Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 313
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Бърди, не го насилвай с твоите желания. Я, си представи, че надделееш, балът му стигне и го пратиш в училище, което ти решиш и ти се струва елитно, а той не е щастлив там? Ще се проклинаш, сигурна съм Simple Smile.

О, не го насилвам, даже се радвам, че прояви интерес към нещо сам Simple Smile

# 586
  • София
Излезли са резултати от ПИ по БЕЛ в СМГ, мога ли да помоля някой по-оправен от мен Embarassed да преобразува файла в Excel-ски.
http://smg.bg/results.php

# 587
От къде да сваля въпросния инструктаж за софия? Thinking

# 588
  • Варна
От къде да сваля въпросния инструктаж за софия? Thinking
http://rio-varna.bg/images/files/INFO_NVO7kl100514.pdf това е варненския, но мисля, че не би трябвало да се различава от инструктажа за който и да е друг град в БГ.
Ако ти се чете има повече подробности в Приложение 1 http://rio-varna.bg/images/files/pril_1.pdf към заповедта на МОН, относно работата на комисиите ангажирани с НВО

# 589

О, за средата! Ами, всякакви образи има. За някои деца да се чудиш как и защо са се записали да учат точно това (като изключим случайността при класирането) и как са изкарали високи оценки при кандидатстването. Simple Smile

Просто не мога да се начудя. Опитвам се да си го обясня, че половината от влезлите са не много умни, които са учили само по БЕЛ и мат. Но дори и за това се иска да си поне с всичкия си. Или да са превъртели вследствие на напрежението преди това и сега да го подкарват през просото Thinking Или избиване на комплекс, че не са зубари, а могат да вършат и простотии? Не знам, но на голяма част наистина не им е мястото там.

# 590
  • София
Те пък, намерили къде да се доказват, че не са зубъри!  Joy

# 591
Излезли са резултати от ПИ по БЕЛ в СМГ, мога ли да помоля някой по-оправен от мен Embarassed да преобразува файла в Excel-ски.
В пощата го качих.

# 592
  • София
В пощата го качих.

bouquet

# 593
  • някъде ... тук ...
Даже не бях забелязала, че има размествания във форума. Влизам през Нови отговори или Известия.

Грета питаше за ТУЕС - аз съм си наумила утре да ходим да вадим медицинско с ученика и може би на 15ти ще ги пратя с баща му да подават документи (на мен ще ми е много сложно излизането в раб. време до края на май). После ще пиша Simple Smile

# 594
Мили мами, много ви моля, в случай че някой има последните пробни от Милениум да ги копира във форума или да ми ги прати на лично, тъй като нямам достъп до пощата. Благодаря!

# 595
  • София
В тестовите книжки МОЖЕ  да се пише. За съжаление много квестори дават обратни указания. Миналата година в темата имаше такъв случай.  И аз съм на тръни да не би да ни се паднат квестори дето да им кажат, че нямат право да пишат по тестовите книжки. Ако децата знаят от  вкъщи какви са правата им , надявам се да си ги търсят.

Сега като те прочетох се замислих какви биха могли да са ефективните мерки за това - например в ситуация, в която квесторът е на мнение, че не може да се пише в тестовите книжки, а от цялата стая само 1-2 деца са наясно, че всъщност може. Да възразят и да помолят да се извика някой, който е нясно с правилата?!  Thinking И по колко квестора всъщност ще има в стая - един или двама?

# 596
  • Пловдив
Мили мами, много ви моля, в случай че някой има последните пробни от Милениум да ги копира във форума или да ми ги прати на лично, тъй като нямам достъп до пощата. Благодаря!

http://dox.bg/files/dw?a=d4c28ca91c

Добре де, нали всички квестори минават през инструктаж - предварително и в деня на самия изпит?  newsm78
Не е ли редно на всички от РИО да четат едни и същи неща? И квесторите се подписват за преминат инструктаж. Толкова ли е трудно за всяка стая да им се разпечатат тези неща ? Ами то тогава да си разпечатаме на децата инструкциите от сайта на РИО и всяко да си го носи в чантичката и в случай на нужда да го извади.

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 15:30 от dundi73

# 597
  • София
В тестовите книжки МОЖЕ  да се пише. За съжаление много квестори дават обратни указания. Миналата година в темата имаше такъв случай.  И аз съм на тръни да не би да ни се паднат квестори дето да им кажат, че нямат право да пишат по тестовите книжки. Ако децата знаят от  вкъщи какви са правата им , надявам се да си ги търсят.

Сега като те прочетох се замислих какви биха могли да са ефективните мерки за това - например в ситуация, в която квесторът е на мнение, че не може да се пише в тестовите книжки, а от цялата стая само 1-2 деца са наясно, че всъщност може. Да възразят и да помолят да се извика някой, който е нясно с правилата?!  Thinking И по колко квестора всъщност ще има в стая - един или двама?

Преди  няколко години предизпитно се развихриха същите страсти, на база споделеното от предишни випуски, че  е имало квестори, които  съвсем неправомерно за забранявали писането по тестовата книжка. За целта една майка беше пуснала детето си с разпечатана наредба, която при нужда  да се извади и цитира.  Но към днешна дата  това вече не е проблем, тъй като на самата тестова книжка  с болднат шрифт е написано, че МОЖЕ да се пише на нея. Докато тогава една мама от тогавашната седмокласна тема звънна в РИО София (дали не беше  на МОН), за да поиска изрично  това да бъде упоменато на сайта им, за да може детето да се позове при необходимост на официална  информация от страницата им. Така че - споко. В това отношение проблем с квесторите няма да имат децата.  Но, Ганис, нека все пак не си затваряме напълно очите... Проблеми през годините има и от друг тип - някои допускат преписване и и подсказване, втори пречат и нарушават спокойствието в стаята като говорят помежду си на глас или провеждат телефонни разговори.. А други са изрядни. Дано на децата се паднат само такива! И нарушения  от описания тип не са вече  от недостатъчна информираност,  такова поведение опира до нещо друго...

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 15:50 от пенсионирана русалка

# 598
  • София
Дами, успокойте страстите:) Всичко ще е наред. Квесторите ще са подготвени, все пак са нормални хора. На книжките се пише спокойно. Стига с тази паника, че квесторите няма да са наясно.   bouquet

# 599
dundi73, теста по БЕЛ започва от 11. въпрос, при мен ли е грешката, или..?

Общи условия

Активация на акаунт