Юлчето се движи ха наляво, ха надясно, коремчето на мама става тясно

• 25 758
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Не споря но това е моята история, винаги има изключения

# 211
Привет, пупета!   bouquet
Звездичката ми от една седмица непрекъснато ритка и от на моменти става сташно, но ми е много приятно.
За педиатъра- аз ще гледам да е близичко до мен. Имам 3 варианта. Ще е на принципа чуквам на вратата и разговор. Какво мислите за кърменето ,за многократните пелени..едно друго и на база отговори мисля да реша.
За ходене до 00 при мен винаги е било проблемно.
С нощното не спане свикнах от края на 4 месец. Много сънувам не преработените неща и страхове си излизат тогава. От известно врме ми се върти една идея - да напиша приказка за моята бебка. Бях на семинар за пренатално четене. В чужбина си има цели списъци с книжки за четене на бебс. Едната беше ' Нямам търпение да видя татко'  Laughing

# 212
  • Телиш/Плевен
misi77, надявам се страховете ти да се окажат напразни. Praynig

salji4ka, нямам спомен да сме обсъждали такъв крем. newsm78 Помня, че Мама_Сънчо спомена, че си е поръчала някакъв антицелулитен крем, но не беше на "Дева", а някакъв, който се обсъждаше във Facebook групата. Да не би да се бъркаш с крема против стрии на "Дева", който споменах, че ползвам? newsm78 Аз иначе също имам целулит, но сега няма да се занимавам с него, а чак след раждането. Blush

# 213
  • София
Здравейте и от мен  Hug
И аз имам питанка: Как се казваше инжекцията за стимулиране на дробчетата на бебо при евентуално преждевременно раждане? - тук не съм компетентна
2. Какви обезболяващи са позволени след секцио? - в болницата, след като взе да ме отпуска спиналната упойка ми биеха инжекции мускулно, но не знам с какво е било лекарството.  Embarassed Ако се притесняваш дали лекарството пречи на кърменето, мисля че лекарите са го съобразили. Иначе болките от операцията минават за 2-3 дни и после не съм имала нужда от обезболяване. Спомням си че ме бяха посъветвали да си взема някакво разтворимо хапче, защото след секцио боляла глава, но мен не ме болеше и не го пих. Ето това е лекарството - http://apteka.framar.bg/18000145/%D1%81%D0%BE%D0%BB%D0%BF%D0%B0% … B0%D0%B1%D0%BB-12
3. Някой беше споменавал за ,,единствените хапчета разрешени по време на кърмене за главобол" - не съм чувала такова нещо.
4. Разхлабителни позволени след секцио??? - на мен ми дадоха в болницата рициново масло за първото ходене до WC. Много е важно да се отиде до тоалетната. При мен проблема беше психически, страх ме беше да не ми се отвори операцията  Crazy та след еднократния прием не съм ползвала друго разхлабително. Но мисля, че като цяло са разрешени.
 Embarassed
Предварително благодаря  Hug

Това е моя опит. Не се страхувай от секциото, изобщо не е страшно. Мен ме е хванало шубето от естественото раждане, ако имаше кой да ме успокои колко бързо и лесно минава ...

линеа негра аз първия път нямах, мислех че и сега нямам, но мъжът ми, като си общуваше с бебето през корема ми тази сутрин, каза, че всъщност имам по-тъмна линия от пъпа надолу. Аз там не мога да видя какво има, та не знам.

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 17:16 от ToHu_

# 214
  • Бургас
Здравейте!
Шарката е много заразна наистина и все пак дори и при пряк контакт не е задължително да се прихване. Моите деца не се заразиха едно друго, а не сме ги разделяли - караха я в различни години.

