Отговори
# 180
Аз, ако тръгна да раждам втори път ще е само секцио!
Не е вярно, че докато направиш 4-5 см. боли колкото при тежък цикъл-аз преди по време на цикъл бях само на аулини,толкова зле го карах, но при контракциите ми беше в пъти повече Close хеле пък като зачестят....
Раждах 12 ч. нормално като поне 9 часа ги правих тия прословути 5 см. за да ми бият епидуралната  Close При мен проблема се оказа, че освен че съм супер нееластична, ами и бебока бил с къса пъпна връв, ама кой да види  ooooh!
Т.е невинаги и лекарите преценяват правилно !
Накрая се наложи форцепс, имах епизиотомия с безбой шевове, задържах кръв, че изкарах 2 ! курса инжекции, а детето беше  1 ден на кислород! После 40 дни не можех да си седна на задника от болки! Но най ме е яд, че детето го оставиха толкова да се мъчи, ами ако беше станала някоя беля  #Cussing out
А мацките със секцио до нас подскачаха като козлета  Mr. GreenВсичко това щях да си го спестя, ама аз-нормално, та нормално понеже бях надъхана от курса за родители ooooh! Че и визулно все си представях как ще родя лесно, ама на  Crossing Arms

# 181
Ако бебето е голямо не препоръчвам нормално раждане, защото при някои случаи има последици и за майката и за бебето. Имам позната на която и казаха, че бебето ще е едро и препоръчаха секцио, ама тя не та не, нормално да е... И роди 5 килограмово бебче но два дена се мъчила, има десетки шевове и вътрешни и външни, после с месеци не можеше да се възтави, а пък на бебчето главичката е била нещо притисната   Cry И от моя гениколог знам много подобни случаи, така че за доброто на детето, ако е едро разбира се, е секцио.

# 182
Ехографа не винаги показва реалните размери на бебето.
Моето първо дете го измерваха над 3800 гр , а се роди 3100гр.

# 183
Да така е права си. Ама когато е едро бебето все пак малко или много се вижда на ехографа, а и корема ти е по голям. Моя корем беше направо огромен, всички като ме видеха и си мислиха, че ще имам близнаци Joy последните дни едва ставах от леглото, добре че водите ми изтекоха, че да ми направят по рано секциото. И много барзо се възтанових, и почти нямам белег (зашиха ме с пластичен шев)

# 184
Пък мойто беше 3, 100 на ехограф,  излезе 3800. Докторът обаче си се съмняваше, че ще е по-едро, а и главата му беше по-голяма. Тя и досега си й е голяма Laughing Но на ехограф 100% наистина няма как да се вярва.
Наде, мен още в 7-и месец ме питаха кога ще раждам Stop Mr. Green

# 185
От всичко, което съм чувала и чела,
знам, че секциото е по-добро единствено за таткото  Joy

Освен ако не е наложително по здравословни причини, не разбирам защо една жена избира секцио...
На всичките ми познати, родили секцио, децата им имат дихателни проблеми.

Това за таткото съм съгласна ама второто е пълна глупост!

# 186
Кви са тия глупости за дихателните проблеми за секциото... и защо им вярвате?

# 187
Кви са тия глупости за дихателните проблеми за секциото... и защо им вярвате?

Защото има подобни статии, колкото щеш - http://www.edna.bg/za-roditeli/syveti/kakvi-riskove-krie-sekciot … za-decata-4634368. В случая цитират СЗО. Не съм чела оригиналното проучване, не мога да кажа измислица ли е или не е. На който му е опрял ножа, да си търси информация Laughing

# 188
има нещо доста ценно в цитирането на сзо в статията:
Повечето от родилките предпочитат този начин на раждане по свое желание. Във века на хуманното отношение те имат това право и медицинските екипи трябва да се съобразят с товаPeace

# 189
Колко да е ценно за българските условия? Тук това за никой не е тайна. Да го разправят в другите държави, където родилките нямат избор. Peace

# 190
  Не мога да разбера защо се смята,че секциото е по-лесният вариант?Всеки е чел за  страхотии при нормално раждане,но защо не се пише и не се афишират усложнения възникнали след секцио?
Ако няма мед. причини за секцио,по-добре да се ражда нормално. Ако майката си избере добър лекар,на който има доверие +епидурална упойка,раждането може да се протече сравнително леко и без усложнения.Болките въобще не са толкова страшни и нетърпими.
Истината е,че независимо как раждате,никой доктор не може да ви даде 100% гаранция,че всичко ще мине без усложнения.
Векове наред жените са раждали вагинално,телата ни са създадени за това,така че мили бъдещи мами не се страхувайте толкова много от нормалното раждане.Пък и в крайна сметка,ако нещо се обърка в хода на раждането,бързо ще ви резнат.настройте се положително и мислете за момента ,в който ще гушнете малкото съкровище.

# 191
Защото е по-щадящ в доста отношения. И е доказано. Особено пък за бебето.

# 192
  Не мога да разбера защо се смята,че секциото е по-лесният вариант?Всеки е чел за  страхотии при нормално раждане,но защо не се пише и не се афишират усложнения възникнали след секцио?

Аз мога да разкажа от личен опит, но се въздържам , за да не плаша бременните.

# 193
Да,разбира се,че има много тежки раждания,но както вече казах има и много усложнения след секцио. Никой не може да гарантира как ще протече едно раждане,независимо дали е секцио или нормално.И  въобще секциото не е по-щадящо за бебетата.Доказано е,че бебетата родени със секцио се адаптират по-трудно към външната среда от бебетата родени по естествен начин.

# 194
Аз имах усложнения от секцио.
И сина ми има дихателни проблеми, така, че за мен всичко това е реалност , не статистика.

Общи условия

Активация на акаунт