Срещата с ЮНЧЕ наближава, мама на покупки смело се отдава - тема 15

• 28 502
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
  • София
И аз си помислих, че става дума за май. Нищо не ти остана, ще минат бързо Simple Smile

# 526
Мики, браво за хубавите новини!!!! Дано занапред само такива да имаме във форума.

Мария87 - на мен са ми изписвали Макмирор - ползвах ги и нямаше проблем Simple Smile

# 527
  • София
За първи път чувам близнаци да се плануват за 38- ма седмица. В МД ги вадят в 36-та, по изключение 37- ма, в Токуда-37- ма.
Ослеков направо ме изумява, че и 20 лв. Ти взел ooooh!
Та на мене последните пъти даже за преглед не ми взимат пари...
Мики, браво за хубавите новини! Отърва кожата от висенето в болницата Laughing

# 528
  • София
Kalio Balio,надявам се да няма проблем и при мен.Благодаря,че писа.
Исках и друго да попитам,някой да е ползвал поставка за коритце.Прилича на краката за маса за гладене.Дали са стабилни?

# 529
Аз имам поставка за корито и ми беше много удобна с Явката.Стабилна е а не е от скъпите,ползвах я до като бебо стана 6-7 месеца  Peace Сега пак ще я ползваме.
ivankaka отървах я болницата за сега....ама ще се следим пак от близо, дано се задържат нещата  Praynig

# 530
  • София
Според мен е удобна, за да не се кляка, но като се сетя, че ще заема място, а само тя ли е.....

# 531
Момичета, вие мислите ли да ползвате слинг или нещо подобно?

Имате ли впечатления, удобен ли е този вид?

Аз съм ползвала и слинг шал, и такъв с халки, и няколко марки кенгура, всеки вид си има своите предимства и недостатъци.
Слингът шал е едно парче плат с размери около 70 см. на около 5м. Имах и такъв от еластична материя, и един от нееластична. Първият е много удобен докато бебето е по-лекичко, като натежи, трябва по-често да го пренамотаваш и връзваш наново, че провисва. Нееластичният плат пък ми прежулваше крачетата на бебка при дълго носене. Но все пак трябва да спомена ,че аз носех непрекъснато бебка, не съм я оставяла за миг, така до година и нещо. Недъстатъкът на слинга шал е, че като си навън, тези 5 метра докато ги намотаех се препотявах 100 пъти. Затова си уших и слинг с халки, за навън е много удобен, лесно се слага и вади бебето, но пък натоварва едното рамо само и мен лично ми докара страшни гръбначни болки.
А от кенгурата на съм много доволна, лично мнение, но моят кльощав син все се изкривяваше нанакъде и провисваше накриво, понеже дупките за краката бяха явно за по-пухкаво бебе, моят малък мъж почти изпадаше целият от там. А кенугарата ми бяха на Чико и на Макси кози. Иначе при нормално закръглено бебче вероятно са също добър избор, защото презрамките и каиша през кръста разпределяха тежестта на бебето добре и не се усещаше, че нося тежест. Ааа, и също така, гледайте в кенгурата частта, където е дупето на бебето да е достатъчно широка, на едното ми кенгуро беше тясна, и като мърдаше дъщеря ми, все и се впиваше и прежулваше в слабините.

Привет, имам опит с голяма част от носилките. Много е удобно, защото бебето е гушнато, а ръцете са свободни Simple Smile
Слинг с хали се слага лесно, можеш да кърмиш в него, лесно се поставя бебето, може да се ползва до голямо дете, като го носиш седнало на хълбок. Недостатък е, че при дълго носене натоварва само едното рамо.
Кенгуру е за по-голямо дете, натоварва кръста и на носещия и на детето, крачетата се притискат, позата е неестествена, като заспи му виси главата- не препоръчвам.
За най-малките е най-удобен еластичния слинг шал, много съм доволна, но при по-голямо бебе може да се ползва кратко, защото увисва.
Носилки от тип
http://www.ergobaby.eu/
са много практични- лесно се слага, дълго се ползва, но не знам дали не са дебели за лятото за новородено.
Препоръчвам летен- тънък слинг шал за лятото и по възможност къс. вижте това връзване https://www.youtube.com/watch?v=5uj3OGp9FMU

# 532
  • Германия
Белисима, малкият е цял мъж вече, да ти е жив и здрав! Hug

Аз днес от сутринта съм вредна булка    Flutter  Имам си малка сестричка - пуберче, която още не е свикнала, че живеем отделно и сутринта ми потропа на вратата - пицата на кака и се хапвала  Joy 
Днес приключих с пазара за родилното, такива секси нощнички съм си купила  hahaha  Майка ми им вика страстоубийки..

