Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 366
  • 729
  •   1
Отговори
# 390
И моето дете ходеше на училище до последно. Все пак учителите дават някакви последни разяснения, пък и наистина няма смисъл от претоварване с подготовка вкъщи в последните дни (то не че пак няма, но поне в училище си почиват). Сутринта преди и двата изпита закуси принцеси с чай и малко орехи (уж за паметта  Sunglasses ) и така Simple Smile

# 391
И моят ще ходи. Евентуално може да пропусне 19-ти и 20-ти. Ще видим.

По повод дискусията за четенето - той чете много, но предимно съвременна литература. Фантастика. Тип Пърси Джаксън, Игрите на глада и т.н. Даже му купих електронна книга миналата година. Наскоро се опитах да му пробутам нещо за индианци - абсурд! Не му е интересно.

Като цяло не се учудвайте, че нашето поколение чете в пъти повече. Като бяхме деца нямаше компютри, нямаше 100 канала телевизия. И четехме книги. Сега е много по-трудно да възпиташ любов към книгата.
Сестра му, която е 2-ри клас, също обича да чете, но още не мога да преценя дали това ще й остане. В момента препрочита четени книги и го прави по няколко пъти.

И да се пОфаля  Laughing сега звънях в "Междучасие" - 86т. по БЕЛ, 95т. по МАТ.
Дано мога да се хваля така и след НВО-тата...

# 392
# 393
От кои сборници се упражнявате напоследък ?

# 394
Ох, какво да ти кажа... преди два дни госпожата на курса по български дала на сина ми две заглавия на сборници... да си ги набавим....направо ми идеше да се гръмна.  Като се има предвид, че имаме всичко издадено към сепрември 2013. Около 20-25 сборника по които се работи непрекъснато. И сега иска още.... еми няма да ги купя. Безумие е последната седмица да се хвърляме на нови сборници. Ще му извадя матурите от последните години - от това по-добро упражнение здраве му кажи. И в този ред на мисли - от къде сваляте изпитните варианти? Имам предвид от 2010 насам.

# 395
Ох, какво да ти кажа... преди два дни госпожата на курса по български дала на сина ми две заглавия на сборници... да си ги набавим....направо ми идеше да се гръмна.  Като се има предвид, че имаме всичко издадено към сепрември 2013. Около 20-25 сборника по които се работи непрекъснато. И сега иска още.... еми няма да ги купя. Безумие е последната седмица да се хвърляме на нови сборници. Ще му извадя матурите от последните години - от това по-добро упражнение здраве му кажи. И в този ред на мисли - от къде сваляте изпитните варианти? Имам предвид от 2010 насам.
Здравей,от тук :
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=26

# 396
Много са лесни тези тесове от сайта на МОН, няма  лошо, ама дали ще се паднат пак с такава трудност, а дано,ама никой не знае,май ! Ние тъкмо решаваме миналогодишния по математика.

# 397
  • София
Резултати по математика на Регалия от 1 май са качени на сайта им вече.  Simple Smile

# 398
Мая Тодорова  - много благодаря! Със сигурност върху тези тестове ще акцентираме последната седмица.

# 399
  • дядовата ръкавичка
Момичета, а някой може ли да качи последния ПИ от Регалия по математика?

Благодаря!

# 400
  • Варна
И аз съм подготвила тези тестове за последната седмица. Каквото научил до сега научил. С пробните по БЕЛ приключи с 88т. и съм доволна, на последните три пробни по математика на три различни места е резултати над 90т. и това ме обнадеждава, че може и да успее по първо желание на първо класиране.
Утре е на последен пробен по математика в МГ и това ще е. Надявам се да успее да запази увереност и спокойствие до изпитите, а и аз също:).

# 401
понеже сравнявах сега резултатите на сина ми (най-вече в кои проценти попада сред всички явили се), изчислявам предполагаеми балове и гледайки статистиките от миналата година (пак като проценти, а не абсолютни оценки) и минималните балове по паралелки, ми възникна следният страничен въпрос, ако някой има впечатления - на какво се дължи чувствително по-ниския бал за СМГ с английски, спрямо бала с немски? по-малко деца приемат с немски може би, че нямам справочник подръка?

# 402
  • София
на какво се дължи чувствително по-ниския бал за СМГ с английски, спрямо бала с немски? по-малко деца приемат с немски може би, че нямам справочник подръка?

Една паралелка немски, пет английски. Засега не се предвижда промяна,
нямало учители по немски.

# 403
оо 1 към 5, абсолютно обяснява, мерси! Simple Smile

# 404
на какво се дължи чувствително по-ниския бал за СМГ с английски, спрямо бала с немски? по-малко деца приемат с немски може би, че нямам справочник подръка?

Една паралелка немски, пет английски. Засега не се предвижда промяна,
нямало учители по немски.

В този ред на мисли, знаете ли на какво се дължи в НПМГ по-ниският бал с немски език от АЕ, паралелките са 1:1? Страхувам се да не би да е ниско нивото по немски език? (ще питам и в тяхната тема).

Общи условия

Активация на акаунт