# 215
Здравейте,мамита. За шарката,бях писала,че при мен в ДГ имаше скарлатина и АГ ми каза,че е най-опасно 1-те 3 м. за бебо и ако случайно я хвана,то просто ще изкарам една кофти гнойна ангина,но това е за скарлатината
Да попитам бяхте обсъждали антицелулитен крем на Дева този ли еhttp://apteka.framar.bg/30005270/%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B0 … B-200%D0%BC%D0%BB

В аптеката ми казаха,че не е много препорчително да ползвам антицелул.крем ,защото загрявал,аз го купих + един на Икаров,но се чудя да ги ползвам ли newsm78
А за риткането на вътре ,да усещам Simple Smile
Относно линията на корема,на мен  ми излезе още преди 2 мес. Crossing Arms

Не е това кремът, трябва да е в оранжево и БЕЗ КОФЕИН! ЕТо го тук - http://apteka.framar.bg/30005269/%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BA … -200-%D0%BC%D0%BB.
Този е против стрии обаче. Не трябва да има кофеин. По-рано препоръчах на Mum Care - той е и срещу стрии, и срещу целулит.

# 216
  • Пловдив
misi77 ,от това дете не си се разболяла.Но тези,които не са карали варицела и други шарки като мен,трябва да ограничат контактите с некарали деца.Каралите варицела не са опасни,защото не носят вируса по въздушно капков път втори път.Носят си херпес зостер,който при определени обстоятелства се активира.Не ходете по детски РД та,не контактувайте с деца,които не са карали.И сега трудното става,когато твоето собствено дете не е карало.Като при нас.Просто сме с изключително ограничени контакти
В Пловдив варицелата се активира преди 25 дни.Изключително необичайно,принципно се вихри зимата.Почти във всяка ДГ имат карантина.Родителите не са съвестни и болните се водят по площадки,магазини,Молове и обществени места.От там става мазало.

# 217
  • Телиш/Плевен
Здравейте,мамита. За шарката,бях писала,че при мен в ДГ имаше скарлатина и АГ ми каза,че е най-опасно 1-те 3 м. за бебо и ако случайно я хвана,то просто ще изкарам една кофти гнойна ангина,но това е за скарлатината
Да попитам бяхте обсъждали антицелулитен крем на Дева този ли еhttp://apteka.framar.bg/30005270/%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%B0 … B-200%D0%BC%D0%BB

В аптеката ми казаха,че не е много препорчително да ползвам антицелул.крем ,защото загрявал,аз го купих + един на Икаров,но се чудя да ги ползвам ли newsm78
А за риткането на вътре ,да усещам Simple Smile
Относно линията на корема,на мен  ми излезе още преди 2 мес. Crossing Arms

Не е това кремът, трябва да е в оранжево и БЕЗ КОФЕИН! ЕТо го тук - http://apteka.framar.bg/30005269/%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D0%BA … -200-%D0%BC%D0%BB.
Този е против стрии обаче. Не трябва да има кофеин. По-рано препоръчах на Mum Care - той е и срещу стрии, и срещу целулит.
Значи наистина е станало объркване. Това е кремът против стрии, който казах, че ползвам. Иначе точно за този крем на Mum Care си спомням, че се обсъждаше и че Мама_Сънчо си го поръча, само не можах да си спомня, че това е марката и да я напиша в предишния си пост. Peace

# 218
Здравейте мами,
от днес са ме треснали едни кахърни мисли  Tired. В неделя се видяхме с приятелсо семейство с малко дете, днес ме сюрпризираха, че детенцето е с шарка. Направо ми се изправи косата, аз нито една не съм карала. АГ- то чак на 7-ми мога да го питам, с тези почивни дни  Crossing Arms Моля ако имате инфо да споделите има ли опасност за бебка? До сега рових в нета и направо се ужасявам от това което чета. Вече на рев ме избива  newsm45

Като си уговаряш срещи с хора не питаш ли дали са здрави? Трябва превантивно да се пита иначе няма гаранция дали ще се заразиш или не. Ако има някой болен, се отказва каквата и да е среща. Аз не давам даже да ме прегръщат и целуват, а някои даже почват да пипат коремчето ми без да питат. Не е честно.

# 219
Elfita е абсолютно права за некаралите шарка бременни мами, освен това наистина сега е бума на шарката по детските градини. Пазете се. За главоболие аз пия бебешки нурофен една пипета безвредно е.