Коремчета, притеснява ме нещо от известно време и ще се радвам много, ако някоя мама с повече опит може да сподели..  В началото на бременността имах плацента превия, която се вдигна в 16-17 г.с. но сега си спомням, че когато научих за нея прочетох, че веднъж вдигне ли се секциото вече не е задължително, но все пак се препоръчва.. Сега ме е страх да не се наложи секцио в последния момент..  Cry

# 533
Оффф такива киселини ме мъчат, че не мога да спя и лошото е че знам от какво и ще изхвърля манджата! Simple Smile) 8 и 30 съм на ЖК, та нямам търпение да видим бебето колко е пораснало и дали няма наченки да излиза по-рано, че снощи пак се бях вкарала във филма, ама лекичко, без да казвам на мъжо:))) Като цяло вече всичко съм накупила, само шишета не съм, но тях ги изчаквам с надеждата да ги пуснат в аико Grinning За болницата така или иначе не ми искат, а и ако ми поискат и мъжо може да ги купи от някой магазин.....
А как съм оттекла - да не ви думам, не мога да се гледам чак:( Вървя като пате...
Дано при вас всичко да е наред:)

# 534
Добро утрооо!
Дали заради добрите новини от вчера,дали заради нещо друго незнам,но тази нощ спах като къпана smile3521

J_M_L чакаме отчет от консултацията и дано няма наченки за излизане преди 38 г.с

Малко пухче нямам опит с превията,но ако нещо те притеснявай говори със следящия АГ.Ти се екип ли мислиш да раждаш?

Слинг с Явор ползвах шал,сама си го направих и ми беше много удобен.Сега съм пуснала баба ми на лов по магазините за платове да ми намери тънък плат подходящ за лятото  Peace

# 535
Добро утро! Grinning
И аз очаквам днес с нетърпение консултацията.Моя лекар не е от приказливите,но се надявам днес все пак да се разприказва и да обсъдим раждането.Искам да ви попитам от коя седмица започнахте посещение на ЖК на често?
 J_M_L това с киселините е ужасно.При мен и без да съм хапвала пак се появяват-това всъщност е едниствената разлика от първата ми бременност.Тогава нямах изобщо киселини.Сега казват коса ще имало бебето затова се появили и киселини Rolling Eyes

# 536
Добро утро!

Момичета, много благодаря за подробните мнения за слинговете! Ще четем с таткото и ще умуваме  hahaha

Мики, супер! Много се зарадвах на хубавите новини при теб!

Аз малко да се оплача - снощи както съм спала наляво и се събуждам от отвратителна болка от изтръпнала длан и пръсти на дясната ръка! И бяха тооолкова подути...мислех, че ще се пръснат. Завъртях се надясно - след секунди ми изтръпна лявата ръка... и така няколко пъти през нощта.
Много неприятно, дано не се случва пак  Praynig

# 537
Добро утро момичета. И аз вчера бях на ЖК, действително имам повече околплодни води, но е в лека форма, няма нищо стряскащо. Доки видя изследванията и вика:супер и аз като му примрънках и той веднага почна да мери и гледа Grinning.
Да ви питам за запис на тонове аз ли трябва да си искам, защото на мен никой не ми казва че ще ги почваме Thinking
Мики, радвам се за теб- ако искаш аз ще ти дам малко от моите води Laughing
Белисима малкия мъж е страхотен, дано наддава все така добре и другата седмица да е при вас!
Много четох, ама забравих какво щях да коментирам Grinning

# 538
ротока заради водите от 32 г.с. ходя на 2 седмици,даже последните 2 ходя всяка седмица.Иначе бяхме говорили с док,че ако всичко е ок след 34г.с ще ходя  на 2 седмици за преглед,а от 36 г.с веднъж в седмицата за тонове.
Elsi86 няма угодия значи,твоите повече,моите по-малко  Mr. Green
За тонове,ако всичко е ок започват след 36 г.с ,веднъж в седмицата.

Аз почвам предстартовото броене още 19 дни  Blush Време е вече да почна да гнездя както се казва,че нито дрехите на бебето си изпрани,нито нищо  Whistling

# 539
Добро утро Simple Smile!И аз днес съм на преглед,нямам търпение да видим как е малчо,овладя,ли ли сме положението с шийката,дали се е обърнал вече?Оф и дано главата ни е влезнала в норми,много ме притеснява таз глава Sad.Белисима малкият е страхотен,пу-пу да ти е жив и здрав.Мики супер новини дано при всички  ни са такива.Хубав и успешен ден момичета!Ще пиша като се върна Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт