Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 449
  • 729
  •   1
Отговори
# 210
нямам предвид конкретен пробен. От личен опит казвам, че на самата матура децата правят повече - като цяло. Независимо български или математика. Пробните са за ориентир какво още и къде още има да се отработи.
joke17 - перфектен резултат, откъдето и да го погледнеш. Браво!

Трябва да сме напълно сигурни и да вярваме в децата си - на 21 и 23-ти ще направят много високи резултати. Няма невъзнаграден труд.

# 211
G.D., страхотна си, възхищавам се на оптимизма ти! Вдъхваш ми увереност до някъде, тъй като оценката на моето момче от последния пробен малко ме притесни, пък то не остана време...  bouquet

# 212
  • София
Г..Д.. , кaзвaш, че не трябвa дa се влияем от резулaтите. Тогaвa нa колко бихa се рaвнявaли 81т.нa пробните от МГ според теб ?

Виж къде сте в статистиката на явилите се на изпита. Например, в СМГ точките изглеждат отчайващо малко, но ако дръпнеш чертата, детето може да се окаже в горните 20 процента.
Отличниците да внимават с "лесните" задачи от първи модул!

Повече пот в учението - по-малко кръв в боя! (учебна и бойна подготовка)

Тук повече се обсъжда математиката, но първият изпит е българският. Как сте там? Ако приемем, че традиционно момичета и момчета се справят сходно на математиката, накрая предимството е на страната на този, който изкара повече по български.

# 213
Попринцип от 200 човекa aз съм нa около двaйсто място. По БЕЛ нещaтa вървят по същия нaчин. Точките сa същите. Нaй- много грешa нa тезите.

# 214
 На нас българският ни е по-силната страна, имаме много стабилен преподавател в у-ще, цери ги до последно и преподава материала много професионално и систематизирано. Признавам и се гордея, че синко вече има по-добра езикова култура от мен Embarassed

# 215
Изпуснах нишката, но да се запиша пак, че наближи съвсем времето на изпитите.
Приключих с подготовката на учениците, кой каквото научил, научил. Остана време само за преговаряне и някое упражнение, колкото да не губят форма. Най-голям зор тази година им даде преразказът от името на неутрален разказвач. Мъка, та мъка.... Confused Надявам се да ги подмине тази година този тип преразказ. От подготовката за тестовата част съм доволна. Имам ученичка, от която очаквам да реши безгрешно теста. Дано има ден детето тогава, защото е подготвена за такова нещо Simple Smile

# 216
Ън, интересно е да чуеш другата, учителската страна. Така се фиксирам в нашата половина, че  думи като твоите ми звучат много балансиращо. Дано всички учители са подготвили децата адекватно на намеренията и желянията им.
joke17 - от написаното следва да си момиче, 20-ти резултат при момчетата в ОМГ падаха под 80 точки. Ако работиш така и на матурите със сигурност ще влезеш там където желаеш. Просто бъди концентрирана и вглъбена в теста на 21-ви и 23-ти. Дай всичко от себе си и резултатите ще те зарадват.

# 217
Някой знае ли дали резултатите от пробния по БЕЛ в СМГ ще бъдат публикувани както тези по математика на сайта им?

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 16:33 от tsveta_pile

# 218
  • София
А кога да очакваме резултатите от пробния по МАТ в Междучасие?

# 219
Някой знае ли дали резултатите от пробния по БЕЛ в СМГ ще бъдат ли публикувани както тези по математика на сайта им?

tsveta_pile, в сайта на СМГ е обявено (в "Новини" - 2 стр.), че резултати от последния пробен по БЕЛ ще има на 13 май.

# 220
spring mama, благодаря! Аз гледам само секцията "Курсове - Резултати" и съм пропуснала тази информация.

# 221
  • София
Изпуснах нишката, но да се запиша пак, че наближи съвсем времето на изпитите.
Приключих с подготовката на учениците, кой каквото научил, научил. Остана време само за преговаряне и някое упражнение, колкото да не губят форма. Най-голям зор тази година им даде преразказът от името на неутрален разказвач. Мъка, та мъка.... Confused Надявам се да ги подмине тази година този тип преразказ. От подготовката за тестовата част съм доволна. Имам ученичка, от която очаквам да реши безгрешно теста. Дано има ден детето тогава, защото е подготвена за такова нещо Simple Smile

Колко различни са децата... Моите съвсем обратно на написаното предпочитат преразказът да е от името на неутрален разказвач. По-добре се справят с него отколкото с този от името на герой и съвсем разбираемо предпочитат именно такъв да се падне на изпита. Laughing

# 222
    Логично, Русалке - та нали неутралният разказвач знае всичко, по-лесно е да влезеш в неговата кожа...

# 223
  • София
    Логично, Русалке - та нали неутралният разказвач знае всичко, по-лесно е да влезеш в неговата кожа...
Aми именно, де, и на мен това ми изглежда логично. Но ето че  по думите на учител по БЕЛ учениците точно на този тип преразказ не се справят. Peace

# 224
     Бих искала колегите  да ми отговорят на този въпрос - днес четох преразказ на "По жицата" от името на Гунчо. Не можах да се въздържа да не поправя стила на разказване - детето беше предавало репликите на Гунчо много "градски", някак интелектуално, а не би ли трябвало да се стремим да предадем разказа с езиковите средства, присъщи на един селянин /в случая/? Знам, че това може да изглежда като висш пилотаж за децата, но не би ли трябвало това да е част от основната задача - след като разказваш от името на даден герой, да се стремиш да "говориш" неговия език?

Общи условия

Активация на акаунт