговаряла на изрази като : Така си го научила...със " Не аз , то мен ме научи..Нима съм искала да обикалям хола (пример), да правя тигели само докато си изпие млякото, защото спяр ли отваря ей такава уста.  И мн. др. примери.
Едно приятелско сем. имат две близначета- момиче и момче. Момчето заспива без проблем, сложиш го в количакта/леглото и е готов. Момичето иска тигелчета и задължително с олекотена кърпа на лицето  Laughing. Без нея няма да заспи. Ние не знаехме, мъжа ми минавайки покрай количката вижда кърпата на лицето на бебто и я маха, онова , като се събуди като ревна  Laughing

# 118
Вери ми райка ти е отговорила доста обстойно аз само да допълня за изцяло кърмените бебета, че може да не акат по спомен до период от 10дена. Това означава, че усвояват на 100% кърмата

# 119
Very_me, аз съм с ниско 90/60, веднъж вдигнах 130/80, не отидох на лекар, после питах акушерката по тел, тя каза, ако се повтори пак да отивам да видят причината каква е,,,, по-добре обади се и питай, докато не са запразнили Hug
За зърната по време на кърмене аз ползвах тампони за грим и топла вода и ги почиствах преди кърмене, без сапун и винаги си беше чиста устата на бебка.

Общи условия

Активация на акаунт