Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 319
  • 729
  •   1
Отговори
# 570
Какво мислите за връзкарството, може ли да се влезе в хубава гимназия по този начин.
Аз станах неволен слушател на разговор между учителка и силно притеснена майка малко след като излязоха резултатите от матурите. Живея непосредствено до видна елитна гимназия и като по-малки децата играеха там/случката е от преди 2-3 г./.Та, госпожата успокои въпросната майка с думите- Не се тревожи, дай ЕГН и имената на детето и го считай за прието. Тогава не ме касаеше това, но и до ден днешен помня думите.

# 571
  • Варна
Има разбира се връзкарство, подплатено финансово, това е обществена тайна. Tired
 А допълнително след приема има и връзкарство за определена паралелка "А", в  която се работи по различен начин с децата, в която уж влизали децата с високите балове от матурите, грънци!  Twisted Evil

# 572
  • София - Рим и обратно
Естествено, че си има връзкари, но аз се чудя друго. Не осъзнават ли родителите, че пускайки детето като парашутист в дадено училище, то самото няма да се чувства добре там? Те децата неминуемо се питат едно друго, кой с какъв бал е влязъл, на кое класиране... То какво ще каже? Как ще се впише? Не знам, аз на моето не бих го причинила. Тя и без това толкова се притеснява дали и как ще се впише някъде, кой какво мисли за нея, че направо бих я обрекла на едно ежедневно страдание, да бъде там, където не е приета Naughty.

# 573
  • Варна
Питат се 1 вата седмица, разбират кой е парашутиста в класа, но не го изолират чак толкова, вписват се и те. Simple Smile Друга е вредата там, но си е за тяхна сметка. Peace

# 574
  • Варна
Имам един въпрос. В момента чета инструктаж за седмокласниците във връзка с провеждането на НВО, който свалих от сайта на РИО - Варна. В него изрично е упоменато, че: " по математика имат право да нанасят означения или да правят изчисления върху тестовата книжка". Няма подобна информация за БЕЛ. Това означава ли, че не могат да пишат върху тестовата книжка по БЕЛ? Примерно да редактират текста в нея и след това да го препишат, където трябва?

Този въпрос си зададох снощи и аз, четейки въпросния инструктаж на моя седмокласник. Вчера му го разпечатах по повод, че класната им /която предава по биология/ казала, че не може да се пише в тестовата книжката по математика. Добре поне, че госпожата им по математика вчера им е разяснила в детайли протичането на изпита, както какво могат да правят и какво да не правят по време на изпита. Надявам се и по БЕЛ да минат един такъв инструктаж, ако не ще го накарам да пита, че това е важно да се знае.

# 575
ами чела съм назад по темите, че редовно в езиковите гимназии паралелките накрая се оказват с по 32 човека, вместо 28 - това са минимум 24-30 човека за 1 училище, не знам какво е обяснението, честно казано

# 576
Надявам се и по БЕЛ да минат един такъв инструктаж, ако не ще го накарам да пита, че това е важно да се знае.
И аз на това се надявам. Иначе му поръчах да пита, ама като го знам как помни от ден до пладне, реших да питам и тук.  Grinning

# 577
  • София - Рим и обратно
ами чела съм назад по темите, че редовно в езиковите гимназии паралелките накрая се оказват с по 32 човека, вместо 28 - това са минимум 24-30 човека за 1 училище, не знам какво е обяснението, честно казано
Как какво - на трето и четвърто класиране, директорът решава кого и как да запише Wink.

# 578
И  моя син твърди, че в тестовата книжка не може да се пише, но щом пише в сайта на Рио, че може, не знам..

# 579
е, това с третото и четвъртото става, ако има свободни места - а то такива няма, и е очевиден свръхприем? наистина ли никой по РИО-тата не се интересува как се случват такива неща...

# 580
  • София
Ако нямате връзки, не го мислете много. За нашите деца има по 26 места, тия с връзките са над приема и тези места никога не биха ги пуснали официално. Не бих искала моето дете да започва юношеството си по този начин, така не се изгражда характер.

# 581
  • София - Рим и обратно
Не бих искала моето дете да започва юношеството си по този начин, така не се изгражда характер.
Абсолютно.

# 582
е, това с третото и четвъртото става, ако има свободни места - а то такива няма, и е очевиден свръхприем? наистина ли никой по РИО-тата не се интересува как се случват такива неща...
Повечето директори,преди да станат такива са били служители в РИО, пък и нали и те децата имат..приятели, роднини.

# 583
В тестовите книжки МОЖЕ  да се пише. За съжаление много квестори дават обратни указания. Миналата година в темата имаше такъв случай.  И аз съм на тръни да не би да ни се паднат квестори дето да им кажат, че нямат право да пишат по тестовите книжки. Ако децата знаят от  вкъщи какви са правата им , надявам се да си ги търсят.

Хич да не мислим за връзкарите. Така или иначе нашите деца ще се борят с умовете си. Другите да си мислят за себе си. То май голямото търсене на връзки ще настане като излязат резултатите от матурите. Тогава ще се види кой става и кой не. И тогава ще почнат едни  баджанашки истории.... не ми се мисли.   Ние вариант такъв нямаме. И затова не го мислим.

# 584
  • София

Интересува се, интересува се, ама често  в грешната посока. Wink Тоест съвсем целенасочено  съдейства  този допълнителен прием да стане факт. Парашутистите не се приземяват в дадено училище единствено с балгословията на директора.Тя не е достатъчна.  Всичко става  със знанието ( или под натиска) на тези по-горе. Аз затова и тези работи не ги мисля. Нека си изкарат децата изпитите със собствени сили и каквото стане после..

Общи условия

Активация на акаунт