Размисли и страсти за деца, родени чрез АРТ - 4

• 19 714
  • 752
  •   1
Отговори
# 225
Захарни десерти не давам аз. За солените неща повече се отпускам, което не е много добре, но пак гледам да не прекалявам.
Мишо, трябва да си измислите ритуал за заспиване. Аз успях да отделя заспиването от сукането с четене на книжка, тоест аз се опитвам да чета, той ми я дърпа от ръцете и пита това или онова на картинката какво е. Обаче пак лягам до него и така заспива. Махай кърмения само по- плавно, едно след друго, като вече стабилно е изчезнал навика, че аз много форсирах нещата от безброй до 1-2 и голяма драма беше.

# 226
Фиксче, ти хубаво не даваш захар, но във всяко десертче, всяко пюре, и въобще ако ти не направиш нещо самичка навсякъде има захар.

# 227
Захарта в плодовите пюрета не мога да я избегна, защото купувам готови, не мога да им приготвям.
Солта за сега я приемат само от сиренето. На пюретата изобщо не слагам сол. Според мен всичко в умерени количества не е вредно. Едно време като са ни хранели знаели ли са примерно какво е глутен. Бухали са попарата и толкоз, сега акъла ми изкараха с тоз глутен да внимавам като го вкарвам, че правели алергии. Вятър и мъгла всичко мина без проблем, само дето получих 2-3 бели косъма от притеснение  Whistling

# 228
Фели, не е баш така. Майка ми разправя, че са ги инструктирани да дават месец всяка сутрин попара. А целикалията се превръща в масова болест последните години, защото масово се селектират пшеници с висок глутен, за да се подобряват качествата на хляба. Затова е модерн лимеца, защото е стар сорт пшеница беЗ селекция по този признак
Аз готови пюрета не давам. Едни бисквити ка хип яде с ябълка и гроздов сок. Вчера сефте купих едни на бебевита със захар, че нямаше.

# 229
То зависи и какви пюрета се купуват. В някои няма захар. Аз плодови не купувам, домашно консервирани са, но купувам разни десертчета и йогурти, на които старателно чета съдържанието, и които нямат грам захар. Такива са например на хип йогуртите с манго и банан, с ябълка и кайсия и мн.др.
Според мен да има малко захар в десерта не е фатално, аз по-скоро се опитвам да избегна склонността и формирането на желание за ядене на сладко. При нас е наложително. А вие може толкова да не се втелясвате.

А като се заговорихме за хранене, пюрето всеки ден ли вече трябва да е месно? Аз още редувам.

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 09:52 от Надежда :)

# 230
  • София
у нас проблеми със сладкото пък няма, човечето предпочита солени неща.
аз пък съм на принципа че всичко с мярка не вреди, и захарни работи давам и сол по малко също.

# 231
Мен ме е страх от кариеси, всички сме с много лоши зъби. В яслата ще яде, няма да пропусне захарта ..
След годината всеки ден месно, но аз не го спазвам. Както се случи.

# 232
В момента се формират вкусовите предпочитания у малките деца и затова не е желателно да им се предлага и да свикват със сладкото. А то на всеки е ясно, че от сладкото и шоколада в по-напреднала възраст, няма как да се избяга.

Аа, Фиксче, мерси че ми каза за месното след годината. А жълтъка по колко пъти се дава? Аз давам по цял жълтък на дете два пъти седмично.

# 233
  • София
нас днес ще ни отсяват за ясла и ми е едно нервно от сутринта  ooooh!
нищо не работя, само ходя да оглеждам.
всички ме плашат че и да го вземат щял да е болен и пак нямало да ходи, изобщо хората са големи песимисти. чак и мъжа ми вика да сме търсели други начини, нямало да влезе по нормалния  ooooh!

# 234
Бамба, ма какво си се ошашкала. На мен не ми пука. И да не я вземат, ще търся частна детска или ще си я гледам до другият септември.
И да- боледуват децата. Неизбежно е.

# 235
  • София
не мога да си позволя да го гледам до другия септември  Rolling Eyes
а за частните ясли съм доста отрицателно настроена.

# 236
Имаш повече вяра на държавната ясла  #Crazy
Като знам как ги гледат.
Племеника ми в частната ясла не се разболя нито един път. Отиде в държавната и от три седмици, две си е вкъщи. Особено за родители дето не могат да си позволят особено много отстъствия.
То сигурно си е и до дете де.
  33uu

# 237
  • София
повечето частни не са регистрирани като такива, а като центрове за почасово гледане на деца, оттам никакъв контрол.
а и наблизо нямаме частна, аз ако ще го развеждам из цяла софия то ще ми отива заплатата за такса и транспорт.

# 238
е, хубу ми ако не ви приемат кой ще ти го гледа?

# 239
  • София
ще търпя баби до догодина, ама шанса е най-голям сега, после съвсем няма да се доредим.

Общи условия

Активация на акаунт