# 220
  • София
Варицелата е коварна, защото болният е заразен за околните 3 дни преди да има каквито и да е симптоми. Т.е. никой не знае, че е болен от варицела и заразен.  Peace

# 221
  • Пловдив
Като си уговаряш срещи с хора не питаш ли дали са здрави?

Е,майката няма как да знае,че детето ще се опъпчи след 3 дни,нали така?  Grinning

Но бременните,които не са карали варицела,трябва да са особено внимателни.Въпреки че в този срок на бременността е ОК да се кара.Няма да е приятно няколко дни с висока Т+другите екстри
Пуснете си и титър за Варицела.Струва около 16 лв и ще покаже дали сте карали преди.Често се случва майките да са забравили и така ще си спестите притесненията

# 222
И да - има доста коварни родители които крият и водят децата на площадката и на ДГ.

# 223
  • Телиш/Плевен
В такива моменти се радвам, че изкарах варицелата преди 5 години. Тогава не бях много щастлива и постоянно мрънках, но си знаех, че е добре да я изкарам по-навреме, че не се знае после кога може да ме свари. Confused Сега обаче дебнат други опасности, то човек не може да се опази от всичко. Аз много внимавам с контактите с хора, но съм наясно, че гаранции няма, така че просто се моля всичко да си бъде наред, както и досега. Praynig Дано всичко да е наред и с всички нас и бебетата ни! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 224
Здравейте момичета как изкарахте днешният ден при мен сутринта беше слънчево и после се скъса да вали цял ден и сега вали.С малкия цял ден гледаме разни филмчета от нета. Сега малкия спи и аз бях полегнала към три но се събудих. Много мразя по принцип да спя следобед, защото като се събудя винаги имам гаден вкус  в устата и ме цепи глава,но тези дни след контракциите миналия вторник много се уморявам и лягам че иначе изнемогвам,а страхът ме гони със страшна сила.
Сега се ровя в нета за още детски филми някой ако се сеща нещо интересно да каже  Grinning
А обади се кумата - е тя мислила и решила да остави детето на майка си и ако на мен ми е удобно ще дойдат към 20 : 00 . Е това и редовният номер дигне ти кръвното и после помисли и ти звъни. Да ви кажа колкото и лошо да ви звучи радвам се че ще дойдат без детето не зареди самото дете а зареди нейното държание - тя откакто се роди детето се е вманиачила и като е с него може да те подлуди - " да не говори сина ми у нас си че детето се будело от детски глас е то сигурно не можело да мълчи през цялото време ама " " да не му казвал мъжа ми агу че детето се стряскало " и тем подобни. Дори два три пъти си позволи да се развика на сина ми в собственият му дом без детето ми нищо да е направило а и да беше не мисля че е тя човека. А имаше и още " детето и плаче и нашият дребосък тихичко нежно му нашепва шшшшшшшшшш и тя да не го правел че щял да го уплаши а то напротив детето и се кротна и се загледа в сина ми " и т.н. По цял ден детето се носи абе страшна работа и аз като знам че ще дойдат с него и съм на нокти - а то е един бонбон, усмихнат но тя ...... Миналия път като бяха с него и малкия се смее високо и си играят у нас с едно друго дете пак на наши приятели и не викат но деца знаете и тихи да са се чува ( а и двамата се съобразяват с бебето и)  и тя ме пита незнам какво ще прави като се роди детето то у вас как ще накараш сина ти да мълчи. Е аз и казах че нямам такива намерения и като на сина ми не съм пазила така и малката ще свикне. Да ви кажа на моменти като я гледам и си мисля че никак не и е лесно така се е вманиачила че си прави живота черен - ама лошото е че и освен нейния понякога ние страдаме.

Misi77 стискам палци дано всичко да е наред.Ох и аз изтръпвам от тази шарка ем я карах като бях на 14. И аз внимавам много с контактите и не само за шарка че сега не ми е до болести. А за съжаление недобросъвестни родители колкото щеш . За пипането на корема незнам защо но много ме дразни да ми го пипа друг освен сина ми и мъжа някак в мен се надига едно неприятно усещане - първият път не беше така ама сега незнам защо ме подлудява.

Последна редакция: чт, 01 май 2014, 17:50 от MAMA_SANCHO

Общи условия

Активация на акаунт