Размисли и страсти за деца, родени чрез АРТ - 4

• 19 714
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Моме, много ясно, че аз ще съм първа.

ааа, това не се знае  Whistling

# 496
  • София
Е кво значи не искат да се занимават?
Напротив, те взимат пари ако се занимават...
Варненските стандарти са други, там правят и профилактични серклажи, което тук отдавна се отрича като практика..

# 497
  • Пловдив
и тук правят профилактични серклажи, за предпочитана седмица за раждане на близнаци не мога да кажа на местно ниво коя е  Rolling Eyes

# 498
  • София
Знам, нали искаха и теб да те бродират без причина..

# 499
ма факт - на мен много ми помогна точно той. Шийката ми още в 14-та седмица беше почнала да се скъсява и се застраховахме. Оттам повече не мръдна.

# 500
В темата за близнаците си има статистическа тема. Ако си имаш нормална бременност без инфекции болести и прочие, си е нормално да родиш в 38-ма седмица. Ходете гледайте.

Всъщност бродирането не е без причина. Моя лекар ми обясни, че със серклажа бременността ще се удължи поне с месец. Това е двойна бременност все пак. Тежестта върху шийката е много по-голяма от едноплодната бременност.

# 501
  • София
Е, при положение, че се е видяло скъсяване- това не е профилактично, ами си е наложително. Но знам хора, на които го правят абсолютно без показания...

# 502
  • Пловдив
а, мен знаеш едни кожодери как ме налъгаха, че даже за на горещо съм, ама това е друг въпрос  Whistling иначе и превантивен щях да намажа ако не ми бяха изникнали другите проблеми в онзи период, които поставяха под въпрос бременността въобще, ама минало свършено де  Rolling Eyes

# 503
  • София
Може, аз казвам какво ми обясниха Дяволов, Михова, Сигридов.

# 504
  • София
На мен и Михова и Сигридов ми обясниха, че серклажа е колкото полезен, толкова и опасен. Ако се инфектира конеца е бая опасно и често водело до преждевременно раждане.

# 505
Но истината е, че преди да ми направят серклажа, въпреки че не бях в много напреднала бременност, страшно много ми тежеше като стоях права и получавах контракции. След серклажа, нещата се нормализираха. Така че специално за близнашката бременност, не бих била противник на превантивния серклаж. Това е една толкова рутинна процедура, че в сравнение с всичко останало, дето го преживях, е просто сравнимо с гъдел..

Да, за инфекциите си права, и аз много четох и се плашех и правех редовно микробиология, но при мен нямаше проблем.

# 506
То май не конеца да се инфектира, ами при шиенето да не се вкара инфекция. При мен лежаха много девойки с току що направен серклаж и за целта първата работа като ги докарат беше банката с АБ да им сложат.
Ама не ги разбирам толкова и аз. Само знам, че имаше момичета и то млади с първа нормална бременност, които я бяха загубили заради внезапно скъсила се шийка. Явно, че е някаква предразположеност това на организма. При следваща бременност идваха да ги тропосват много рано и лежаха до дупка.

# 507
  • UK
Добър вечер
добрах се до компа най-сетне Crazy Crazy
И мен не са ме трипосвали, ама и шийката ми я гледаха на коремния и си беше ОК Peace Peace е по едно време в 35 седмица и нещо си взе да сдава багажа и иии то наближи времето за раждане Blush

Наде в гросерито има едни бутилчици с пюрета (органични някакви) такива, вземала ли си?

# 508
Не, защото плодовите и зеленчукови пюрета са ми домашни. Аз взимам само йогурти, разни други десерти и каши. А, и мляко - вчера ми доставиха мляко аптамил на промоция - за първи път виждам промоция на аптамил по сайтовете. Но промоцията е за възраст 1-2 години. За малките възрасти нямаше.

# 509
В сагата с тортата се включи на финала и гледачката и нейното желание надделя - тортата да е с любимите герои на децата - оркестъра на буболечките Laughing Laughing Тази:

http://www.tortidaga.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-baby-tv-665

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 09:27 от Надежда :)

Общи условия

Активация на акаунт